Åldermansvägen 8A

Teg, Umeå

Vacker fyrtiotalsvilla på Söderslätt - en god boendemiljö nu och i framtiden!

Nu kan vi erbjuda något alldeles extra - en gedigen fyrtiotalsvilla på Söderslätt! Huset är perfekt för barnfamiljen med härlig volym och många rum, stora grönytor och närhet till den omtyckta Östtegsskolan. Villan har med sina tre plan alla värdefulla ytor som den moderna familjen behöver, och det stora köket och de två sällskapsrummen på bottenplan inbjuder till gemenskap. På sommaren lockar den stora trädgården med sina grönytor, sitt vackra växthus och fina lekstuga till både avkoppling och nöje. Övre plan rymmer fyra sovrum varav ett med arbetsrum/klädkammare, ett allrum för avkoppling samt badrum med dusch. Källarplan rymmer spaavdelning med bubbelbadkar, bastu och tvättstuga, hobbyrum, matkällare samt kontor. Stort garage framför huset med plats för två bilar i garaget, och fyra bilar framför. Huset har genomgående ljusa ytskikt och vackra golv. Genom åren har säljarna genomfört regelbundna smakfulla renoveringar. Varmt välkomna att boka in en visning av denna Söderslättspärla!

Fakta

Utgångspris
7 095 000 kr
eller högstbjudande
Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

196 m²

Biarea

75 m²

Tomtarea

1 073 m²

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1941

Fastighetsmäklare

Profil

Bo-Gunnar Samuelsson

070-330 78 01

bg@maklarcity.se

Planlösning

Bottenplan Via en farstukvist kommer man in till en härligt stor och välkomnande hall. Hallen har klinkergolv och golvvärme, randig tapet och ljusgrön boasering. Den ljusrandiga tapeten fortsätter in i en passage som leder till en inre möblerbar hall med ljusa färger och vackert trägolv. En bred trapp leder upp till övervåningen, här finns också trappen till källarvåningen. Från hallen når ni även ett WC. Vardagsrum och allrum ligger i fil, båda rummen har gedigna trägolv och ljust tapetserade väggar, i vardagsrummet finns en vacker murad öppen spis. I det härligt stora köket finns en fungerande järnspis. Köket har trägolv, vackra fönster, ljusgula köksluckor och ljusgul randig tapet med vit boasering. Ovanför järnspis och köksbänkar sitter det ett vackert kakel. I köket finns fullstor kyl och frys, diskmaskin, hällspis och fläkt. Övre plan En bred trapp leder till det övre planet och in i ett allrum med trägolv med ljusa väggar och tak, även i denna våning är det högt i tak. Från allrummet nås ett renoverat badrum med elgolvvärme, wc och dusch. Badrummet har golvklinker och är försett med vikdusch, duschhörnet är kaklat, i övrigt har badrummet vita panelväggar. I badrummet finns en tvättställskommod med ekbänksskiva, under denna finns praktiska förvaringslådor. Ovanför tvättstället sitter ett badrumsskåp med belysning. Från allrummet går en passage med en dubbelgarderob. Direkt till vänster nås ett stort sovrum med vitmålat trägolv, ljusa väggar och en blommönstrad tapet. Längst in i passagen når man ytterligare ett sovrum med trägolv och ljusa väggar. Rakt in från allrummet ligger huset största sovrum. Rummet har trägolv och ljusa väggar, fyra garderober och egen dörr till Klädkammare/arbetsrum. Från allrummet når man även det fjärde, tillbyggda sovrummet. I rummet ligger det ett laminatgolv, väggarna är vita. Här finns det två garderober. Källarplan Nedre hall med heltäckningsmatta och brunbetsad panelvägg. Från hallen nås en klädkammare och en matkällare. Här finns också en passage med två garderober. Från passagen når man tvättstuga/relax och kontor. Kontoret har laminatgolv, vita väggar med brun boasering och vitt paneltak. Tvättstugan och relax har ljust klinkergolv med elgolvvärme. Väggarna i tvättstugan har vitmålade panel, i relaxen vid bubbelbadet och vid vikduschen är väggarna kaklade. I taket sitter det infälld spotlightbelysning. Till relaxen hör också en fin bastu. I källaren finns även ett pannrum med arbetsbänkar och praktisk skåpförvaring, innanför detta finns det ett hobbyrum. Umenets bredbandsfiber är installerat i huset.

Tomt

Trädgårdstomt.

Gräsmatta, äppelträd, körsbärsträd, en vacker ek, perennrabatter och prydnadsbuskar. Huset omgärdas av insynsskyddande häckar. En fin stenlagd gång leder från garaget till huset. Tomten är stor, hela 1073 kvm. Det finns dessutom ett servitut mot grannfastigheten som gör att den yta man disponerar över blir ännu något större.

Vid huset finns en stenlagd uteplats med västerläge.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 29/9 2021

Klass

C

Förbrukning

124 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

7 147 kWh/år

Drift per år

Uppvärmning

21 537 kr

Försäkring

4 500 kr

Vatten/avlopp

5 882 kr

Elförbrukning

9 820 kr

Renhållning

2 305 kr

Summa

44 044 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

4 158 000 kr

Byggnad

2 607 000 kr

Mark

1 551 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1951

Pantbrev

Summa

2 001 000 kr

Antal

14 st

Närområde

Teg ligger på södra sidan om Umeälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk. I närheten finns populära Lundabron som invigdes hösten 2019. Lundabron är en bro för gående och cyklister över Ume älv som förbinder Bölesholmarna och västra Umeå i höjd med Lundåkern. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Service ställen

Mataffärer, bank, frisörer, bensinmackar, pizzerior, restauranger, konditori, folktandvård, gym, vårdcentral och apotek. Skolor och barnomsorg Böleängsskolan (F-6) Östtegsskolan (F-6), Engelska skolan (3-9) och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.

Byggnad

Typ

2-plansvilla med källare

Byggår

1941

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Stomme

Trä

Uppvärmning

Fjärrvärme

Tak

Tegeltak 2018

Fönster

3-glas & några 2-glas i källaren

Renoveringar

April 1979 köpte vi huset 1980-1981 tilläggsisolering hela huset, ny panel , 3-glasfönster hela huset utom källaren. 1982-1983 Byggnation garage, totalrenovering inomhus våningsplan 1 och 2. 1984 dränering 1985 Plattsättning gång in till huset samt asfaltering utanför garaget (4 bilplatser) cykelbod 1989 lekstuga 1997 renovering toalett våning ett (ny tapet, nytt golv) 2000 utbyggnad framsidan på huset, stor hall samt sovrum på andra våningen 2004 fjärrvärme samt bredband 2006 renovering av tvättstuga, bastu, sällskapsrum källaren. Golvvärme och kakel vägg och golv samt bubbelbadkar, 2009 ommålning, tapetsering, ny köksinredning, ny kyl och frys 2010 ommålning huset samt byte av panel som var dålig 2011 nya plattor in till huset, plattor och småsten runt husets källargrund, växthus 2012 ommålning sällskapsrum/arbetsrum källare, nytt golv 2013 ommålning väggar tak vardagsrum, tv-rum 2014 ny diskmaskin, ny spis 2015 renovering toalett och dusch våning två, kakel golv och dusch 2017 ommålning hall samt master bedroom 2018 nytt tak, Vittinge taktegel 2019 målning väggar, golv och tak pannrum och snickarbod 2020 målning och isolering matkällare, nya hyllor.

Övrig byggnader

Inne på gården finns en fin friggebod/lekstuga med en soligt altan. Här finns också ett vackert växthus som använts som en härlig matplats mitt i trädgården. Dubbelt kallgarage med grusgolv, väggarna är isolerade. Cykelförråd.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder