Tjärhovsgatan 22E

Teg, Umeå

Gavelradhus från 2007 med centralt läge "mellan broarna" på Teg

Högklassigt boende i rymligt gavelradhus på 142 kvm, nära älven mellan broarna på Teg och promenadavstånd till Umeå city med dess utbud. Tilltalande och öppet kök med rostfria hushållsmaskiner och rymligt vardagsrum med utgång till insynsskyddad uteplats mot sydväst med markis. Genomgående parkettgolv av ek, två balkonger samt två helkaklade badrum med golvvärme. Takhöjd på upp till hela 2,70 och golvvärme i hela bottenvåningen på huset. Centraldammsugare. Carport och separat p-plats och förråd hör också till huset. Välkommen att boka visning!

Fakta

Utgångspris
5 895 000 kr
Fast.beteckning:

Gladan 19

Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

142 m²

Biarea

15 m²

Tomtarea

247 m²

Byggnadstyp

2 plan

Byggnadsår

2007

Fastighetsmäklare

Profil

Hans Lundgren

070-330 27 78

hans@maklarcity.se

Interiör

Välkomnande hall med klinkergolv. Skjutdörrsgarderob för ytterkläder och platsbyggd hylla för förvaring. Tilltalande och rymligt kök med vit köksinredning och rostfria hushållsmaskiner, spiskåpa, induktionsspis, varmluftsugn och inbyggd mikro. Parkettgolv av ek. Öppet in mot det rymliga vardagsrummet med parkettgolv och utgång till stor insynsskyddad uteplats mot sydväst med markis. Helkaklat badrum med dusch och wc - tvättavdelning med klinkergolv, tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk. Hela bottenvåningen har vattenburen golvvärme och en generös takhöjd på 2,70 meter. Övre plan: Sovrum med parkettgolv av ek, utgång till balkong med förmiddagssol. Sovrum med utgång till balkong mot söder, ekparkettgolv. Helkaklat badrum med golvvärme, badkar, dusch och wc. Sovrum med parkettgolv av ek. Sovrum med parkettgolv av ek. Fint inredd klädkammare. Övre plan har en takhöjd på 2,50. Ett mycket rymligt och tilltalande gavelradhus med bra läge i området ca 150 meter från älven och några minuters promenad till stan. Bredband finns indraget via Umeå energi.

Tomt

Hörntomt.

Gräsmatta omgiven av höga häckar.

Uteplats mot sydväst med eftermiddagssol.

Planbestämmelser

Stadsplan (1960-03-11)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Umeå Gladan GA:2, Samfällighet: Umeå Gladan S:2

Bilplats

Carport i separat byggnad och parkering vid entrén.

Bredband

Bredband finns indraget via Umeå Energi.

Ventilation

Mekanisk, från och tilluft vvx.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Beställd

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

8 294 kWh/år

Drift per år

Uppvärmning

11 523 kr

Försäkring

4 500 kr

Vatten/avlopp

6 144 kr

Elförbrukning

11 533 kr

Väg/Samfällighetsavgift

9 000 kr

Summa

42 700 kr

I samfällighetsavgiften ingår sophämtning, kabel-tv, el för carport, dagvatten, skottning, försäkring.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 658 000 kr

Byggnad

2 332 000 kr

Mark

1 326 000 kr

Skatt/avgift

9 525 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

2007

Pantbrev

Summa

2 800 000 kr

Antal

2 st

Närområde

Teg ligger på södra sidan om Umeälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk. I närheten finns populära Lundabron som invigdes hösten 2019. Lundabron är en bro för gående och cyklister över Umeälven som förbinder Bölesholmarna och västra Umeå i höjd med Lundåkern. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Närservice

Mataffärer, bank, frisörer, bensinmackar, pizzerior, restauranger, konditori, folktandvård, gym, vårdcentral och apotek. Skolor och barnomsorg Böleängsskolan (F-6) Östtegsskolan (F-6), Engelska skolan (3-9) och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.

Byggnad

Typ

2 plan

Byggår

2007

Fasad

Trä

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Fjärrvärme

Tak

Takpannor

Fönster

3-glas

Övriga byggnader

Carport och förråd i separat byggnad.


Karta


Planlösning


Bilder