Ringvägen 65

Teg, Umeå

Modern enplansvilla med stor flexibel företagsdel - centralt läge på Söderslätt

Modern enplansvilla med stor, flexibel företagsdel på Teg-Söderslätt. Huset är byggt 1993 och har en öppen och tilltalande planlösning. Rymligt och ljust kök med burspråk, vardagsrum i vinkel med en vacker öppenspis samt en härlig tillbyggd vinterträdgård på 26 kvm och fyra meters takhöjd. Huset har en vidbyggd dubbel carport. På den stora tomten finns en fristående företagsdel på 156 kvm med kontorsutrymmen, lägenhet, garage och förråd. Såväl villan som företagsdelen har genomgående vattenburen golvvärme. Bredband via Umenet är installerat. Denna fastighet lämpar sig väldigt väl för företagaren eller för familjen som behöver stora biutrymmen och som ändå vill bo centralt. Välkomna att boka visning!

Fakta

Utgångspris
7 595 000 kr
eller högstbjudande
Rum

5 st

Sovrum

3 st

Boarea

150 m²

Biarea

156 m²

Tomtarea

1 502 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel + företagsdel

Byggnadsår

1993

Fastighetsmäklare

Profil

Bo-Gunnar Samuelsson

070-330 78 01

bg@maklarcity.se

Planlösning

Entrén till huset sker under en överbyggnad som sitter ihop med den dubbla carporten. Hall med två garderober och hatthylla, till höger i hallen har man först ett wc och sedan en praktisk klädkammare. I hallen ligger det ett klinkergolv, detta golv ligger även i kök, allrum med kamin, klädkammare samt i tvättstugan. Väggarna i hallen är är klädda med vit väv. Rakt fram från hallen ligger tvättstugan med värmecentral och groventré. I tvättstugan finns en tvättpelare med tvättmaskin och tumlare samt ett torkskåp, en garderob och en rostfri bänk. Här sitter även fjärrvärmecentralen, golvvärmestyrningen samt en accumulatortank som används om man eldar med ved. Trivsam ljust kök med burspråk vid matplatsen. Köket har genomsyn mot vardagsrum, kamin och vinterträdgård vilket ger en luftigt känsla. I vardagsrummet finns en fin och stämningsskapande uppmurad kamin, denna kamin är vattenmantlad vilket innebär att den är kopplad på det vattenburna golvvärmesystemet, det är alltså möjligt att värma huset med kaminen. Vardagsrummet har klinkergolv i den inre delen, därefter tar ett laminatgolv vid. Från vardagsrummet har man utgång till altan och trädgård. Om man har behov av ett fjärde sovrum kan detta enkelt avdelas i vardagsrummet, se alternativ planlösning. 2008 byggdes huset till med en ca 26 kvadratmeter stor vinterträdgård med grått klinkergolv och härliga höga glaspartier i tre väderstreck. Den inre väggen mot vardagsrummet är klädd med timmerpanel. Vinterträdgården är försedd med ett panelklätt ryggåstak med spotbelysning, i mittpartiet är takhöjden hela 4 meter. Tillbyggnaden är liksom resten av huset försedd med golvvärme, och från rummet kan man via skjutdörrar i glas komma direkt ut till trädgård och altan. Via en passage som avslutas med en klädkammare så når man husets sovrumsavdelning och badrum. Badrummet är helkakalt och försett med dusch med vikbar duschvägg i glas, wc samt dubbla handfat med överskåp. Badrummet är försett med fönster. Sovrum 1 har laminatgolv, ljusgröna väggar och 3 fasta garderober. Sovrum 2 har laminatgolv, blommönstrad tapet och 2 fasta garderober. Sovrum 3 (det största sovrummet) har laminatgolv. Det är vattenburen golvvärme i hela villan.

Rum

  • .

Tomt

Trädgårdstomt.

Den stora trädgårdstomten gjordes ifjol om med ny gräsmatta och nygrusad uppfart med ny markduk och kantsten. Arbetet utfördes professionellt av Markstensbolaget. I samband med detta lade man också en ny gång med marksten mellan huvudbyggnad och garageuppfart.

Stor altan med sydvästläge.

Planbestämmelser

Detaljplan

Ventilation

Mekanisk, från och tilluft vvx.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 10/1 2022

Klass

E

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

19 198 kWh/år

Drift per år

Uppvärmning

19 144 kr

Försäkring

5 918 kr

Vatten/avlopp

15 400 kr

Elförbrukning

27 492 kr

Summa

67 954 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 763 000 kr

Byggnad

2 282 000 kr

Mark

1 481 000 kr

Skatt/avgift

13 069 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1996

Pantbrev

Summa

2 226 000 kr

Antal

6 st

Närområde

Teg ligger på södra sidan om Umeälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk. I närheten finns populära Lundabron som invigdes hösten 2019. Lundabron är en bro för gående och cyklister över Ume älv som förbinder Bölesholmarna och västra Umeå i höjd med Lundåkern. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Service ställen

Mataffärer, bank, frisörer, bensinmackar, pizzerior, restauranger, konditori, folktandvård, gym, vårdcentral och apotek. Skolor och barnomsorg Böleängsskolan (F-6) Östtegsskolan (F-6), Engelska skolan (3-9) och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.

Byggnad

Typ

1-plansvilla i vinkel + företagsdel

Byggår

1993

Fasad

Tegel

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Vattenburen el och ved

Tak

Nytt plåttak 2014

Fönster

3-glas

Renoveringar

Huset byggdes ut med en stor härlig vinterträdgård/vardagsrum med ryggåstak 2008. Såväl huvudbyggnaden som ekonomidelen är försedda med vattenburen golvvärme. Husen värms enbart med el och fjärrvärme idag, det finns dock möjlighet även för vedeldning. På grund av särskilda omständigheter har fastighetens energiförbrukning under senare år varit förhöjd, driftskostnaden är beräknad utifrån en normalisering av förbrukningen som gjorts av energideklaranten på Bosyn. Det är på energideklarantens rekommendation nu beställt en injustering av fastighetens värme och ventilationsanläggningar under Januari månad. När denna åtgärd är utförd förväntas driftsekonomin på fastigheten förbättras gentemot nuläget.

Övrig byggnader

Fristående företagsdel på totalt ca 146 kvm varmbonad yta med vattenburen golvvärme. Gårdshuset har en flexibel planlösning och erbjuder många möjligheter för köparen, i nuläget inryms här ett stort varmgarage med en bred och 2,60 m hög port, takhöjden i garaget är ca 3,5 meter. I företagsdelen inryms idag två lägenheter på ca 60 respektive 50 kvadratmeter. Den större lägenheten har delvis rejält högt i tak. Köket är grått och försett med hällspis med fläkt. Kyl/frys är placerad i angränsande rum. Lägenheten har ett vardagsrum och två sovrum, båda dessa är försedda med sovloft. Här finns också ett badrum med dusch. Den andra lägenheten har hall, allrum och köksavdelning med kyl/frys, bänkdiskmaskin, spis med häll samt fläkt. Här finns badrum med dusch samt ett mindre sovrum och ett större sovrum. Det större sovrummet har högt i tak och är försett med ett sovloft. Den större lägenheten är idag uthyrd, den andra är ledig from Mars 2022. För mer information om detta, kontakta mäklaren.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder