Storgatan 110A

Öst på stan, UMEÅ

Med 1,2 km till Umeå Universitet och 2 km till centrum finner vi denna delvis renoverade lägenhet på 34 kvm en trappa ner i huset på Storgatan 110A. Lägenheten som nyligen fått ett totalrenoverat badrum med golvvärme (2021/2022), har ett separat kök med matplats och parkettgolv, allrum med plats för säng och vardagsrumshörna samt ett tillhörande förrådsutrymme. Perfekt för dig som prioriterar låg avgift i kombination med närhet till Universitetet, NUS, Centrum och älvspromenaden. Lägenheten är belägen i närheten av ett område som förnärvarande kommer att expandera med bland annat gym samt matvarubutik. Östra Station ska bli en hållbar och levande stadsdel med fler bostäder, kontor, handel, service och mötesplatser. Här bor du centralt och billigt! Välkommen!

Övrigt

Förråd till lägenheten finns i lägenheten. Tvättstuga finns i huset på samma våningsplan som lägenheten.

Planlösning

Stig in i huset på Storgatan 110A och ta några trappsteg ner till källarvåningen. Stig in i lägenheten och möts av en hall med ett grått klinkergolv, vitmålade väggar samt plats för ytterkläder och skor. Direkt innanför hallen finner vi det nyrenoverade badrummet vilket inretts med grått klinkergolv och vita våtrumsväggar. Duschhörna, WC & handfat. I badrummet finns golvvärme (el). Vidare in i lägenheten finns köket med vita skåpluckor, bänkskiva i svart laminat och stänkskytt i vitt. Utrustningen består av spis med ugn, skafferi, kyl/frys samt fläkt. Köket har vitmålande väggar samt ekparkett på golvet och i köket finns det plats för en matgrupp. Ljust allrum med vitmålande väggar och ekparkett på golvet. Här finns plats för sängen och vardagsrumshörnan. I anslutning till allrummet finns lägenhetens förråd som tillkommer med ca 4 kvm på boarean. Detta utrymme har klinkergolv, hyllor på väggen samt en garderob.

Kökstyp

Kök.

Månadsavgift

2 046 kr/mån

inkl värme, VA, kabel-TV, hushållsel (I fastigheten finns tillgång till bredband via Umenet, individuell anslutning - från 290 kr/mån)

Våning och hiss

Källarvåning.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 22/2 2012

Klass

D

Närområde

Öst på stan är ett mycket eftertraktat och populärt område med centralt läge mellan centrum och universitetet och sjukhuset. Här är bebyggelsen blandad med många vackra äldre hus och nyare lägenhetshus. Öst på stan finns många mindre butiker, gallerier, och caféer. I söder angränsar Umeälven med vackra promenadstråk. Här bor du nära Konstnärligt campus där Bildmuseet, Arkitekthögskolan, Designhögskolan och gymmet Iksu Plus huserar.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet och Umeå Östra resecentrum. Även goda bussförbindelser till andra stadsdelar.

Service ställen

Öst på stan finns några mindre butiker. Det tar bara några minuter att gå eller cykla in till Umeå centrum med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Östermalmsskolan (1-6). Minervaskolan (F-9). I området finns det gott om förskolor.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1943

Förening

Namn

Brf Hunden 17.

Organisationsnr

769639-5883.

Gatuadress

Storgatan 110A.

Postnr

90333.

Ort

Umeå.

Tillåter dubbelt ägande

Ja.

Ekonomi

Nyckeltal: Belåningsgrad 11.900 kr/kvm år 2021.

Om föreningen

Föreningen bildades genom ombildning från hyresrätter till bostadsrätter år 2021 och består av två byggnader var av ena byggnaden är från 1943 som innehar 10 stycken lägenheter och den andra är från 2008 med 6 stycken lägenheter. Gemensam tvättstuga finns inom föreningen. I huset och/eller i närliggande byggnad finns lägenhetsförråd för samtliga lägenheter.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

9 st P-platser med motorvärmare.

Renoveringar

2008 - Byggdes ett hus med 8 lägenheter. Papptak, uppvärmning via fjärrvärme. Mekanisk frånluft. Tilluft via ventil i yttervägg. Ovk gjord. 2006 - Omdränering med platonmatta av huset från 1943 samt byggnation av källarlägenhet. Fastigheten har även fått ny el, 3-glasfönster, plåttak samt avloppstammar relainade. Husen besiktigades vid ombildningen 2021 och anses vara i gott skick. Inga större underhållsåtgärder kommer därför att krävas under den närmsta 10-årsperioden.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Bredband - I fastigheten finns tillgång till bredband via Umenet, individuell anslutning sker av respektive bostadsrättsägare. Pris från 290 kr/mån. TV - Endast grundutbud tv.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

16 st.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder