Döbelnsplan 8

Väst på stan, Umeå

Välplanerat kompaktboende nära centrum!

Välkommen till det snyggaste och det mest välplanerade kompaktboendet med bästa mitt i smeten-läge Väst på stan! 17,5 renoverade och optimalt planerade kvadrat med genomtänkt och stilren interiör i en stabil och mycket välskött bostadsrättsförening. Lägenheten har en liten köksdel och ett rum med plats för alla funktioner, badrum med dusch samt en hall med utrymme för ytterkläderna. Kök och förvaringslösningar är både stilrena och smart planerade, vilket skapar en rofylld atmosfär och möjligheter att inreda ett rum där förvaringen inte är något problem. Färgskalan är därtill diskret och sammanhållen. Takhöjden på 270 cm och ett stort fönster skapar volym och ger fint naturligt ljus i bostaden. Läget är superbt, nära både parker och centrum men samtidigt i en lugn omgivning på en lugn gata granne med fina låga kulturhus. Huset på Döbelns Plan 8 är idealiskt för den som vill bo litet och centralt. Med sin härliga innergård ges också möjligheter till grillning och utomhushäng. I den låga månadsavgiften på 1447:- så ingår allt: värme, VA, kabel-TV, hushållsel & internet. Lägenheten passar perfekt som en billig övernattningslägenhet eller som en fin studentbostad, det är bekvämt cykelavstånd till Universitetet och på granngatan stannar ettans buss som snabbt tar er upp till NUS och Universitet. Om så önskas kan tillträde ske omgående. Välkomna att boka visning!

Fakta

Utgångspris
1 095 000 kr
/ Bud
Månadsavgift

1 447 kr/mån

Rum

1 st

Boarea

17.5 m²

Våningsplan

2 / 3

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1943-44

Fastighetsmäklare

Profil

Bo-Gunnar Samuelsson

070-330 78 01

bg@maklarcity.se

Övrigt

Till lägenheten följer ett rejält förråd på vinden i samma trapphus. Gemensam renoverad tvättstuga i källarvåningen i samma hus, cykelförråd och hobbyrum finns i källaren.

Planlösning

Allmänt Lägenheten renoverades 2018. Originalgolv i ekparkett, nya ytskikt på väggar, nytt kök och vitvaror samt en ny garderobsvägg med smarta lösningar, denna inrymmer bland annat ett praktiskt sängskåp. Den tidigare utanpåliggande elen doldes och drogs i rummets socklar. All belysning i allrummet är dimbart (förutom köksön) och det finns en hel del interiör belysning installerad så som i vitrinskåp, skrivbord, och soffa. För enkelhetens skull finns en manöverpanel (zipatile/adroid) installerad där man kan styra både belysning, musik m.m, en del genom röststyrning via Amazon Alexa eller Google Home Assistant (Alexa ingår). Väggarna tapetserades i en ljusgrå kulör & originalgolvet bevarades för att behålla känslan och charmen i lägenheten. Trots sina få kvadratmeter utnyttjar kök, allrum och badrum sina utrymmen väldigt väl och ger mycket förvaring och en lugn atmosfär tack vare den välplanerade och diskreta förvaringen och interiörens sammanhållna och neutrala färgskala. Lägenheten disponerar ett stort förråd uppe i husets vind. Nere i källaren finns också bokningsbar tvättstuga med tre tvättmaskiner & ett stort torkrum. Kök Köket ritades och planerades med tanken att ge känslan av ”möbel med kök”. Stommarna är således placerade längs med en vägg. Moderna köksmaterial som träbänkskiva, stänkskydd i vitt och vitvaror i rostfritt valdes. Fronter och täcksidor kommer från IKEA och är i mattsvart kulör, diskreta små svarta handtag bidrar till en minimalistisk känsla. Köket har integrerad kyl/frys, glashäll med flera zoner, kompaktugn, även en mindre diskmaskin är installerad för köparens komfort. Till köket är en mobil köksö byggd, denna står på fyra hjul och kan flyttas i lägenheten allt efter dagens behov. Även här är bänkskivan i trä, stommen i mattsvart träkonstruktion med infälld belysning samt micro installerad. Här placeras även barstolarna som är i samma stil och som kan hakas på och flyttas runt med köksön som kan nyttjas som matplats alternativt köksbänk allt efter behov. Rum Bostadens rum ger möjlighet till olika möbleringsalternativ och takhöjden på 2,70 ger volym och gjorde det möjligt att inreda bostadsrätten på höjden. Det stora fönstret med lövträden mittemot ger lägenheten en fin inramning och vilsam känsla, tillsammans med det fina trägolvet och den fasta inredningens vita och svarta färgskala som har så få synliga detaljer som möjligt. Badrum I badrummet som är kompakt finns dusch, wc, handfat, badrumsskåp och spegel med belysning. Väggarna är i vitt samt en grå golvmatta. Hall och förvaring Direkt innanför ytterdörren finns plats för krokar att hänga kläder på, och till vänster ett skoskåp för att praktiskt och snyggt kunna gömma undan skor. I lägenheten finns smarta lösningar som gömmer både säng, kläder och porslin allt efter dagens behov. Varmt välkomna på visning!

Kökstyp

Kök.

Månadsavgift

1 447 kr/mån

Inkl värme, VA, kabel-TV, hushållsel & internet.

Våning och hiss

Hiss finns ej.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 27/5 2019

Klass

E

Närområde

Populära och expansiva Väst på stan ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst och Umeälven i söder. Här finns flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden år 1888, däribland det gamla bankhuset "Smörasken", Umeås äldsta stenhus. Bland anrika byggnader med sirliga utsmyckningar finner du flera småbutiker, fler ju närmare stadskärnan du kommer. Här finns även Nolia mäss- och konferensanläggning, Umeå stadshus, Hovrätten för Övre Norrland och löjtnant Grahns gård. Natur och fritid Väst på stan bor du nära Umeälven och strandpromenaden, som du kan följa ända upp till Baggböle Herrgård. I Hedlundaparken hittar du en skogslekpark, en kryddträdgård och en minigolfbana.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Goda bussförbindelser till och från Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Service ställen

I området finns en mataffär, och närmare centrum finns kiosk, närbutik och blomsterhandel. I centrala Umeå finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Hedlundaskolan (F-6). Närmaste gymnasium är Dragonskolan. I området finns gott om förskolor med både traditionella och alternativa inriktningar, till exempel Montessori och Tellus (en förberedelseförskola för flyktingbarn).

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1943-44

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Umeåhus nr 5.

Organisationsnr

794000-1816.

Gatuadress

Döbelns Plan 8.

Postnr

90322.

Ort

Umeå.

Kontaktperson

Riksbyggen. Tel. 090-159600.

Ekonomi

Föreningen höjde senast avgiften med 2,5% from 2021-07-01. De är i dagsläget lågt belånade, endast 1992 kr/kvm år 2020/2021.

Om föreningen

Riksbyggens brf Umeåhus 5 är belägen väst på stan vid Döbelnsplan och byggdes 1943. Föreningen består av 36 lägenheter och det är Riksbyggens första lamellhus som byggdes i tre våningar.

Organisationsform

Bostadsförening.

Parkering

21 motorvärmarplatser finns för uthyrning.

Renoveringar

2018/2019 Fönsterbyte och byte av balkongdörrar 2017-2018 Relining 2015 Staket 2013-2014 Entrétak 2011 Tamburdörrar 2002 Balkonger Föreningen har bytt elsystem och stamrenovering är gjord ca 2005. Renoverad tvättstuga.

Tv och bredband

Internetleverantör Tele2. Kabel-TV, grundutbudet ingår i månadsavgiften, leverantör ComHem.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

36 st.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder