Sandåkersgatan 15B

Sandåkern, UMEÅ

Stor och mycket fin Sandåkerstvåa med bästa tänkbara läge

Underbart fin Sandåkerstvåa på hela 70 kvadratmeter - lägenheten ligger på med bästa läge på femte våningen och har stora fönsterpartier i två väderstreck som tillåter ljuset att flöda fritt. Lägenheten har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket ger en härlig rymdkänsla i bostaden. Från vardagsrummet har man utgång till en mycket stor inglasad och solig söderbalkong. Bostadsrätten erbjuder i övrigt allt man kan begära: Smakfull färgsättning och ljusa parkettgolv, extra takhöjd, fullutrustat kök med ugn och micro i högskåp, integrerad diskmaskin, helkaklat badrum med golvvärme och en komplett tvättavdelning. Föreningen är välskött och har låg belåning och god ekonomi, månadsavgiften är trots lägenhetens storlek mycket låg, endast 2809:- per månad inklusive värme, kabel-TV och bredband (Triple play via Telia). I föreningen finns en övernattningslägenhet med kök och badrum som kan hyras av medlemmarna. På granngatan finns en busshållplats varifrån man tar sig snabbt till centrum, NUS och Universitet. Välkomna att boka visning av denna pärla till lägenhet!

Fakta

Utgångspris
2 495 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

2 809 kr/mån

Rum

2 st

Boarea

70 m²

Våningsplan

5 / 7

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2014

Fastighetsmäklare

Profil

Bo-Gunnar Samuelsson

070-330 78 01

bg@maklarcity.se

Planlösning

Välkommen till ert nya hem på Sandåkersgatan 15B, här bor ni i ett modernt hus i stabil förening. Sandåkern var tidigare en idrottsplats, området har på kort tid vuxit fram och blivit ett vackert bostadsområde som fortsätter att växa. På föreningens gård finns både lekplats för barnen och gemensamma grillar. Med några minuters cykling hittar man centrala stan av Umeå med stort utbud av shopping och kultur. Gillar man naturen ligger strandpromenaden nära. Ta hissen upp till 5:e våningen, eller känner du hellre för lite motion - ta trapporna. Stig in genom lägenhetens moderna säkerhetsdörr och möts av ett ljus som bara en lägenhet riktigt högt upp i ett hus kan erbjuda. Hela lägenheten genomsyras av vita väggar, genomgående ljusa parkettgolv och moderna kvalitativa materialval. I den välkomnade hallen finns det plats för både avhängning och förvaring, härifrån nås också en praktisk klädkammare. Från hallen stiger man direkt in i vardagsrummet som är ett stort och lättmöblerat rum med plats för både soffgrupp, fåtöljer och mediamöbel. Planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppen, detta ger fina sällskapsutrymmen en härlig rymd. Från vardagsrummet nås den stora inglasade balkongen som har ett högt, fritt och soligt läge. Köket är modernt och stilrent med vita luckor, vitt kakel och ljusgråa bänkskivor, i taket sitter det infälld spotlightbelysning. Här finns rostfri kyl/frys, induktionshäll med fläkt samt integrerad diskmaskin. Varmluftsugnen och micron är placerade i högskåp. Köket är rymligt och har gott om plats för ett matbord för sex personer. Badrummet är helkaklat med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Det är utrustat med wc, handfat, spegelskåp och dusch med vikväggar. Här finns också en komplett tvättavdelning med tvättmaskin och tumlare placerade under en arbetsbänk, ovan denna sitter det två förvaringsskåp. Självklart är badrummet utrustat med golvvärme för er bekvämlighet. Sovrummet nås från vardagsrummet, det är försett med fyra garderober och den är liksom den övriga lägenheten ljust färgsatt. Detta är sammanfattningsvis ett modernt och bekvämt boende i en av områdets allra finaste tvåor.

Kökstyp

Kök.

Månadsavgift

2 809 kr/mån

Värme, kabel-TV och bredband (Triple play via Telia) ingår i den angivna avgiften. Individuell avläsning på kall- och varmvatten efter förbrukning, detta brukar kosta ca 100 kr/månad. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget elabonnemang.

Balkong och uteplats

Stor inglasad balkong med söderläge.

Ventilation

Mekanisk.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 27/2 2022

Klass

C

Förbrukning

77 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

1 448 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

1 200 kr

Elförbrukning

3 300 kr

Summa

4 500 kr

Närområde

Sandåkern är en stadsdel med gott om nyproducerade bostadsrätter, men även villor och några hyresrätter. Nära finner du Tvärån och det är endast en kort promenad till centrala centrum.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Goda bussförbindelser till och från Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Service ställen

I området finns en bensinmack. På andra sidan Vännäsvägen finns en närbutik, kiosk, konditori och blomsterhandel. På andra sidan tvärån finns Nolia idrottscentrum och i centrala Umeå finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Hedlundaskolan (F-6). Närmaste gymnasium är Dragonskolan. I området finns gott om förskolor med både traditionella och alternativa inriktningar, till exempel Montessori och Tellus (en förberedelseförskola för flyktingbarn).

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

2014

Övrig byggnader

Varmförråd och cykelförråd finns i husets entréplan.

Förening

Namn

Brf Barken 2.

Organisationsnr

769624-6573.

Om föreningen

Brf Barken 2 består av 66 lägenheter varav en är en uthyrningslägenhet som kan hyras av föreningens medlemmar för 200 kr per natt. Föreningen har mycket god ekonomi och trots att det är en ny förening ligger belåningen på endast ca 6000 kr per kvadratmeter. Övriga utrymmen Till lägenheten hör ett förråd i entréplan. Det finns även cykelförråd och övernattningslägenhet med kök och badrum. Lägenhetsinnehavare debiteras individuell förbrukning av vatten (varmt och kallt) med 4 månaders eftersläpning, vilket innebär att man inte betalar vatten förrän efter 4 månader vid avflytning får man betala de sista 4 månaderna efter man flyttat. Delat ägandeskap är ok. Juridisk person accepteras i vissa fall.

Parkering

Föreningen har 6 stycken besökparkeringar, 62 parkeringsplatser. Parkeringsplats med eluttag går att hyra för 300 kr/mån. Carportplats med eluttag går att hyra för 450 kr/mån. Separat kö till samtliga platser. (ej besöksparkering).

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder