Hökvägen 18

Teg, Umeå

Villa i 1 1/2 plan + källare på stor härlig västertomt på omtyckta Söderslätt!

Hus byggt 1954 på stor västertomt med mycket bra läge på Söderslätt. Huset är i 1 1/2 plan + källare med vidbyggt garage. Bottenplanet har ett ljust kök, vardagsrum med öppen spis och utgång till uterum samt sovrum och wc. Övre planet har två sovrum samt ett badrum med dusch/wc. Snickarbod och ett inrett rum finns i källaren. Fjärrvärme och bredband är indraget. Huset har genomgående äldre ytskikt. Välkommen att boka visning!

Fakta

Utgångspris
3 995 000 kr
/ Bud
Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

92 m²

Biarea

83 m²

Tomtarea

1 279 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1954

Fastighetsmäklare

Profil

Hans Lundgren

070-330 27 78

hans@maklarcity.se

Planlösning

Hall med palts för ytterkläder. Wc. Ljust kök med plastmatta och ljusa köksluckor. Spis, fläkt samt kyl/frys. Vardagsrum med parkettgolv av ek och fungerande öppen spis med insats, utgång till inglasat uterum. Sovrum med parkettgolv av ek. Övre plan: Sovrum med parkettgolv av ek och utgång till balkong. Badrum med dusch och wc. Äldre våtrumstapet och våtrumsmatta på golvet. Sovrum med parkettgolv av ek. Källarplan: Inrett rum med vattenburen golvvärme. Snickarverkstad. Pannrum med fjärrvärme från 2004, bredband. Tvättstuga med tvättmaskin och tvättho, wc, matkällare. Vidbyggt garage och friggebod på tomten. Stor härlig tomt mot syd-sydväst med äppelträd och bärbuskar. På tomten finns en friggebod och ett inglasat uterum. Radonmätning har skett 2007-02-28 - årsmedelvärdet var 570 Bq/m3. Detta kan åtgärdas genom förbättrad ventilation.

Tomt

Äppelträd och bärbuskar.

Inglasat uterum.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Beställd

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

1 080 kWh/år

Drift per år

Uppvärmning

18 864 kr

Försäkring

4 000 kr

Vatten/avlopp

5 510 kr

Elförbrukning

4 652 kr

Renhållning

2 350 kr

Summa

35 376 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 970 000 kr

Byggnad

1 332 000 kr

Mark

1 638 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1954

Pantbrev

Summa

121 430 kr

Antal

5 st

Närområde

Teg ligger på södra sidan om Umeälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk. I närheten finns populära Lundabron som invigdes hösten 2019. Lundabron är en bro för gående och cyklister över Ume älv som förbinder Bölesholmarna och västra Umeå i höjd med Lundåkern. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Service ställen

Mataffärer, bank, frisörer, bensinmackar, pizzerior, restauranger, konditori, folktandvård, gym, vårdcentral och apotek. Skolor och barnomsorg Böleängsskolan (F-6) Östtegsskolan (F-6), Engelska skolan (3-9) och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.

Byggnad

Typ

1½-plansvilla med källare

Byggår

1954

Bjälklag

Betong

Fasad

Sten

Stomme

Blåbetong

Uppvärmning

Fjärrvärme

Tak

Plåt

Fönster

3-glas


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder