Glädjens Gränd 9

Umedalen, UMEÅ

Topprenoverad 4:a på gaveln med radhuskänsla!

Välkommen till ett totalrenoverat gavelradhus! Två helkaklade duschrum med golvvärme. Nyrenoverat kök med praktisk köksö och gott om arbetsyta. Vardagsrum med utgång till rymlig altan som ligger precis intill lekplats, perfekt för barnfamiljen. Renoveringen som är gjord de senaste åren inkluderar två nybyggda altaner, nya badrum, nytt kök, nya ytskikt i alla rum, dörrar, fönsterkarmar, nya lister och målat tak. Kallförråd ingår. I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV & internet samt bostadsrättstillägg. Mycket uppskattad och välskött förening från -91 med låg belåning (ca 5.000kr/ kvm i belåning, 2022). Tvättstuga finns i byggnaden mitt emot entrén. I föreningen finns även bastu med relaxavdelning, övernattningsrum för besökande gäster, hobbyrum och kvarterslokal. Parkeringsplats ledig i skrivande stund. Läs gärna mer på föreningens hemsida! https://www.brfpastorn.se/ Välkommen på visning!

Visningar

 • 21
  maj
  tisdag
  kl 14:00 - 14:45
  Öppen visning - anmälan krävs!
  Klicka här för att boka
 • 22
  maj
  onsdag
  kl 16:00 - 17:30
  Visning mot tidsbokning - boka din tid via länken på våran hemsida.
  Klicka här för att boka

Fakta

Utgångspris
2 495 000 kr
Månadsavgift

8 252 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

383 317 kr

Andelstal

2 %

Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

97.5 m²

Våningsplan

1 / 2

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1991

Fastighetsmäklare

Profil

William Boström

070-330 10 82

william@maklarcity.se

Interiör

Hela bostaden har fått en total genomgång de senaste åren inklusive alla ytskikt, två helkaklade badrum, nytt kök och två nya uteplatser. Hall - Klinkergolv med golvvärme, vitmålade väggar. Garderober för avhängning. Spotlights. Kök - Stilrent kök med gott om arbetsyta och en praktisk köksö, perfekt kök för den matlagningsintresserade! Mörkgröna köksluckor med vitt kakel. Dubbla varmluftsugnar på praktiskt arbetshöjd, varav den ena är en kombinerad micro, induktionshäll, kyl och frys i mörkt utförande samt integrerad diskmaskin. Badrum - Helkaklat badrum i ljusgrå nyans med golvvärme. Badkar, takdusch, handfat med kommod och spegelskåp, wc, tvättmaskin. Allrum - Parkettgolv, målade väggar och akustikpanel. Utgång till mysig uteplats på husets baksida, vetter mot lekplats. Sovrum 1 - Parkettgolv, tapet. Spegelgarderober med skjutdörrar. Sovrum 2 - Parkettgolv, tapet. Fönster i två väderstreck tack vare gavelläge. Sovrum 3 - Parkettgolv, tapet. Fönster i två väderstreck tack vare gavelläge. Duschrum - Helkaklat duschrum i samma stuk som badrummet. Golvvärme, duschvägg med svart spröjs, takdusch, wc, handfat med kommod och spegelskåp. Uteplats framsida - Altan med staket och spaljé, plats för större matbord. Ligger mot väst vilket ger eftermiddags- och kvällssol. Uteplats baksida - Altan med spaljé, perfekt för barnfamiljen med en lekplats just utanför.

Månadsavgift

8 252 kr/mån

inkl värme, VA, kabel-TV & internet, bostadsrättstillägg (försäkring bostadsrätt)

Indirekt nettoskuldsättning

383 317 kr

Balkong och uteplats

Altan på båda sidor av bostaden.

Bredband

Brf Pastorns nätverk är anslutet till Umedalens Intresseförenings IT-nät som i sin tur använder sig av 84gram som Internetleverantör. Brf Pastorn ansvarar för gemensam utrustning som behövs för att upprätthålla nätverket samt fiberkabel fram till lägenheter. Alla lägenheter är anslutna med 100 Mbit/s och kostnaden för detta är inkluderad i bostadsrättens årsavgift. Tele2 är leverantör av kabel-TV till lägenheter föreningen. Avgiften för digitalt grundutbud ingår i årsavgiften.

Ventilation

Mekanisk.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 2/3 2020

Klass

D

Förbrukning

108 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

5 795 kWh/år

Drift per år

Elförbrukning

8 919 kr

Summa

8 919 kr

Elen är beräknad på ett genomsnittspris hos Umeå Energi á 43,3 öre/kWh.

Närområde

Umedalen ligger cirka 5 km väster om Umeå, med bär- och svampmarker in på knutarna. De byggnader som en gång var Umedalens sjukhus är idag omsorgsfullt renoverade och inhyser numera kontor, restauranger, bibliotek, vårdcentral, sporthall, livsmedelsbutiker, daghem och en skola. Det moderna Umedalen har vuxit fram med ena foten på landet och den andra i stan. Natur och fritid På Umedalen bor du nära naturen, med vidsträckta skogar i norr och Umeälven i söder. Det är nära till strandpromenaden, till motionsspår och till fågeltillhållet Prästsjön. Det har byggts en ny äventyrslekpark bredvid sporthallen Musköten. Skulpturparken på Umedalen lockar årligen tiotusentals besökare. Den invigdes år 2004 och utökas med nya verk vartannat år. På Iksu spa kan du ladda upp eller varva ner. Här finns möjlighet till gruppträning, individuell träning och personlig träning. Här kan du även fika, prova på ljusterapi, njuta av värmen i solsimulatorn eller prova massage och olika spa-behandlingar.

Parkering

Föreningen har 60 platser, 26 öppna platser och 34 under tak. Platserna kostar 245kr/mån resp. 317kr/mån. Laddbox för elbilar går att sätta in på flertalet av platserna, man får kontakta föreningen för detta.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Närservice

Affärer och restauranger På Umedalen finns en närbutik och på området Klockarbäcken alldeles intill finns byggvaruhus och elektronikkedja samt Willys. Äter gott gör du på den välrenommerade franska bistron Le Garage. Skolor och barnomsorg Backenskolan (F-6), Västangårdsskolan (F-9), Waldorfskolan (F-9), Montessoriskolan (F-6), Hannaskolan (F-9). Gymnasieskolor i området är Waldorfskolan och NTI-gymnasiet. I området finns det flera förskolor.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1991

Förening

Namn

HSB Brf Pastorn.

Organisationsnr

716463-7212.

Hemsida

www.brfpastorn.se/.

Kontaktperson

HSB. Tel. 090-153800.

Om föreningen

Brf Pastorn byggd 1991 ligger ca 5 km från stadens centrum i en gammal kulturbygd. Föreningen består av 9 st flerfamiljshus med sammanlagt 66 lägenheter. Tre hus utgörs av 5-våningshus. Sex hus är 2-våningshus. I kvartersgården finns samvarorum med öppen spis och pentry samt bastu med tillhörande utrymmen. I föreningen finns även två övernattningsrum, hobbyrum samt en fin lekpark. Tvättstugor finns i de tre 5-våningshusen i entréplan. Se mer på föreningens hemsida:https://www.hsb.se/norr/brf/pastorn/.

Organisationsform

Bostadsförening.

Parkering

26 st parkeringar med motorvärmare samt 34 bilplats under tak. Kostnad carport, 362 kr/mån. Kostnad parkering utan tak, 262 kr/mån. Kö kan förekomma.

Renoveringar

Inom de närmaste åren planerar styrelsen för följande större åtgärder inom föreningen: - Uppdatering av styrsystem till hissar alternativt byte av hissar. 2022-2023 - Installation av ny värmeanläggning. - Byte av stamventiler & termostatventiler till handdukstorkar i höghusen. - Byte av låssystem till lägenheterna. - Takåtgärder i carportsbyggnaderna - Byte av switchar för säkert internet. 2019 Installation av motorstyrning av rökluckor i höghusens entréplan. Uppgradering & reparation i det elektroniska låssystemet. Lagning av skadat takrote i carport m.m. 2018 Obl vent kontroll. Rensning av ventilationssystemets frånluftskanaler i tre höghus. Byte till ledbelysning i carport. 2017 Nyplantering av häckar. Uppfräschning av trapphus i höghusen. Våtrumsbesiktning i samtliga lägenheter. 2016 Nya torkskåp i tvättstugorna. Besiktning & underhåll av tak och snörasskydd i hög- och låghus. 2015 Plattsättning av grusgångar. Besiktning av balkongerna. Besiktning av fasad i på höghusen.

Tv och bredband

Brf Pastorns nätverk är anslutet till Umedalens Intresseförenings IT-nät som i sin tur använder sig av 84gram som Internetleverantör. Alla lägenheter är anslutna med 100 Mbit/s och kostnaden för detta är inkluderad i bostadsrättens årsavgift. Tele2 är leverantör av kabel-TV. Avgiften för digitalt grundutbud ingår i årsavgiften.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

66 st.

Lokaler

2 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Säljare.


Karta


Planlösning


Bilder