Hissjö 956

Hissjö, Umeå

Stor villatomt i Hissjö - högt och vackert läge med sjöutsikt

Stor villatomt med bra läge i omtyckta Hissjö, här bor man på landet i en levande by som ligger bara några minuters bilväg från stan. Tomten ligger på en tallhed med högt läge och fin utsikt mot sjön. Detta boende erbjuder härliga rekreationsmöjligheter vid vackra Hissjön med strövområden med bär och svampplockning och fina skoterleder vintertid. Här har ni möjligheten att förverkliga er dröm om att bygga ett eget hus på landet nära stan!

Fakta

Utgångspris
900 000 kr
eller högstbjudande
Tomtarea

2 271 m²

Fastighetsmäklare

Profil

Bo-Gunnar Samuelsson

070-330 78 01

bg@maklarcity.se

Vägbeskrivning

Kör Kullavägen från Klockarbäcken. Efter ca 5 minuter, just när ni kommer fram till Hissjö, tar man vänster från landsvägen mot Rönnbäck, där det är skyltat. Tomten ligger sedan på vänster sida efter vägen. Tomten är skyltad.

Vatten och avlopp

Eget vatten och avlopp får anordnas.

Närområde

Hissjö är en mycket gammal by, ortnamnet Hissjö anses ha med Hiske att göra. Troligen betyder det "hiskarnas" fiskesjö. Byn har varit bebyggd åtminstone sedan mitten av 1500-talet. Ortens aktiva idrottsförening Hissjö SK har många medlemmar och håller igång flera idrottsanläggningar - konstgräsplan för fotboll, beachvolleyplan, tennisbana, ishockeyrink och elljusspår för längdskidåkning - samt en klubbstuga med duschar, bastu och festlokal. Skoterlederna i området är bland de finaste i Umeåområdet. Själva Hissjön är en mycket vacker sjö med fina badplatser och bra fiske, förutom det vanliga beståndet så sätts det kontinuerligt ut ädelfisk i sjön. Sjön är djup, som djupast hela 30 meter. Hissjö är känt för sina goda bär och svampmarker.

Kommunikation

Bussen mellan Tavelsjö och Umeå passar genom Hissjö.

Service ställen

Den omtyckta skolan i Hissjö är en F6-skola, en fin byskola med ca 100 elever. I byn finns en populär Icabutik.


Intresseanmälan

Tipsa om tomten


KartaBilder