Sandhallavägen 5A

Grisbacka, UMEÅ

Tvåa med inglasad balkong i västerläge!

Varmt välkomna till Sandhallavägen och denna rymliga tvåa med en stor inglasad balkong i västerläge med härlig vy över föreningens innergård. Lägenheten som ligger på våning 3/3 är väldisponerad med en rymlig hall vilket har gott om förvaring i garderober med skjutdörrar i spegelglas, helkaklat och klinkat badrum som stamrenoverades av föreningen 2003. Separat kök som renoverades 2009 med utrymme för matplats. Vardagsrum och sovrum som båda har renoverats under senaste åren. Stabil förening med god ekonomi, fin tvättstuga, gym & bastu samt föreningslokal och övernattningsrum inom föreningen. Parkering för samtliga boende finns.

Fakta

Utgångspris
1 895 000 kr
som utgångsbud
Månadsavgift

3 899 kr/mån

Rum

2 st

Boarea

62.5 m²

Våningsplan

3 / 3

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1964

Fastighetsmäklare

Profil

Nina Lundström

070-670 69 43

nina@maklarcity.se

Planlösning

Välkomna in till en hall där det finns gott om plats för kappa och skor, hallen är inredd med klinkergolv samt tapetserade väggar. I anslutning till hallen finns det gott om plats för förvaring i garderoben bakom skjutdörrar i spegelglas som installerades 2019. Till höger om i hallen finns badrummet som stamrenoverades av föreningen 2003. Detta har vitt kaklade väggar samt mörkgrå klinker på golvet med golvvärme, dusch, kommod, WC och handukstork samt vädringsfönster. Vidare in i lägenheten har vi köket vilket renoverades av tidigare ägare kring 2009. Köket är inrett med svarta och vita kulörer. Vitt klinkergolv och vitmålade väggar, köksluckor som är vita med beslag i krom, bänkskiva i svart laminat och svart kakel som stänkskydd. Rostfria vitvaror som består av diskmaskin, fläktkåpa, kyl/frys, häll och inbyggnads ugn. Utrymme för den mindre matgruppen finns i köket. Via köket nås sovrummet. Rymligt vardagsrum som och har plats för både soffgruppen, mediamöblerna och den större middagsgruppen. Original parkettgolv som slipades och oljades in 2018, då målades även en fondvägg i vardagsrummet och akustiktak med led-spottar installerades. Utgång till den stora inglasade balkongen. Balkongen renoverades och byggdes ut till en ny större modell 2007/2008 av föreningen. Ett riktigt trevligt tillskott till lägenheten där man har vy över föreningens trevliga innergård. Solen kommer redan vid 12.30 om sommarhalvåret och stannar till sen eftermiddag/kväll. Sovrummet som ligger i anslutning till vardagsrummet och köket har parkettgolv från 2019 samt en panelvägg, i övrigt är sovrummet tapetserat och det finns tre inbyggda garderober. Välskött, ljust och hemtrevlig lägenhet i en riktigt fin förening med många trevliga faciliteter. Varmt välkomna! Renoveringar 2021 - Monterat infravärme på balkongen 2019 - Nytt parkettgolv samt träpanelvägg i sovrummet. 2019 - Skjutdörrsgarderob i hall. 2019 - Ny WC 2018 - Akustiktak med led-spottar samt ommåland fondvägg i vardagsrum 2018 - Spilat och oljat ekparketten i vardagsrummet. 2009 - Kök, badrum & hall renoverades av föregående ägare.

Kökstyp

Kök.

Månadsavgift

3 899 kr/mån

inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Energideklaration

Utfört

Ej utförd

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

2 345 kWh/år

Drift per år

Elförbrukning

4 909 kr

Summa

4 909 kr

Närområde

Grisbacka är en stadsdel vid Umeälvens norra strand cirka 2,5 km väster om Umeå centrum. Från början var Grisbacka en by, men är numera helt integrerad i Umeå tätort. Områdesbebyggelsen består av äldre gårdar, småhus, bostadsrättsföreningar och mindre hyreshus. Nedanför området finns fina promenadstråk längs älven och Tvärån, här ligger även den omtyckta strandpromenaden och Lundabron som leder över till Bölesholmarna där det finns en omtyckt badstrand. I området finns gott om plats för motionsaktiviteter och naturliv. Närheten till Umeälven gör att du har nära till bad eller fiske, och på grusvägarna och stigarna som leder kors och tvärs bland gamla gårdar och åkermarker kan du njuta av promenader och löprundor. På Grisbacka och Grubbe finns möjligheter till aktiviteter för hela familjen. Förutom allt vad naturen har att erbjuda finns här också bland annat en tennisbana, en pulkabacke (Linusbacken), skateboardpark och en fotbollsplan med konstgräs. På åkrarna ovanför strandpromenaden dras det vintertid upp skidspår. Någon kilometer bort ligger Iksu spa där du kan gymma, gå på gruppträning, boka spa-behandlingar och njuta av solterapirummet under årets mörka månader. Här finns även restaurangen Bistro Le Garage.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till centrala Umeå. Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Service ställen

På Grisbacka finns livsmedelsbutiker, pizzerior och kiosk. Skolor och barnomsorg Grubbeskolan (7-9), Grisbacka skola (F-6), Rödängskolan (F-3). I området finns det gott om förskolor.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1964

Förening

Namn

HSB Brf Lönnen.

Organisationsnr

794000-0925.

Gatuadress

Sandhallavägen/Tallparksvägen.

Postnr

90354.

Ort

Umeå.

Kontaktperson

HSB..

Ekonomi

Föreningens styrelse har fastställt budgeten för 2021 och beslutat om oförändrade årsavgifter. 2020 Låneskuld, kr/m2 totalyta - 2404 Kr.

Om föreningen

Föreningen har två bostadsbyggnader, totalt 42 bostadsrätter & 6 hyresrätter. Fastighetens adress är Tallparksvägen 17 A-C, Sandhallavägen 5 A-C. I deras källare är det mycket välordnat med många fina faciliteter för de boende: Fräscha, toppmoderna tvättstugor med stora torkrum, bastu & gym, samlingslokal med köksavdelning och övernattningsrum. Cykelförråd samt matkällare finns i källaren. På innergården finns en fin lekpark & två stycken grillplatser.

Organisationsform

Bostadsförening.

Parkering

34 parkeringsplatser (91kr/mån) 5 gästparkeringar.

Renoveringar

2003 Stamrenoverat 2007-2008 - Balkongerna bytts ut, mycket rymlig modell 2014 Utbyte staket runt lekpark, installerat 3 mMV stolpar samt tecknat avtal om energiåtgärder. 2015 Diverse energiåtgärder 2016 Relining av avloppsstammar 2017 Bytt fönster och lägenhetsdörrar, bytt belysning i källare och förråd, relining avloppsledningar i bottenplan och bytt hårdvara i datasystem. Besiktning lägenheter. 2020 Bytt takfläktar samr renoverat elsystemet KOMMANDE ÅTGÄRDER - Bygga cykelbod - Sätta upp laddstolpar - Bygga över källarnedfarterna - Utöka antalet parkeringsplatser samt asfaltera om parkeringarna på Tallparksvägen 17.

Tv och bredband

TV och Bredband via, 100Mbit/s. För utbud, se: www.telia.se.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

42 st.

Hyresrätter

6 st.

Pantsättningsavgift

476 kr.

Överlåtelseavgift

1 190 kr. Betalas av Säljare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder