Sockenvägen 32

Backen, Umeå

Mycket fin och rymlig villa på stor södertomt, helt perfekt för barnfamiljen!

Nu kan vi erbjuda en stor villa som verkligen är något alldeles extra! Huset är på hela 170 + 70 kvadratmeter och ligger på en stor tomt på 2.032 kvm med fint söderläge. När man kommer in i huset så möts man av den generösa rymden med dess inbjudande kök och ett stort vardagsrum med braskamin som är den självklara mittpunkten. Här erbjuds allt den moderna familjen kan önska sig: stora sällskapsytor, badrum med bastu och relaxavdelning, rejält varmgarage på ca 40 kvm, genomgående golvvärme i hela huset, bredbandsfiber samt en härlig uppvuxen trädgårdstomt i söderläge. På tomten finns flera fina stenlagda uteplatser samt en fin trädgård med äppelträd, hallonbuskar, jordgubbar, svarta och röda vinbär samt en separat grillplats för härliga sommarkvällar. I närområdet finns ett flertal skolor och förskolor. Det är utmärkta kommunikationer till centrum, NUS och Universitet. Uppvärmning via bergvärme vilket bidrar till en mycket låg energiförbrukning. Ta chansen att se detta drömhus som ger er möjlighet att bo nära naturen men ändå i stan!

Fakta

Utgångspris
7 495 000 kr
/ Bud
Rum

6 st

Sovrum

3 st

Boarea

170 m²

Biarea

70 m²

Tomtarea

2 032 m²

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2005

Fastighetsmäklare

Profil

Hans Lundgren

070-330 27 78

hans@maklarcity.se

Planlösning

Stor välkomnande hall med klinkergolv och plats för ytterkläder. Från hallen finns trappa upp till övre planet. Stort vardagsrum med parkettgolv av ek och fin braskamin. Rymligt kök med ljus köksinredning, bänkskivor av massiv ek och infällda spotlights. Induktionshäll -22, spiskåpa, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, diskmaskin samt kyl och frys. Parkettgolv av ek. Helkaklat badrum med dusch och wc. Tvättstuga med tvättbänk, tvättho, tvättmaskin -20, torktumlare -20, klinkergolv. Groventré med klinkergolv och plast för ytterkläder. Innanför groventrén finns ett arbetsrum, även det med klinkergolv. Ingång till rymligt varmgarage på ca 40 kvm med automatisk dörröppnare. Relaxavdelning med klinkergolv, bastu, dusch och wc. Övre plan: Stort allrum med parkettgolv av ek och utgång till balkong med söderläge. Sovrum med parkettgolv av ek och dragdörrsgarderob. Helkaklat badrum med badkar och separat duschhörna samt tvättställ med kommod. Sovrum med dragdörrsgarderob och parkettgolv av ek. Klädkammare. Sovrum med parkettgolv av ek. Hela huset har genomgående vattenburen golvvärme via bergvärmeanläggning. Genomgående ljusa trätak och centraldammsugare. Bredband via Umeå Energi.

Tomt

På tomten finns ett flertal syrénbuskar (bondsyrén och ungersk syrén).

Planbestämmelser

Detaljplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Umeå Backen GA:8 Last: Ledningsrätt Vattenledning, Avlopp, 2480K-03/153.2

Ventilation

Mekanisk (Typ Rexovent).

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

12 158 kWh/år

Drift per år

Försäkring

4 500 kr

Vatten/avlopp

8 031 kr

Elförbrukning

18 887 kr

Sotning

1 024 kr

Vägsamfällighet

1 400 kr

Renhållning

2 329 kr

Övrigt

500 kr

Summa

36 671 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 939 000 kr

Byggnad

2 719 000 kr

Mark

1 220 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

2005

Pantbrev

Summa

1 600 000 kr

Antal

1 st

Närområde

Strax väster om Umeå centrum ligger en samling anrika kvarter där det märks att människor har bott länge. Här blandas äldre bebyggelse och moderna radhus under storväxta trädkronor. Extra gott mår du nere vid älven eller längs de fina promenadstråken längs älven och Tvärån.

Kommunikation

Gångavstånd till Kronoparken med ICA Kvantum, apotek, pizzeria och sushirestaurang, i området finns även den omtyckta restarurangen Garaget. På Umedalen finns idrottsanläggningar och sporthall samt IKSU spa. De är goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Service ställen

Skolor och barnomsorg Grubbeskolan (7-9), Backens skola (F-6). I området finns det också gott om förskolor. Folkbibliotek i Grubbeskolan med aktiviteter för barn och vuxna.

Byggnad

Typ

2-plansvilla

Byggår

2005

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Bergvärme

Tak

Takpannor

Fönster

3-glas

Övrig byggnader

Fristående förråd på tomten ca 15 kvm. Rymligt varmgarage på ca 40 kvm.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder