Södra Blågrundsvägen 49

Sörmjöle, UMEÅ

Fint fritidshus i första led på vackra Blågrundet, Sörmjöle

I detta fina och välskötta fritidshus bor man med havet som granne längst ut i Sörmjöle på vackra Blågrundet. Huset ligger i första led mot havet, nedanför huset ligger en skyddad båtplatsen med pir, här nere har familjen även anlagt en grillplats. Fritidshuset är rejält byggd och fungerar väl vintertid, det står uppvärmt året runt. Här finns det gott om plats både för familj och gäster: Huvudbyggnaden har tre sovrum och ett allrum med öppen spis - från detta allrum har man utgång till ett stort härligt uterum med söderläge. Här får man även ett garage där man också har ett fint gästrum på baksidan. 2004 kompletterades gården med en vinterbonad Attefallshus med allrum med trinettskåp, sovrum och wc med dusch och tvättmaskin. Välkomna på visning av detta mycket fina fritidshus!

Fakta

Utgångspris
1 895 000 kr
eller högstbjudande
Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

60 m²

Tomtarea

2 000 m²

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1972

Fastighetsmäklare

Profil

Bo-Gunnar Samuelsson

070-330 78 01

bg@maklarcity.se

Vägbeskrivning

Kör E4:an från Umeå och sväng vänster i Sörmjöle och följ Bovikenvägen, sväng sedan vänster vid skylt "Ormen långe". Följ vägen tills asfalten tar slut, sväng där vänster, kör upp för en backe, håll sedan höger och höger igen. Vid skylt Södra blågrundet håll höger, sedan är detta tredje huset på vänster hand.

Planlösning

Huvudbyggnaden: Hall med avhängningsmöjligheter. Allrum med köksavdelning. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt. I allrummet finns en fin braskamin. Rummen har trägolv och vita paneltak. Från allrummet har man utgång till ett mycket fint uterum med söderläge, detta rum är på ca 25 kvadratmeter. Här är takhöjden mycket väl tilltagen. Man har installerat en luftvärmepump i allrummet, denna fungerar även som AC under varma sommardagar. Större sovrum med två garderober. Två mindre sovrum med två garderober i vardera rum. Wc med tvättställ. Detta hus är ett Jörnträhus från 1970. Husets vindsbjälklag tilläggsisolerades i samband med att man bytte yttertaket, det hålls vintertid uppvärmt till 17 grader. Attefallshuset: Entrén till huset sker via en altan med söderläge. Från denna kommer man in i ett allrum med en trinett. Badrum med dusch, wc och tvättmaskin. Badrummet är försett med våtrumsvinyler på golv och vägg. Sovrum med plats för en dubbelsäng. Huset är en Jörnstuga som uppfördes 2004 av Tegsbyggen. Det är vinterbonat och hålls uppvärmt året runt. Garaget: Garagebyggnaden är på ca 30 kvadrat, byggnaden är avdelad med ett kallgarage på ca 20 kvm och en isolerad gäststugedel på ca 10 kvm. Förutom dessa byggnader så finns det en förrådsbyggnad med utedass på tomten. Huset säljs möblerat med inventarier, tillträde kan om så önskas ordnas snabbt. I området finns både fotbollsplan och dansbana, dessa sköts gemensamt av de boende i området. Bredbandsfiber finns i området, nuvarande ägare tar in bredband mobilt. Om man har en större båt så finns Bovikens Båthamn i närområdet.

Tomt

Arrendetomt i första led mot havet.

På tomten finns gräsmatta, vinbär, Finnslide, perenner och prydnadsbuskar. En del av tomten är naturtomt, här växer det bär.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Vintervatten via vattenförening ansluten till kommunalt vatten. Vattenföreningen tillämpar digital avläsning och man betalar utifrån verklig förbrukning. Avloppet går till en trekammarbrunn.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

8 558 kWh/år

Drift per år

Försäkring

2 246 kr

Vatten/avlopp

3 535 kr

Elförbrukning

12 000 kr

Vägsamfällighet

1 776 kr

Renhållning

1 105 kr

Summa

20 662 kr

Huvudbyggnaden har vintertid varit uppvärmt till 17 grader. Attefallshuset har vintertid varit uppvärmt till 8 grader. Fritidshuset är anslutet till två vägföreningar, dels Bovikens samfällighet (976:-/år) och dels Blågrundets samfällighet (800:-/år) Dessa kostnader ingår i driftskostnaden ovan. Man har idag fritidshustömning av soporna, man lämnar då soporna i en container i området. Om man bosätter sig här så kan man beställa eget sopkärl.

Arrende

Avgift
11 000 kr

Upplåtare

Katarina Olofsson

Taxeringsuppgifter

Typkod

225, Småhusenhet, småhus på ofri grund.

Totalt

935 000 kr

Byggnad

935 000 kr

Skatt/avgift

4 437 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1972

Närområde

Två mil söder om Umeå ligger Sörmjöle, en av kommunens kustpärlor, en kustby som är under stor förändring. Här byggs många nya hus och inflyttningen är stor, framförallt bland barnfamiljer. Ett härligt område med närhet till natur, havet och flera barnvänliga badstränder. Byn har en aktiv idrottsklubb, Sörmjöle IK, som förbättrat områdets pulkabacke, elljusspår, grillplatser och andra populära utflyktsmål.

Kommunikation

Smidigast når man Sörmjöle med bil eller buss via E4:an. Goda bussförbindelser finns till och från Umeå.

Service ställen

Livsmedelsbutiken Handlar´n finns vid infarten till Sörmjöle från E4:an. Hörnefors, ca 9 km bort erbjuder bla apotek, restauranger. Sörmjöle skola F-6 Hörnefors årskurs 7-9 Samt förskola finns i området.

Byggnad

Typ

1-plans fritidshus

Byggår

1972

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Plintar

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump, braskamin och direktel

Tak

Plåttak från 2006

Fönster

2-glas

Renoveringar

När yttertaket byttes 2006 så spikade man även nytt rote och tilläggsisolerade vinden.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder