Nytorgsgatan 16A

Öst på stan, UMEÅ

Härlig vindsvåning Öst på stan - en unik trea med öppen spis och rätt känsla!

Mycket tilltalande vindsvåning i ett klassiskt Umeåträhus Öst på stan. Huset byggdes 1921 och helrenoverades smakfullt 2008. Entrén sker via en nedre hall med goda avhängningsmöjligheter och utgång till en överbyggd balkong, en bred trapp leder sedan upp till själva bostaden. Då lägenheten upptar hela våningsplanet så får den fönster i alla fyra väderstrecken! Köket är rymligt och välplanerat med gott om plats för ett större matbord. Det ljusa köket är välutrustat med fina materialval och bra förvaringslösningar, bänkskivorna är i grå granit. I det stora vardagsrummet finns en stämningsskapande murad öppen spis som sprider både värme och gemyt i lägenheten. I det helkaklade badrummet med golvvärme finns tvättavdelning och dusch. Båda sovrummen har platsbyggda garderober. Bostaden har perfekt läge med endast en kort promenad till centrum, universitetet och NUS. Föreningen som är mycket lågbelånad har nyss installerat bergvärme. I månadsavgiften på endast 3455:- ingår värme, VA, Telia bredband, tv och bilplats med motorvärmare. Välkomna på visning av denna härliga lägenhet!

Fakta

Utgångspris
3 395 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

3 455 kr/mån

Rum

3 st

Boarea

86.5 m²

Våningsplan

3 / 3

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1921 och 1929

Fastighetsmäklare

Profil

Bo-Gunnar Samuelsson

070-330 78 01

bg@maklarcity.se

Planlösning

Entrén till lägenheten sker på plan två. Här kommer man in i en nedre hall med en stor platsbyggd dubbelgarderob och avhängningsmöjligheter för ytterkläder. Från hallen har man utgång till lägenhetens överbyggda balkong som vetter mot innergården. En vacker bred trätrapp med vitmålad panel leder sedan upp till själv bostadsvåningen. Den övre hallen är möblerbar, här finns det utrymme för en arbetsplats vid hallens fönster. Köket är stort, dess ljusa färgsättning och stora fönsterpartier ger det en inbjudande och luftig känsla. Här finns det gott om plats för såväl familj som gäster att sitta och äta. Det vitmålade köket från Electrolux är välutrustat med fullstor kyl och frys i rostfritt, inbyggnadsugn och micro i högskåp, induktionshäll med rostfri kåpfläkt ovanför samt en integrerad diskmaskin. Bänkskivorna är i granit, ovan dessa sitter det ljust kakel. Det är gott om förvaringsmöjligheter, och efter ena väggsidan är ett vackert vitrinskåp placerat. Helkaklat badrum med golvvärme, grått klinkergolv och vitt kakel. I badrummet finns dusch, wc, tvättställskommod samt belyst spegel. Här finns även en tvättpelare med tvättmaskin och tumlare (båda Husqvarna), ett vägghängt förvaringsskåp och en garderob. Man kan nå badrummet både från hallen och från ena sovrummet. Vardagsrummet är mycket rymligt och har fönster i två väderstreck, här utgör den murade öppna spisen rummets självklara medelpunkt. De synliga takbjälkarna i trä efter ena långsidan är ytterligare en läcker detalj i rummet. Stort sovrum med fem garderober. Sovrum med tredelad skjutgarderob och en platsbyggd garderob. Även detta sovrum har plats för en dubbelsäng. Lägenheten har genomgående trägolv och ljus färgsättning, takhöjden är väl tilltagen. Både byggnaden och bostaden är renoverade med fin känsla och kombinerar en härlig 20-talsstil med modern funktion. Från balkongen har man utsikt mot den vackra innergården, man har dessutom hela våningsplanet för sig själv. Detta är en riktigt charmig bostadsrätt som verkligen bör ses!

Kökstyp

Kök.

Månadsavgift

3 455 kr/mån

Värme, VA, Telia 100Mb bredband och tv (Telia tripple play) samt bilplats med motorvärmare ingår i avgiften.

Balkong, uteplats och bilplats

Överbyggd balkong mot innergården.

Till lägenheten hör en bilplats med motorvärmare. Motorvärmaruttagen är nya vilket möjliggör laddning. I månadsavgiften ingår 250 kW el/år, högre förbrukning debiteras i efterhand.

Våning och hiss

Entrén till lägenheten sker via en egen ingång i våning två.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 10/3 2020

Klass

D

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

ETC solel

Drift per år

Elförbrukning

5 916 kr

Summa

5 916 kr

Närområde

Öst på stan är ett mycket eftertraktat och populärt område med centralt läge mellan centrum och universitetet och sjukhuset. Här är bebyggelsen blandad med många vackra äldre hus och nyare lägenhetshus. Öst på stan finns många mindre butiker, gallerier, och caféer. I söder angränsar Umeälven med vackra promenadstråk. Här bor du nära Konstnärligt campus där Bildmuseet, Arkitekthögskolan, Designhögskolan och gymmet Iksu Plus huserar.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet och Umeå Östra resecentrum. Även goda bussförbindelser till andra stadsdelar.

Service ställen

Öst på stan finns några mindre butiker. Det tar bara några minuter att gå eller cykla in till Umeå centrum med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Östermalmsskolan (1-6). Minervaskolan (F-9). I området finns det gott om förskolor.

Byggnad

Typ

Flerfamiljshus

Byggår

1921 och 1929

Renoveringar

Föreningens medlemmar delar på trappstädning och gräsklippning. Tyngre snöskottning sköts med traktor.

Övrig byggnader

Lägenhetsförråd och cykelförråd finns i grannhusets källare

Förening

Namn

Brf Falken 6.

Gatuadress

Kungsgatan 80.

Postnr

90330.

Ort

Umeå.

Gårdsplats

Det finns en gemensam uteplats i trädgården.

Ekonomi

Föreningen arbetar nu med att ta fram en underhållsplan.

Om föreningen

Brf Falken 6 ligger Öst på Stan och bildades 2008. Föreningen består av två hus med sammanlagt sex lägenheter, husen byggdes 1921 (16B) och 1929 (16A).

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Lägenheterna har var sin bilplats på gården. Motorvärmaruttagen på dessa är nyinstallerade, dessa medger laddning av elbil.

Renoveringar

Båda bostadsbyggnaderna helrenoverades 2008. Bergvärme har nyligen installerats.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Telia triple play.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Lägenheter

6 st.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder