Nytorgsgatan 16B

Öst på stan, UMEÅ

Härlig och unik trea på 108 kvm med öppen spis och rätt känsla!

Mycket fin och tilltalande trea på hela 108 kvm en halvtrappa upp i mycket stabil förening med centralt läge Öst på stan. Huset byggdes 1921 och helrenoverades smakfullt 2008. Då lägenheten upptar hela våningsplanet så får den fönster i alla fyra väderstrecken! En slående ljus lägenhet med fin rymd då takhöjden är generösa 2.75m. Köket är rymligt och välplanerat med gott om plats för ett större matbord. Ljus inredning, välutrustat, bra förvaringslösningar och med fina materialval. I det stora vardagsrummet finns en stämningsskapande murad öppen spis som sprider både värme och gemyt i lägenheten. I det helkaklade badrummet med golvvärme finns duschhörna och wc, handfat med kommod och badrumsskåp. Separat tvättavdelning med tvättmaskin och tumlare. Stor balkong mot sydväst. Båda sovrummen har platsbyggda garderober. Bostaden har perfekt läge med endast en kort promenad till centrum, universitetet och NUS. Föreningen som är mycket lågbelånad har installerat bergvärme. I månadsavgiften på endast 4235:- ingår värme, VA, Telia bredband, tv och bilplats med motorvärmare. Välkomna på visning av denna härliga lägenhet!

Fakta

Utgångspris
4 495 000 kr
/ Bud
Månadsavgift

4 235 kr/mån

Rum

3 st

Boarea

108 m²

Våningsplan

1 / 3

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1921

Fastighetsmäklare

Profil

Hans Lundgren

070-330 27 78

hans@maklarcity.se

Planlösning

Välkomnande hall med trägolv och avhängningsyta för ytterkläder. Klädkammare med hyllförvaring och centraldammsugare. Sovrum med trägolv och grå väggar, platsbyggd bokhylla med belysning, förvaring via tre garderober och utgång till stor balkong mot sydväst. Härligt och rymligt vardagsrum med fint parkettgolv av ek och vacker öppenspis för mysiga stunder. Helkaklat badrum med golvvärme, duschhörna med glasväggar och handfat med kommod. Sovrum med mintgröna väggar, trägolv av ek och garderober. Tilltalande kök med vit köksinredning. Rostfria hushållsmaskiner med spishäll, spiskåpa, inbyggd ugn, inbyggd micro, integrerad diskmaskin, vitlaserade trägolv. Tvättavdelning med tvättmaskin och tumlare samt tvättho. Lägenheten har genomgående trägolv och fin färgsättning, takhöjden är väl tilltagen på 2.75m. Både byggnaden och bostaden är renoverade med fin känsla och kombinerar en härlig 20-talsstil med modern funktion. Överbyggd balkong mot sydväst. Vacker innergård med gräsmatta. Man har dessutom hela våningsplanet för sig själv. Detta är en riktigt charmig bostadsrätt som verkligen bör ses!

Kökstyp

kök.

Månadsavgift

4 235 kr/mån

Inkl värme, VA, kabel-TV, bredband och parkeringsplats

Balkong, uteplats och bilplats

Balkong med sydvästläge. Två gemensamma gräsytor. Odlingslott som tillhör lägenheten.

Till lägenheten hör en bilplats med motorvärmare. Motorvärmaruttagen är nya vilket möjliggör laddning. I månadsavgiften ingår 250 kW el/år, högre förbrukning debiteras i efterhand.

Närområde

Öst på stan är ett mycket eftertraktat och populärt område med centralt läge mellan centrum och universitetet och sjukhuset. Här är bebyggelsen blandad med många vackra äldre hus och nyare lägenhetshus. Öst på stan finns många mindre butiker, gallerier, och caféer. I söder angränsar Umeälven med vackra promenadstråk. Här bor du nära Konstnärligt campus där Bildmuseet, Arkitekthögskolan, Designhögskolan och gymmet Iksu Plus huserar.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet och Umeå Östra resecentrum. Även goda bussförbindelser till andra stadsdelar.

Service ställen

Öst på stan finns några mindre butiker. Det tar bara några minuter att gå eller cykla in till Umeå centrum med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Östermalmsskolan (1-6). Minervaskolan (F-9). I området finns det gott om förskolor.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1921

Renoveringar

Föreningens medlemmar delar på trappstädning och gräsklippning. Tyngre snöskottning sköts med traktor.

Övrig byggnader

Till lägenheten hör två förråd om 4 kvm vardera. I källaren finns även cykelförvaring och hobbyrum.

Förening

Namn

Brf Falken 6.

Organisationsnr

769619-3205.

Gatuadress

NYTORGSGATAN 16 B.

Postnr

90330.

Ort

Umeå.

Ekonomi

Föreningen arbetar nu med att ta fram en underhållsplan.

Om föreningen

Brf Falken 6 ligger Öst på Stan och bildades 2008. Föreningen består av två hus med sammanlagt sex lägenheter, husen byggdes 1921 (16B) och 1929 (16A).

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Lägenheterna har var sin bilplats på gården. Motorvärmaruttagen på dessa är nyinstallerade, dessa medger laddning av elbil.

Renoveringar

Båda bostadsbyggnaderna helrenoverades 2008. Bergvärme har nyligen installerats.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Telia triple play.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.

Lägenheter

6 st.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder