Kråkbärsvägen 11A

Teg/Böle, Umeå

Mycket fin och rymlig Västerbottensgård med bra läge i området och tre varmgarage!

Genomgående varsamt renoverad Västerbottensgård från 1867 med mycket bra och barnvänligt läge med närhet till skolor och lekplatser. Här erbjuds generösa takhöjder och stora sällskapsutrymmen. Tilltalande och rymligt kök med inredning från 2016, bänkskivor av granit, synlig timmervägg, breda massiva plankgolv från Docksta och vacker braskamin. Stort och ljust vardagsrum med oljat trägolv och ett helrenoverat badrum från 2020 med kakel och klinker. Rymligt allrum på övre planet med enstavigt parkettgolv av ek. Fyra sovrum, alla med fina trägolv. I källaren finns allrum och badrum med dusch och bastu samt vinkällare och förråd. Fint uppvuxen trädgård med fina planteringar, stenlagd gång, inglasat uterum och solaltan med utekök. Tre varmbonade garage. Nytt yttertak från 2013, bergvärme installerades 2011 och ger en låg driftkostnad, bredband finns indraget. Välkommen att boka visning!

Fakta

Utgångspris
7 985 000 kr
/ Bud
Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

198 m²

Biarea

114 m²

Tomtarea

965 m²

Byggnadstyp

2 plan, med källare

Byggnadsår

1954

Fastighetsmäklare

Profil

Hans Lundgren

070-330 27 78

hans@maklarcity.se

Planlösning

Välkomnande hall med vacker dubbeldörr från Såthes snickeri i Kramfors, målat massivt trägolv och plats för ytterkläder. Trapp upp till övre planet. Rymligt och tilltalande kök med inredning från 2016. Bänkskivor av granit, synlig timmervägg, breda massiva plankgolv från Docksta och vacker braskamin. Rostfria hushållsmaskiner med induktionshäll, spiskåpa, bred kyl/frys samt diskmaskin. Stort vardagsrum med parkettgolv av ek och vitmålat tak, fönster åt tre håll. Helrenoverat badrum från 2020 med kakel och klinker, golvvärme. Sovrum med dragdörrsgarderob och målat trägolv. Övre plan: Stort allrum med enstavigt parkettgolv av ek. Sovrum med enstavigt parkettgolv av ek. Badrum från 2006 med våtrumsmatta på golvet och tresposystem på väggen, duschhörna och wc. Sovrum med enstavigt parkettgolv av ek. Stort sovrum/allrum med enstavigt parkettgolv av ek. Källarplan: Badrum från 2012 med klinkergolv (golvvärme), relax, dusch och bastu samt wc. Fint inrett vinrum med plats för den egna vinsamlingen. Detta utrymme kan även utnyttjas som matkällare. Allrum. Tvättavdelning med tvättmaskin och tumlare samt tvättbänk. Bra med förrådsutrymmen samt bergvärmepump från 2011. Fint uppvuxen trädgård med fina planteringar, stenlagd gång, inglasat uterum och solaltan med utekök. Tre varmbonade garage tillhör också fastigheten.

Planbestämmelser

Stadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Umeå Böleå GA:6

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 18/3 2013

Förbrukning

72 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

20 012 kWh/år

Drift per år

Försäkring

5 000 kr

Vatten/avlopp

6 272 kr

Elförbrukning

29 355 kr

Renhållning

1 480 kr

Summa

42 107 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

4 268 000 kr

Byggnad

2 755 000 kr

Mark

1 513 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1954

Pantbrev

Summa

3 750 250 kr

Antal

5 st

Närområde

Böle by är en medeltida jordbruksby vid Umeälvens södra strand. Böle by var på 1600-talet delad i en tät bykärna i söder och en gles gårdsrad utmed älven. På sina håll uppfördes herrgårdsliknande mangårdsbyggnader, som Böle överstelöjtnantsboställe, uppfört 1694. Eftersom det östra hemmanet i Böle under slutet av 1800- talet fungerade som militärboställe och dess domäner förhindrades Böle bys utveckling åt öster mot Teg. Teg ligger på södra sidan om Umeåälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg och nedanför Böle ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk. I närheten finns populära Lundabron som invigdes hösten 2019 är en bro för gående och cyklister över Ume älv som förbinder Bölesholmarna och västra Umeå i höjd med Lundåkern. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Närservice

Mataffärer, banker, frisörer, bensinmackar, pizzerior, spelbutik, restauranger, konditori, blomsteraffär och apotek. Med bekvämt avstånd från området finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Skolor och barnomsorg Böleängsskolan (F-6), Internationella Engelska skolan (2-9), Östtegsskolan (F-6) och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.

Byggnad

Typ

2 plan, med källare

Byggår

1954

Fasad

Trä

Grund

Betongplatta

Stomme

Timmer

Uppvärmning

Bergvärme

Tak

Takpannor

Fönster

2-glas


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder