Ferievägen 15

Sävar, Sävar

Familjevilla med bergvärme och underbar trädgård!

Välkommen in till denna trevliga och välunderhållna enplansvilla där bergvärme ger bra ekonomi. Här erbjuds ljust och trevligt kök, vardagsrum som rymmer både soff- och matgrupp, allrum, fyra sovrum, två helkaklade badrum varav ett med bastu samt tvättstuga och praktisk groventré. Soliga altaner i olika väderstreck och mysigt lusthus ger plats för härliga grillkvällar med familj och vänner och de gröna ytorna är perfekta för lek och bus. En fantastisk trädgård omringar huset och odlingar i rejäla pallkragar gör att ni kan njuta av egen skörd stora delar av året. Varmbonat garage med stort förråd i bakkant där en matkällare nås via trapp och förvarar länge den egna skörden. Dessa förråd och garageytor ger plats för familjens intressen och förvaring av familjens cyklar, skidor, trädgårdsredskap mm. Samma familj har ägt och trivts bra i huset sedan huset byggdes. Detta hus lämpar sig alldeles utmärkt för dig som vill bo i trevliga lugna kvarter med närhet till förskola, skola, simhall, kyrkor och ett centrum med restaurang, pizzeria och all tänkbar service. I Sävar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter som simhall, hockeyplan och idrottshall. I simhallen finns också ett gym och gruppträningsmöjligheter för dig som gillar att träna. Hembygdsföreningen, kyrkan och idrottsklubbarna erbjuder också många aktiviteter. Kommunikationen från Sävar är god då många pendlar till sina jobb med cykel, bil eller buss. Det finns gott om fina skoterleder i området. I Sävar trivs man, många återvänder när det är dags att bilda familj. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Utgångspris
4 195 000 kr
/ Bud
Fast.beteckning:

Sävar 66:181

Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

137 m²

Biarea

35 m²

Tomtarea

814 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1983

Fastighetsmäklare

Profil

Anna Sundkvist

070-330 14 80

anna@maklarcity.se

Övrigt

Gullringshus.

Planlösning

Välskött hus med genomgående ljusa ytskikt och fina trägolvgolv ger en lugn och hemtrevlig känsla. Skön vattenburen golvvärme i kök, allrum, groventré och badrum 2. Badrum 1 har el-golvvärme. Hall Välkommen in till ljus och möblerbar hall med plats för ytterkläder. Kök Klassiskt vitt kök med stor matplats trevligt placerad vid fönster. Ett ljust kakel löper ovanför de mörka bänkskivorna med infälld diskho. Skåp, lådor och skafferi erbjuder god förvaring och den infällda belysningen under överskåp ger en stilfull känsla. Maskinerna i köket består av häll och öppen rostfri fläktkåpa, integrerad diskmaskin, hel kyl och frys samt ugn och micro i högskåp. Väggarna är till stora delar ljusa där bordtapet och målad panel bryter fint. Allrum Direkt vid hall så finner vi ljuvligt allrum där familjen idag har sitt tv-rum, här ges plats för trevlig och valfri möblering vid ljusalstrande fönster mot framsidan. Ljusa väggar. Vardagsrum Generöst med plats för soff- och matgrupp samt övrig valfri möblering. Väggarna är även här ljusa vilket gör att villan hålls ihop på ett smakfullt sätt. Flertalet fönster ger ytterligare känsla av ljus och rymd. Sovrum 1 Stort sovrum med plats för den större sängen och övrig möblering. Fönster vetter mot baksidan. Ljus lätt mönstrad tapet på vägg Sovrum 2 I detta sovrum löper en skjutdörrsgarderob längst en hel vägg, perfekt för den som gillar ordning och reda. En härligt mönstrad fondtapet mot övrigt ljusa väggar. Fönster mot gårdens baksida. Sovrum 3 Trevligt sovrum med fönster mot gårdens framsida. Här ges plats för säng och övrig möblering. Ljusa tapet på vägg. Badrum 1 Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg till en bränd ton på klinkergolvet med skön golvvärme. Här finns vit tvättställskommod med spegel med infälld ramp med spotlights ovan, wc, dusch med skjutdörrsvägg, handdukstork samt ytterligare ett skåp på vägg som ger bra förvaring. Fönster erbjuder dagsljus och vädring. Sovrum 4 Nyttjas idag som tv-rum och gästrum för familj och vänner. Här kan ni nyttja och inreda rummet efter era behov och önskemål, kanske till kontor eller varför inte en stor walk-in closet då rummet disponeras i närheten av tvättstuga och groventré. Badrum 2 – Bastu Mycket smakfullt med vitt kakel på vägg till vit klinker på golv, en träskiva med rund tvättho förstärker det moderna intrycket av rummet. Angränsar till groventrén vilket är perfekt när man är på språng in och ut. Bastun uppskattas under ruggiga dagar eller när man kommer hem efter en lång arbetsvecka… Groventré - Tvättstuga Detta är verkligen en dröm för familjen när man kommer hem med ytterkläder, hjälmar och väskor. Här erbjuds möblerbara ytor för bra förvaring, arbetsytor samt tvättmaskin och torktumlare. Mörkt klinkergolv med skön golvvärme till ljusa tapeter på vägg. (garderob till höger ingår ej i köpet) Hoppas vi ses på visningen!

Planbestämmelser

Stadsplan

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 19/9 2023

Klass

C

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

14 489 kWh/år

Drift per år

Försäkring

3 500 kr

Vatten/avlopp

7 115 kr

Elförbrukning

19 795 kr

Renhållning

2 693 kr

Summa

33 103 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 350 000 kr

Byggnad

1 684 000 kr

Mark

666 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1983

Pantbrev

Summa

1 401 500 kr

Antal

8 st

Närområde

Välkommen till Sävar – en rofylld och naturnära ort cirka 15 km nordost om Umeå. Sävar är en av Umeås äldsta orter och det var här Sverige år 1809 förlorade Finland i det sista större slaget i finska kriget. Långt tillbaka var Sävar en gammal bondby, men i slutet av 1700-talet startade sågverket Sävar bruk och Sävar växte och blev ett brukssamhälle. Sävar är idag ett barnvänligt område som passar dig som vill ha nära till naturen – samtidigt som du snabbt och enkelt kan ta dig till Umeå, med ett fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Bebyggelsen präglas av småhus och villor, men här finns också trivsamma lägenhetshus. I Sävar trivs både gammal som ung.

Kommunikation

Från Sävar är det bekvämt pendlingsavstånd till Umeå. Den som vill cykla kan enkelt följa cykelvägen hela vägen in till Umeå. Om du hellre åker buss är det goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Norrbotniabanan kommer att få en station i Sävar.

Närservice

I Sävar centrum finns bland annat mataffär, bibliotek, restaurang, bensinstation, blomsteraffär, frisör, apotek och hälsocentral. I Umeå, 15 km från Sävar, finns ett fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Skolor och barnomsorg Sävar skola (F-9), även bibliotek. Flera förskolor i området.

Övrigt om närområdet

Närheten till naturen är något som Sävarborna uppskattar. Här hittar du både upplysta motionsspår och fina skogsstigar för promenader eller bär- och svampplockning. Genom bygden flyter Sävarån, som bjuder in till exempelvis kanotpaddling och högklassigt fiske. Sävarån har ställts i ordning för flugfiske, här finns ett starkt bestånd av öring, lax, sik och harr. I utkanten av Sävar finns också Segasjön där du hittar en mysig badplats med grillmöjligheter, vilket gör sjön till en perfekt utflyktsplats för såväl barn som vuxna. Bara 15 minuter bort kan du dessutom njuta av havet. I Sävar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter som simhall, hockeyplan och idrottshall. I simhallen finns också ett gym och gruppträningsmöjligheter för dig som gillar att träna. Hembygdsföreningen, kyrkan och idrottsklubbarna erbjuder också många möjligheter att engagera sig. Det finns gott om fina skoterleder i området.

Byggnad

Typ

1-plansvilla

Byggår

1983

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Bergvärme

Tak

Tegel

Fönster

3-glas

Renoveringar

2003 - Nytt badrum 2003 - Nytt staket 2006 - Installation av bergvärme 2006 - Renovering kök 2007 - Bygge av lusthus 2007 - Nya trägolv till sovrummen 2007 - Installation av golvvärme i groventré och duschrum 2007 - Klinker, tapeter och nytt tak i groventré 2007 - Kakel och klinker m m i duschrum 2008 - Elfasystem i ett sovrum med skjutdörrar 2009 - Slipning av golv i vardagsrum 2012 - Ommålning av hus och staket 2012 - Nytt kök med vitvaror 2012 - Installation av golvvärme i kök och allrum 2012 - Nytt trägolv i kök och allrum 2014 - Ny trädgårdsgång med trädgårdsplattor 2014 - Pallkragar och trädgårdsplattor i trädgårdslandet 2014 - Nytt badrumsskåp, tvättställ, toastol 2014 - Elfasystem i garage och förråd 2014 - Målat golv i garage och förråd 2015 - Nytt staket till uteplats 2015 - Ny garageport och nya ytterdörrar 2016 - Byte av hängrännor och stuprör 2016 - Genomgång och rengöring av ventilationssystem 2017 - Byte av kyl och frys 2017 - Byte av tvättmaskin 2018 - Målat invändigt – tak, väggar, dörrar och dörrfoder 2018 - Fondtapetsering av vissa rum – kök, vardagsrum, och tre sovrum 2019 - Besiktning av avloppssystem 2019 - Ny diskmaskin 2019 - Ny torktumlare 2020 - Utökning av Elfasystem i ett sovrum 2020 - Målat förstukvist 2021 - Målning av vitt staket till uteplats 2021 - Byte av pump till golvvärme 2021 - Målning av spröjs på alla fönster 2022 - Målning av staket 2022 - Målat ytterpanelen till lusthuset 2022 - Målat fönster utvändigt till lusthuset 2022 - Ommålning av husets sockel 2022 - Målning av gult plank till uteplats 2022 - Installation av laddstolpe till elbil 2023 - Byte av ställdon (termostater) till golvvärmen.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder