Saedensvägen 9

Bygdeå, Bygdeå

Mycket fin familjevilla med barnvänligt läge i omtyckta Bygdeå

Nu kan vi erbjuda denna stora och mycket välskötta familjevilla i Bygdeå. Huset byggdes 1981, övervåningen inreddes sedan 2005 så villan är idag på 167 kvadratmeter. Här får man ett härligt stort kök, fem fina sovrum, helkaklat badrum och ett stort varmgarage med inrett gästrum alt. förråd/kontor, garaget är också tillbyggt med en rejäl dubbel carport. Bredbandsfiber 100Mb via byns bredbandsförening är installerat i huset. Huset har ett högt fint läge och har solmöjligheter från morgon till kväll, även om huvuddelen är solig västertomt. Ägaren som bott i villan i trettio år har tagit väl hand om huset, det är idag i mycket gott skick. I barnvänliga Bygdeå erbjuds barnen en trygg uppväxt. Här är en närliggande förskola, en omtyckt skola F6, fullstor modern sporthall med gym och en mataffär med ombudsservice, nedanför villan ligger det en fin välbesökt lekpark. Föreningslivet i byn är mycket aktivt, och kommunikationerna till Umeå och Skellefteå är goda. Ta chansen att se detta fina hus, här är det verkligen bara att flytta in!

Fakta

Utgångspris
2 145 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Skinnarbyn 4:63

Rum

7 st

Sovrum

5 st

Boarea

167 m²

Biarea

50 m²

Tomtarea

1 626 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1981

Fastighetsmäklare

Profil

Bo-Gunnar Samuelsson

070-330 78 01

bg@maklarcity.se

Planlösning

Entrén till huset sker via en farstukvist. Välkomnande hall med avhängningsytor, en garderob och en wc med badrumsmöbel med spotlights. Hallen har parkettgolv av ask och vävtapetserade väggar, här sitter också husets luftvärmepump. Stort kök med ljus köksinredning, stor arbetsbänk av granit och parkettgolv av ask. Matplatsen rymmer lätt ett stort matbord. I köket finns spis med fläkt, fullstor kyl och frys, skafferi samt diskmaskin. Helkaklat badrum med wc, vikdusch, bubbelbadkar, handdukstork och marmortvättställ med kommod. Badrummet har klinkergolv med golvvärme och är försett med fönster, i taket sitter det infälld spotlightbelysning. Ljust vardagsrum med utgång till altan och trädgård i västerläge, stor markis. I vardagsrummet ligger det ett trägolv, det finns TV-antennuttag och förberedd anslutning för ev. parabol. Huvudsovrum med fyra garderober samt TV-antennuttag. Sovrum med två garderober samt nätverksuttag. Sovrum, (alt. hemmakontor) med nätverksuttag samt TV-antennuttag. Groventré/tvättstuga med elgolvvärme och klinkergolv. Denna groventré nås väderskyddat via carporten/garage. I tvättstugan finns en tvättpelare med tvättmaskin och tumlare (båda Miele) samt praktisk skåpförvaring, arbetsbänk och utslagsvask med vattenkran. Pannrum med förrådsmöjligheter (bl.a. fyra garderober) Övre våningen: Allrum med ljusinsläpp från både öster och väster, utgång till balkong i västerläge. Parkettgolv av ask, nätverksuttag samt TV-antennuttag. Badrum med dusch och badrumsmöbel i ljust trä. Stort sovrum med markis, träliknande golvmatta, en garderob, nätverksuttag, TV-antennuttag samt två stycken kattvindar för förvaring. Stort sovrum med träliknande golvmatta, nätverksuttag, TV-antennuttag samt två stycken kattvindar. (Varav en har behållaren för husets centraldammsugare) Huset har genomgående fina paneltak. Det är försett med markiser, de flesta fönster har också persienner.

Tomt

Trädgårdstomt.

Uppvuxen trädgårdstomt med gräsmatta och fina lättskötta planteringar med grusgångar. På tomten finns odlingslådor, buskar, perennrabatter, tomten omgärdas av ett staket. Asfalterad biluppfart, marksten lagd runt huset samt mellan de två altanerna och ingång mellan gata och farstukvist. Tomten är fin och lättskött, här får man både en parkkänsla och gott om plats för barnens lek.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1976-01-28) Byggnadsplan (1972-09-26)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Samfällighet: Robertsfors Skinnarbyn S:5 Avtalsservitut Vattenledning Mm Last: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 24-IM1-66/996B.1

Ventilation

FTX- fläktstyrd ventilation med värmeåtervinning.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 2/5 2023

Klass

D

Elektricitet

Nätbolag

Skellefteå Kraft

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

23 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

4 500 kr

Vatten/avlopp

7 394 kr

Elförbrukning

34 210 kr

Renhållning

2 279 kr

Summa

48 383 kr

Uträkningen av elkostnaden är baserad på fasta avgifter + 127 öre/kWh (efter avdrag för elprisstöd).

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

907 000 kr

Byggnad

738 000 kr

Mark

169 000 kr

Skatt/avgift

6 802 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1981

Pantbrev

Summa

892 500 kr

Antal

7 st

Närområde

Bygdeå hette tidigare Skinnarbyn och utgjorde centralort i Bygdeå socken. Bygdeå nämns som Bygda i skattelängden sexårsgärden från 1314. Bygda tros då motsvara Rickleån som fick sitt moderna namn via Rikarzboda som senare, via en del mellansteg, blev Rickleå. Bygda är besläktat med verbet böja och anspelar således på Rickleåns slingrande gång genom landskapet. Även om den första historiska urkund som nämner Bygdeå är från 1314 är det troligt att det funnits bebyggelse och bofasta långt innan dess. Bygdeå har även en vacker medeltidskyrka och den kunde innan landhöjningen nås sjövägen. Bygdeås ursprungliga symbol från medeltiden var en koltrast, som idag återfinns i Robertsfors kommunvapen. Bygdeborg var ursprungligen kaptensbostad och därmed bostadshus åt Bygdeå garnisons befälhavare. Det ursprungliga huset har brann ned men ersattes under 1800- talets senare hälft. Det vackra portslidret från 1689 finns dock kvar och ägs idag av Bygdeå hembygdsförening. I gamla tider gick kustlandsvägen genom porten. Bygde sten är ett landmärke beläget på Englandsskäret vid Storvarpet, anses av vissa historiker vara ett tidigare gränsmärke mellan Sverige och Ryssland. I Bygdeå finns det även närhet till Thurdinska gården i Bobacken, en kulturhistorisk besöksplats.

Kommunikation

Närheten till både Umeå och Robertsfors gör Bygdeå till ett väldigt attraktivt område där den närliggande E4:an gör att man snabbt förflyttar sig. Till både Umeå och Robertsfors går det regelbundet bussar.

Närservice

I Bygdeå finns det restauranger, mataffär med ombudsservice, bil/motorcykelverkstad, inredningsbutik, fräsch bygdegård, fullstor sporthall med gym samt närliggande motionsspår, idrottsplats med parkourbana och utegym, bibliotek, familjevänligt långgrunt havsbad ca 3 km bort samt byggnadsfirmor.

Övrigt om närområdet

I Bygdeå finns det både förskola, fritidshem och skola F-6. Högstadieskola finns i Robertsfors ca 1,5 mil bort. I Robertsfors finns också simhall, golfbana samt en mindre skidbacke.

Byggnad

Typ

1½-plansvilla

Byggår

1981

Fasad

Trä

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med vattenburen värme och luftvärmepump

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Renoveringar

100 Mb bredbandsfiber via byanätet från byns bredbandsförening är installerat i villan, detta kostar endast 167:-/mån + en årlig medlemsavgift på 150:-. TV tas in via boxer idag.

Övrig byggnader

Stort vidbyggt varmgarage med bred dubbel carport. Partiet mellan garage/carport är överbyggt vilket ger väderskydd och förvaringsmöjligheter. I den inredda bakre delen av garagebyggnaden har man delat av ett förråd och ett kontors/gästrum, tvättställ finns likaså TV-anslutning. Garagedelen värms med en egen luftvärmepump med ett par kompletterande elpaneler. På gården finns även en rymlig förrådsbyggnad med framdragen el.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder