Skolgatan 3

Robertsfors, Robertsfors

Unikt tillfälle!

Representativt hus med två lägenheter. Bo i den ena och hyr ut den andra - vilket ger en väldigt låg boendekostnad för ny ägare. Huset har många vackra detaljer från en tid då snickarna ansåg att hantverket även var en konst. Här erbjuds två pampiga lägenheter med vardagsrum i fil med vackra skjutdörrar, parkettgolv, vackra lister, spegeldörrar, stora fönster och en härlig rymd. Alla rum är rymliga med en underbar känsla. Låt fantasin flöda och inred efter era önskemål och behov. Generöst dubbelgarage och fin ljussättning på husfasaden. Missa inte detta fantastiskt vackra hus med stora möjligheter!

Fakta

Utgångspris
1 195 000 kr
Fast.beteckning:

Domherren 2

Rum

10 st

Sovrum

6 st

Boarea

307 m²

Tomtarea

1 088 m²

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1924

Fastighetsmäklare

Profil

Anna Sundkvist

070-330 14 80

anna@maklarcity.se

Planlösning

Välkommen in - här infinner sig en skön känsla direkt när man kommer in i huset. Lägenheten på entréplan Farstun Stor och praktisk farstu som fördelar de två lägenheterna på ett trevligt sätt. Här kan man lämna skor och ytterkläder om man så vill. Gråmålad panel på vägg och praktisk matta på golv. Inre hall Öppen och välkomnande möblerbar hall. Matta på golv till tapet på vägg. Kök Klassiskt vita luckor med vitt kakel och bra arbetsytor. Två fönster sprider härligt dagsljus mot arbetsbänk och matplats. Här finns hel kyl och frys, diskmaskin, spis med häll och ugn, fläkt samt bra förvaring i skåp och lådor. Ljus matta på golv till lätt randig tapet. Vardagsrum i fil Här kan den inredningsintresserade låta fantasin flöda. Vardagsrum med vackra skjutdörrar, flertalet fönster, ljusa tapeter och fint parkettgolv. En pelletskamin ger en skön värme och en hemtrevlig känsla. Sovrum 1, 2 och 3 Här finns tre fina sovrum med plats för säng och övrig möblering, tapet på vägg och matta på golv. Badrum - Tvättstuga Stort badrum med badkar, wc, handfat, tvättmaskin och fina arbetsytor på diskbänk och förvaring i överskåp. Ett fönster sprider skönt dagsljus och erbjuder vädring. Matta på golv och våtrumstapet på vägg. Toalett Vid den öppna hallen vid entrén så finns en lite toalett med wc, handfat och spegel. Matta på golv till målad vägg. Lägenhet på Övre plan Inre hall Här möts vi av en ljus och luftig känsla med fönster och balkongdörr som leder oss ut till en solfylld balkong. Randiga tapeter på vägg till matta på golv. Kök Även denna lägenhets kök är ljust med vita luckor, vitt kakel och bra arbetsytor. Två fönster sprider härligt dagsljus mot arbetsbänk och matplats. Här finns två kyl/frys, spis med ugn, fläkt samt bra förvaring i skåp och lådor. Ljus matta på golv till tapet på vägg. Vardagsrum i fil Vardagsrum med vackra skjutdörrar, flertalet fönster, tapeter på vägg till fint parkettgolv. Här kan ni möblera fritt efter familjens behov och önskemål. Sovrum 1, 2 och 3 Här finns också tre fina sovrum med plats för säng och övrig möblering, tapet på vägg och matta på golv. Badrum - Tvättstuga Här erbjuds dusch, tvättställskommod, spegelskåp, tvättmaskin och bra förvaring i överskåp. Matta på golv till målad tapet på vägg, Fönster ger härligt dagsljus. Toalett Vid entrén så finns en lite toalett med wc, handfat och spegel. Matta på golv till målad vägg. Källare Stor källare under hela huset med plats för matkällare, snickeriverkstad, hobbyrum och flertalet förråd. I många av rummen finns praktisk förvaring i garderober. Vackra spegeldörrar och ljus och rymd är genomgående i båda lägenheterna. Idag bor ägarna i båda lägenheterna. Varmt välkommen på visning!

Planbestämmelser

Stadsplan (1957-09-17) Stadsplan (1948-02-20)

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 2/9 2023

Klass

D

Elektricitet

Nätbolag

Skellefteå Kraft

Leverantör

Skellefteå Kraft

Förbrukning

25 700 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

9 005 kr

Elförbrukning

37 412 kr

Renhållning

2 279 kr

Summa

48 696 kr

Uträkningen av elkostnaden är baserad på fasta avgifter + 127 öre/kWh (efter avdrag för elprisstöd).

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

936 000 kr

Byggnad

837 000 kr

Mark

99 000 kr

Skatt/avgift

7 020 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1929

Pantbrev

Summa

760 000 kr

Antal

6 st

Närområde

Robertsfors, som ursprungligen hette Edfastmark, har fått sitt namn från grosshandlaren Robert Finlay och Robertsfors bruk som anlades 1758. Robertsfors är belägen i Bygdeå socken, från 1799 kyrkby i Robertsfors församling och ingick efter kommunreformen 1862 i Bygdeå landskommun. I denna inrättades för orten 28 oktober 1927 Robertsfors municipalsamhälle som upplöstes med utgången av 1958. Orten ingår sedan 1974 i Robertsfors kommun, där Robertsfors sedan dess är centralort.

Närservice

Förskolor för barn 1-5 år. Fritidshem för barn 6-12 år. Pedagogisk omsorg erbjuds i mån av tillgång av platser i vissa upptagningsområden som ett alternativ till förskola. Skolor: Tundalsskolan är en 4-9-skola och tillhör centrala rektorsområdet i Robertsfors kommun. Upptagningsområde för Tundalsskolan är Robertsfors närområde. Från åk 7 tillkommer även elever från skolorna i Bygdeå och Ånäset.

Övrigt om närområdet

I Robertsfors finns det både restauranger och affärer.

Byggnad

Typ

2-plansvilla med källare

Byggår

1924

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

källare

Stomme

Trä

Uppvärmning

Pellets, luftvärmepump, el

Tak

Tegel

Fönster

3-glas

Renoveringar

2010 - Pellets 2018 - Luftvärmepump 2018 - Nytt räcke och golv på balkong 2018 - Kyl och frys 2019 - Ny tvättmaskin 2020 - Ny ytterdörr 2021 - Ny trapp 2022 - Ny spis 2023 - Tak renoverat i ränndalen, se frågelista.

Övrig byggnader

Dubbelgarage ej uppvärmt


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder