Blågrundsviksvägen 25

Sörmjöle, Umeå

Totalrenoverad fritidshusvilla i första led mot Blågrundsviken

Vill ni bo på en stor friköpt och lättskött tomt direkt mot vackra Blågrundsviken i Sörmjöle? Då är ni välkomna till denna mycket fina fritidshusvilla som totalrenoverats 2017 och förbättrats sedan dess. Här erbjuds stora soliga altaner, grillkåta vid vattnet, vardagsrum med havsutsikt och braskamin, stort modernt kök, bredbandsfiber, gäststuga, carport med isolerade väggar - i det här huset är det bara att flytta in! Huset ligger 50 meter från viken där det finns möjlighet att ha båt. Det finns också en större båthamn nära huset, och det är bara några hundra meter till badstrand och bad med klipphällar. I området är det många som bor permanent. Gör verklighet av er dröm att bo vid havet nära stan, detta hus fungerar lika bra som ett året runtboende som villaboende!

Fakta

Utgångspris
2 950 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Sörmjöle 3:117

Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

100 m²

Biarea

20 m²

Tomtarea

2 672 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1975

Fastighetsmäklare

Profil

Bo-Gunnar Samuelsson

070-330 78 01

bg@maklarcity.se

Planlösning

Välkomnande hall med pardörrar. Hallen har grått klinkergolv med golvvärme, spotbelysning i tak samt skjutgarderober med spegelglas. Till vänster om hallen finns ett fint badrum med wc, vikduschvägg i glas och en bred badrumskommod med dubbla lådor, ovanför denna sitter en belyst spegel. Badrummet har snygg våtrumsvinyl på golv och vägg Innanför hallen öppnar huset upp sig, till höger finner man det trevliga köket med mobil köksö. Köket har modern köksinredning i vitt. Köket är utrustat med kombiugn med micro samt induktionshäll med fläktkåpa ovanför. Här finns också integrerad diskmaskin och fullstor kyl och frys. Köket har infälld spotlightbelysning i taket. Vardagsrummet som har en utsikt mot blågrundsviken och havet är ljust och inbjudande. I vardagsrummet finns en fin braskamin som är både stämningsskapande och effektiv. Rummet har infälld spotlightbelysning, väggarna har grå tapet. Här ryms enkelt såväl en matgrupp som en rejäl soffgrupp, och från rummet finns utgång till trädgården. Stort sovrum med egen klädkammare, denna är mycket praktiskt inredd. Sovrummet har härlig utsikt mot havet, det är försett med grå tapet med en fondväggspanel samt mjuk matta. Detta rum kan enkelt delas till två sovrum om man har behov av detta, se alternativ planlösning. Sovrum två är även det mycket rymligt, det är idag avdelat med tre garderober vilket gör att man får en separat arbetsplats i rummet. Vägg och tak är försedda med ljusa träpaneler, på golvet ligger det mjuk matta. Tvättstugan som har fina våtrumsvinyler på golv och vägg är försedd med tvättmaskin, tumlare, rostfri bänk och vägghängda skåp. I kök, vardagsrum och passage till sovrum ligger ett högkvalitativt ljusgrått laminatgolv. Som framgår av beskrivningen är detta ett hus i absolut toppskick, här är det verkligen bara att flytta in!

Tomt

Stor strandnära trädgårdstomt i första led.

Stor villatomt med gräsmatta. Här finns svarta och röda vinbär, rosor och en rabatt på framsidan. I övrigt är det naturtomt med blåbärsris och sommaräng vilket gör att tomten trots sin storlek är mycket lättskött.

Två stora soliga altaner, den ena mot havsviken och den andra med västerläge.

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (2001-09-25) Byggnadsplan (1970-06-15)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Umeå Sörmjöle GA:11 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sörmjöle GA:3 ändamål: Vägar

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Vattenförening som är ansluten till Kommunalt vatten tillhandahåller året-runtvatten. Enskilt avlopp till trekammarbrunn.

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

23 559 kWh/år

Drift per år

Försäkring

4 500 kr

Vatten/avlopp

3 575 kr

Elförbrukning

32 696 kr

Väg/Samfällighetsavgift

1 800 kr

Renhållning

2 756 kr

Summa

45 327 kr

Driftskostnaden är beräknad utifrån den förbrukning på 23559 kw som familjen hade i 2020 innan de skaffade de elbil som laddats hemma.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 993 000 kr

Byggnad

1 497 000 kr

Mark

1 496 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1975

Pantbrev

Summa

2 380 000 kr

Antal

6 st

Närområde

Två mil söder om Umeå ligger Sörmjöle, en av kommunens kustpärlor, en kustby som är under stor förändring. Här byggs många nya hus och inflyttningen är stor, framförallt bland barnfamiljer. Ett härligt område med närhet till natur, havet och flera barnvänliga badstränder. Byn har en aktiv idrottsklubb, Sörmjöle IK, som förbättrat områdets pulkabacke, elljusspår, grillplatser och andra populära utflyktsmål.

Kommunikation

Smidigast når man Sörmjöle med bil eller buss via E4:an. Goda bussförbindelser finns till och från Umeå.

Närservice

Livsmedelsbutiken Handlar´n finns vid infarten till Sörmjöle från E4:an. Hörnefors, ca 9 km bort erbjuder bla apotek, restauranger. Sörmjöle skola F-6 Hörnefors årskurs 7-9 Samt förskola finns i området.

Byggnad

Typ

1-plansvilla

Byggår

1975

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående träpanel

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump/direktel/braskamin

Tak

Plåt (Nytt 2017, även på gäststugan)

Fönster

3-glas isolerruta

Renoveringar

Bredbandsfiber med låg månadskostnad är installerat via Sörmjöle IT-förening. Huset totalrenoverades 2017 då allt gjordes om utom fasad och stomme. All el är ny med infällda spotlights i tak och fönstersmygar, belysningen styrs via app (Plejd). Utomhusbelysningen styrs via astronomur. Husets inbyggda högtalarsystem styrs via bluetooth. Kök med vitvaror byttes ut, braskamin installerades. Elcentral, vattenledningar och avloppsledningar byttes ut. Väggarna som består av både gips och OSB-skivor tilläggsisolerades, taket försågs med 40 cm isolering. Torpargrunden gjordes helt ny och man har även installerat en avfuktare där (Adsorption coroventa pro). Plåttaket byttes på huset och även på gäststugan. Huset är utvändigt ommålat i grått 2023.

Övrig byggnader

Carport med vidbyggt stort förråd på betongplatta, detta har isolering i golv och tak, el är indraget. Gäststuga med plats för våningssäng och dubbelsäng. Förrådsbod. Vid tomtgränsen ner mot vattnet har man en fin grillkåta. Man kan ha båt nedanför denna.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder