Jägarvägen 5A

Teg, Umeå

Renoverad och rymlig tvåa med bra läge nära älven!

Välkommen till en helrenoverad och bra planerad tvåa mellan broarna på Teg. Lägenheten har ett helkaklat badrum med golvvärme, nyrenoverat kök med vita luckor och nya hushållsmaskiner, balkong mot väster med eftermiddagssol samt genomgående fina trägolv från Baseco. Fint läge nära älven. Välkommen att boka visning!

Fakta

Utgångspris
1 945 000 kr
/ Bud
Månadsavgift

4 810 kr/mån

Rum

2 st

Boarea

63 m²

Våningsplan

2 / 3

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1957/58

Fastighetsmäklare

Profil

Hans Lundgren

070-330 27 78

hans@maklarcity.se

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren tecknar eget elabonnemang. Bilplats med motorvärmare kostar 350 kr/månad. Kö kan förekomma. Förråd och tvättstuga finns i källarplanet. Internet, obligatoriskt tillägg på 170 kr som är inräknat i den angivna månadsavgiften.

Planlösning

Hall med klinkergolv och plats för ytterkläder. Klädkammare. Helkaklat badrum med golvvärme och fin badrumsinredning. Ljust kök med vit köksinredning, induktionshäll, spiskåpa, inbyggd diskmaskin, varmluftsugn, inbyggd micro och ljust Basecogolv. Matplats. Sovrum med ljust Basecogolv. Garderobsvägg och klädkammare. Vardagsrum med fint trägolv från Baseco och utgång till balkong i västerläge. Bostadsrätten har ett mycket bra läge och ligger en halv trappa upp - närhet till älven och fina promenadstråk.

Kökstyp

kök.

Månadsavgift

4 810 kr/mån

inkl värme, VA och bredband

Energideklaration

Utfört

Utförd: 14/5 2020

Klass

E

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

2 932 kWh/år

Drift per år

Elförbrukning

5 115 kr

Summa

5 115 kr

Uträkningen av elkostnaden är baserad på fasta avgifter + 127 öre/kWh (efter avdrag för elprisstöd).

Närområde

Teg ligger på södra sidan om Umeälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk. I närheten finns populära Lundabron som invigdes hösten 2019. Lundabron är en bro för gående och cyklister över Umeälven som förbinder Bölesholmarna och västra Umeå i höjd med Lundåkern. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Närservice

Mataffärer, bank, frisörer, bensinmackar, pizzerior, restauranger, konditori, folktandvård, gym, vårdcentral och apotek. Skolor och barnomsorg Böleängsskolan (F-6) Östtegsskolan (F-6), Engelska skolan (3-9) och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1957/58

Förening

Namn

Brf Lavskrikan 678.

Organisationsnr

769633-5590.

Om föreningen

Brf Lavskrikan 678 i Umeå är en äkta bostadsrättsförening, som registrerades hos Bolagsverket 2016-12-16. Föreningen förfogar över 34 bostadsrätter och 7 hyresrätter belägna på fastigheten Lavskrikan 6, 7 och 8 med adresserna Jägarvägen 5, Tjärhovsgatan 18 och Orrvägen 8. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår EJ bostadsrättstillägg. Hemförsäkring bekostas av bostadsrätts-/hyresrättsinnehavaren och är ett krav för medlemskap. Portkod till husen. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen, trappstädning och inre renhållning utförs av HSB Norr. Föreningen har en stabil ekonomi, enligt styrelsen 2018-08-21. Fritt att utnyttja gräsytorna på respektive gård. Det är även fritt att nyttja lusthuset vid Jägarvägen. En tvättstuga per adress inrymmande tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk. Det finns även tvättlinor utomhus samt piskställning.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

På föreningens fastigheter finns 35 motorvärmarplatser som kostar 387 kr/månad.

Övrigt

Förråd antingen i källaren eller på vinden. Morgontidning i fack vid lägenhetsdörr, övrigt i låst postfack vid entrédörr.

Renoveringar

År 2017 investerades i två avfuktare till tvättstugorna på Tjärhovsgatan och Orrvägen. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-02-10. De närmaste åren planerar styrelsen för följande större åtgärder: Belysning på parkering vid Orrvägen, byggande av gemensam uteplats, renovering av förråd och cykelparkering vid Tjärhovsgatan/Jägarvägen, renovering av lusthuset på Jägarvägen. Planerade åtgärder finansieras med överskott av hyresinbetalningar och eget kapital. Under 2018 har övergång till källsortering av hushållsavfall införts, vilket minskar kostnaderna för sophantering.

Tv och bredband

Kabel-TV via fasta, markbundna nätet ingår på Jägarvägen och Tjärhovsgatan. Vill man ha fler kanaler får man själv teckna det. På Orrvägen ingår Comhem-abonnemang, som kommer att avslutas vid abonnemangsperiodens slut. Ett gemensamt bredbandsavtal via Riksnet har tecknats från 1 juli 2018. Kostnaden (ca 170 kr/månad) läggs på månadsavgiften. Hastighet ca 250 Mbit.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Lägenheter

41 st.

Hyresrätter

3 st.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder