Rådjursvägen 18

Mariedal, Umeå

Rådjurvägen 18- rymlig enplansvilla!

Välkommen till Rådjursvägen 18 och denna friliggande familjevilla i ett plan med fyra sovrum! Insynskyddad tomt som erbjuder härliga ytor och altaner. Gräsmatta, jordgubbsland, utekök och en del med konstgräs perfekt för bollsport. Huset erbjuder stort kök med gott om arbetsyta och förvaring. I direkt anslutning till köket placeras matgruppen och här finns även den mysiga kaminen. Separat möblerbart vardagsrum med fönster mot gården. Fyra rymliga sovrum med plats för både sängar och annat möblemang om så önskas. Två badrum, ena med bastu, badkar och tvättstuga och det andra med dusch, båda golvvärme. Vid entrén till fastigheten finns ett förråd samt ett gym/gästrum. På tomten finns även en friggebod/vedbod. Barnvänligt område med närhet till förskola, skola, affärer och Mariehemsängarna. Ett enkelt boende att flytta in i och börja trivas. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Utgångspris
4 595 000 kr
Fast.beteckning:

Rådjuret 3

Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

160 m²

Biarea

31 m²

Tomtarea

554 m²

Byggnadsår

1979

Fastighetsmäklare

Profil

Josefin Granström

070-271 40 89

josefin@maklarcity.se

Rum

 • Hall

  Hall med snygg och praktisk klinkermönstrad matta under fötterna. Gott om plats för ytterplagg och skor samt ännu mer förvaring i skjutdörrsgarderoberna intill. Hallen löper vidare genom hela huset och fördelar rummen på ett trivsamt vis.

 • Badrum vid hall

  I direkt anslutning till hallen finns ena helkaklade badrummet. Grått klinker på golv möter vita klinkrade väggar. Handfat med kommod, spegel med belysning, hylla för handduk samt dusch.

 • Kök

  Stort och rymligt kök med plats för hela familjen. Vita skåpluckor matchas till bänkskiva i mörk oljad ek. Köket har allt att erbjuda i form av förvaring och arbetsyta. Maskinparken består av fullstor kyl och frys, diskmaskin och ugn i modern arbetshöjd, spishäll samt fläkt. Ljusinsläpp både ovan diskho och den platsbyggda sittbänken. Centrerad i köket står en rymlig köksö, perfekt för umgänge medan någon lagar mat. På golvet ligger samma mönstrade matta som i hallen.

 • Matplats

  Just intill köket placeras med fördel matbordet intill fönsterpartiet. Här finns också en mysig kamin som centrerar huset på ett trivsamt vis då man ser den från kök, matgrupp, vardagsrum och hall/korridor. Genomgående golv från kök och hall.

 • Vardagsrum

  Stort och ljust vardagsrum med fönsterpartier mot altan och gräsmatta. Möblerbart rum tack vare sin storlek, här finns plats för både soffgrupp och annan möbel om så önskas. Under fötterna ligger en ljus laminat och väggarna har ljus tapet.

 • Sovrum

  Stor korridor som löper förbi samtliga sovrum och det stora badrummet. Alla fyra sovrum är av god storlek och möblerbara enligt behov. Sovrummen och hallen har genomgående ljus laminat på golvet, stora fönster för ljusinsläpp och garderober till förvaring.

 • Badrum vid sovrum

  Stort badrum med mönstrat svartvit kakel på golv och väggar. Här finn badkar, kommod med dubbla handfat samt spegelskåp. Frostat fönster för ljusinsläpp. Härifrån nås även den trevliga bastun samt husets praktiska och rymliga tvättstuga. Tvättstugan har fönster mot husets framsida, förvaring med bänkskiva till klädvård samt tvättmaskin och torktumlare.

 • Övriga utrymmen

  På tomten finns också en friggebod som idag agerar vedbod. Ett till rum till förvaring som nås från både fram och baksida. Sista utrymmet är idag ett hemmagym, men behovet får styra. Här går det annars att exempelvis ha hemmakontor eller gästrum.

Tomt

Friköpt.

Planbestämmelser

Stadsplan (1977-06-28)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Umeå Rådjuret GA:1 ändamål: Vägar, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Värmeanläggning, Garage och/eller parkering, Övrigt

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 1/8 2023

Klass

C

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

7 887 kWh/år

Drift per år

Försäkring

4 000 kr

Elförbrukning

11 108 kr

Väg/Samfällighetsavgift

50 400 kr

Summa

65 508 kr

I Samfällighetsavgiften ingår värme, vatten, belysning, varmgarage, bredband och sophämtning/sopsortering, skötsel av samfällighetens grönytor och snöröjning samfällighetens gångvägar och parkeringar. Elen är beräknad på ett genomsnittspris av Umeå Energis rörliga elpris á 43,3 öre/kWh.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 388 000 kr

Byggnad

2 436 000 kr

Mark

952 000 kr

Skatt/avgift

9 525 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1981

Pantbrev

Summa

3 931 000 kr

Antal

16 st

Närområde

Mariedal och Marieberg utgör ett naturnära bostadsområde cirka 5 km från centrala Umeå. På Mariedal finns endast bostadsrätter och småhus, de flesta i två våningar, medan Marieberg består av hyreslägenheter och småhus. Nära till mataffärer och shoppingcentrum på både Mariehem och Mariedal. Här bor man granne med Gammliaskogen och Bräntberget.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet. Även goda bussförbindelser.

Närservice

Nära till både Mariehems centrum med mataffär, kiosk och pizzeria och till Ersboda handelsområde, där det bland annat finns stormarknader, systembolag, apotek och elektronik- och klädaffärer. Skolor och barnomsorg Språkskolan (F-9), Bräntbergsskolan (7-9), Mariehemsskolan (F-6), Mariebergsskolan (F-6). I området finns det gott om förskolor.

Byggnad

Byggår

1979

Fasad

Trä

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

2+1 glas isolerrutor


Karta


Planlösning


Bilder