Lövstigen 1

Obbola, Obbola

Renoverad och utbyggd villa med barnvänligt läge!

Tillfälle att köpa en renoverad och utbyggd rymlig villa i 1 1/2 plan med vidbyggd ekonomidel och varmgarage. Bra läge på lugn gata. Ljust och ombyggt kök med rostfria hushållsmaskiner och rymlig matplats - öppet in mot vardagsrummet med utgång till stor solaltan med sol från morgon till kväll. Huset har totalt fyra sovrum samt ett ljust allrum och två badrum varav det ena med bastu. Barnvänligt läge på en fint uppvuxen södertomt med fristående förråd på ca 20 kvm och lekstuga. Stor ekonomidel och dubbel carport med fin stenläggning på marken. Huset ligger helt nära skolan, sporthallen och badet. Här ryms även den större familjen!

Fakta

Utgångspris
4 195 000 kr
/ Bud
Fast.beteckning:

Äppelträdet 4

Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

167 m²

Biarea

31 m²

Tomtarea

998 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1969

Fastighetsmäklare

Profil

Hans Lundgren

070-330 27 78

hans@maklarcity.se

Planlösning

Välkomnande hall med golvvärme och skjutdörrsgarderob för ytterkläder. Sovrum med ljust laminatgolv. Helkaklat badrum med golvvärme, dusch/wc. Ljust och fint kök med vit köksinredning och rostfria hushållsmaskiner. Induktionshäll, spiskåpa, inbyggd diskmaskin - 2021, varmluftsugn med pyrolysfunktion och ånga, inbyggd mikro, kyl, frys, matplats och parkettgolv av ek. Vardagsrum med parkettgolv av ek och utgång till stor solaltan med sol från morgon till kväll. Sovrum med parkettgolv av ek och skjutdörrsgarderob. Ekonomidel med separat ingång , tvättstuga med tvättbänk, tvättmaskin, tumlare från 2021. Matkällare och förråd, varmgarage och varmförråd, carport. Övre plan: Ljust allrum med trägolv och ljust trätak. Stort sovrum (tidigare två sovrum) med ljust trägolv och utgång till balkong mot söder. Renoverat badrum med dusch och bastu, våtrumsmatta. Sovrum med ljust trägolv. Huset är genomgående i bra skick och har nyare treglasfönster, huset är ommålat 2018.

Tomt

Stor utbyggd uteplats från 2015 med sol från morgon till kväll.

Planbestämmelser

Stadsplan (1964-05-29)

Ventilation

Mekanisk frånluft 2020.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

21 648 kWh/år

Drift per år

Försäkring

4 000 kr

Vatten/avlopp

8 380 kr

Elförbrukning

25 164 kr

Renhållning

2 830 kr

Summa

40 374 kr

Den egentliga elförbrukningen ligger på 26648 kWh senaste året, ca 5000 kWh utgör laddning av elbil, därav har vi räknat på 21648 kWh.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 412 000 kr

Byggnad

1 681 000 kr

Mark

731 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1976

Pantbrev

Summa

2 653 000 kr

Antal

12 st

Närområde

Obbola är en trivsam ö i Umeälvens delta, cirka 15 km söder om Umeå, som tillsammans med Holmsund utgör kommundelen Holmsund-Obbola. Här kan du njuta av naturen på nära håll. Strövstigar, vandringsleder och badplatser gör havet tillgängligt för alla. I Obbola finns det även fina småbåtshamnar med båtuppläggningsplatser för båtentusiasten och här finns Umeås segelbåtshamn. Natur och fritid I Obbola finns även Olasjöhallen och SCA Arena. I Olasjöhallen bedrivs främst aktiviteter för innebandy, gymnastik och bollkul, andra lek-, tränings- och tävlingsaktiviteter med barn och ungdomar. SCA Arena (http://multiarenan.se/) består bl. a. av boulepark, cykelleder och motionsspår. I Holmsund, några kilometer från Obbola, finns Storsjöhallen - en friskvårdsanläggning som erbjuder träningsformer för alla. Hit kan du ta med hela familjen och bada i Aquarena, som är Umeås upplevelsebad, och besöka gymmet eller något av de olika gruppträningspassen. I Obbola finns badplatser utomhus, en tempererad bassäng, sandstränder vid Fläse, Vitskärsudden och den närbelägna segelbåtshamnen. I Holmsund-Obbola finns totalt 2 mil vandringsleder. Dessutom finns det attraktiva kanot-, skoter-, och cykelleder, naturstigar och motionsspår. Här hittar du även Umeås golfbana med 27 hål och Omberget med skidbacke och utsiktstorn.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå och Norrlands universitetssjukhus. Bussen går även förbi Strömpilens handelsområde och flygplatsen. I Holmsund ligger Umeå hamn. Härifrån går det färjor till och från Vasa i Finland varje dag.

Närservice

I Obbola finns mataffär, pizzeria, trädgårdsmästeri, fiskbutik "Salteriet" med uteservering under sommaren. Nära till Holmsund där det finns mataffär, bank, pizzeria och blomsteraffär. Skolor och barnomsorg Obbolaskolan (F 9). Förskolorna Hallbacken och Karusellen.

Övrigt om närområdet

På Obbolaskolan finns även ett bibliotek där det arrangeras en mängd olika kulturevenemang för alla åldrar.

Byggnad

Typ

1½-plansvilla

Byggår

1969

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump från 2019, direktverkande el och golvvärme.

Tak

Takpannor

Fönster

3-glas

Övrig byggnader

Fristående förråd på ca 20 kvm med betongplatta. Lekstuga, varmgarage med stora förrådsutrymmen och dubbel carport byggd 2023. Elen är ombyggd 2023 med Plejd system (central styrning av elen).


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder