Skärvstensgatan 28

Mariehem, UMEÅ

Toppfin takvåning på Mariehöjd, nära till NUS och Universitetet

Med ett högt och inbjudande läge högst upp på våning 7 ligger denna ljusa och välplanerade topplägenhet! Dessutom känns den mycket större än sin redan väl tilltagna yta - detta är ett hem för den kräsne köparen - förvänta dig modern och smakfull inredning - allt i gott skick! Luftig och smakfull takvåning där en öppen och härlig vy välkomnar, från hallen, genom vardagsrummet, ut till den mysiga och insynsskyddade balkongen med fri utsikt och sol stora delar av dag och kväll. Lägenheten är generös i sin utformning med ljusa väggar och fint parkettgolv i samtliga rum vilket skapar en fin helhet. Trevligt och rymligt kök med öppen planlösning mot vardagsrum. Stort sovrum med plats för den större sängen och annan valfri möblering samt garderober. Helkaklat badrum med egen tvättmaskin och torktumlare. En rymlig klädkammare nås från sovrum vilket är perfekt när saker behöver stuvas undan i vardagen. Önskas ett sovrum till kan klädkammaren byggas om till ett ytterligare rum, det blir då det större sovrummet med plats för dubbelsäng och balkongdörr. Här bor du med bekvämligheter såsom eget förråd, hiss, cykelförråd, övernattningsrum och garage - du räkna med ett bekymmersfritt och tryggt boende i många år framöver. Här bor ni naturnära med gångavstånd till Nydalasjön, närhet till handelsområde med matbutik, restaurang, frisör, restauranger, gym... Bra bussförbindelse till stora delar av stan samt bekvämt cykelavstånd ca 5 min till universitet och sjukhus samt det fina rekreationsområdet nere vid sjön med fina strövområden och möjlighet att ta sig ett dopp under varma sommardagar. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Utgångspris
2 095 000 kr
Månadsavgift

4 244 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

970 717 kr

Fast.beteckning:

Skärvstenen 2

Rum

2 st

Boarea

66.5 m²

Våningsplan

7 / 7

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostashus

Byggnadsår

2018

Fastighetsmäklare

Profil

Anna Sundkvist

070-330 14 80

anna@maklarcity.se

Interiör

HALL Rymlig och ljus hall med bra plats för ytterkläderna, flertalet garderober ryms om så önskas. Ljusa väggar till fint parkettgolv, en grå matta ligger idag i hallen som är tåligt mot fukt och smuts. KÖK - VARDAGSRUM Öppen planlösning mellan rummen inbjuder till umgänge Den öppna köksön är perfekt för den som gillar att laga mat och samtidigt socialisera med familj och vänner – samt för att duka upp en god buffé under årets trevliga högtider och middagsbjudningar. Klassiskt vit köksinredning med rostfria knoppar, ett vitt kakel löper ovanför den generösa bänkskivan med infälld häll och diskho. Belysning under överskåp och spotlights i tak ger en ljus och lyxig känsla. Här finns kyl och frys, diskmaskin, häll, rostfri fläktkåpa samt ugn och mikro i högskåp. Vardagsrummet är rymligt, här får det större matbordet plats, stor soffgrupp samt övrig möblering. Här är det skönt att vistas under lediga stunder. Ljusa tapeter och parkettgolv håller ihop de öppna ytorna på ett fint sätt. SOVRUM Stort sovrum med plats för dubbelsäng och plats för bra förvaring. En klädkammare rymmer det som inte behövs för stunden, som skor, väskor och säsongs-ytterkläder. Parkettgolv till ljusa väggar. Önskas ytterligare ett sovrum kan klädkammaren byggas om till det större sovrummet med plats för dubbelsäng och med balkongdörr mot det inglasade uterummet. BADRUM I anslutning till hallen hittar vi det helkaklade badrummet. Här finns dusch, wc, tvättställs kommod med god förvaring, spegelskåp med infälld belysning samt egen klädvårdsdel med tvättmaskin, torktumlare, bra arbetsytor och fin förvaring i överskåp. Grå golvklinker till vitt kaklade väggar. Rymligt förråd finns till lägenheten.

Månadsavgift

4 244 kr/mån

Avgiften är inklusive bredbandsuppkoppling 212 kr. Varmatten och el debiteras månadsvis IMD.

Indirekt nettoskuldsättning

970 717 kr

Enligt årsredovisningen

Ventilation

Mekanisk.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 4/1 2022

Klass

B

Drift per år

Övrigt

840 kr

Summa

840 kr

Övrigt = Elen och varmvattnet är rörlig pga IMD debitering, men ligger på ca 840 kr/år.

Närområde

Mariehem ligger cirka 4 km från Umeå centrum och cirka 2 km från universitetsområdet. Här är det nära till både stadens aktiviteter och naturupplevelser. Bebyggelsen består mestadels av bostads- och hyresrätter, men här finns även radhus, kedjehus och villor. Natur och fritid Mariehem ligger mellan Mariehemsängarna och Nydalaområdet. Mariehemsängarna erbjuder bland annat en fotbollsplan, fint skidspår och en bana för frisbee-golf. På Bräntberget finns skidbacke med lift och pulkbacke. Ovanför Mariehemsängarna ligger Gammliaskogen med dess ströv och rekreationsområden med högklassiga elljusspår där man nyligen hållit skid-sm. Vid Nydalaområdet finns elljusspår, fiskebryggor, äventyrslekpark, 4H-gård och grillplatser. Intill Nydalasjön ligger det tempererade utebadet Umelagun som erbjuder både vattenrutschkanor och uthyrning av bastuflottar. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. Även goda bussförbindelser.

Närservice

På Mariehems centrum finns nya Coop, kiosk, pizzerior, skrädderi med kemtvätt och frisör. På andra sidan av gatan finns Ica Kvantum, Burger King, kafé, apotek, Gym och två sushiställen. Där finns även gymnastikens hus samt ett mattsportscentrum som öppnar i vår. Längre norrut på området hittar du hälsocentral och gym. Fritidsgård finns på Bräntbergsskolan. Skolor och barnomsorg; Språkskolan (F-9), Bräntbergsskolan (7-9), Mariehemsskolan (F-6), Mariebergsskolan (F-6). I området finns det gott om förskolor.

Byggnad

Typ

Flerbostashus

Byggår

2018

Övriga byggnader

Förråd tillhör lägenheten, garage finns i källarplan

Förening

Namn

HSB Brf Mariehöjd 1 i Umeå.

Organisationsnr

769628-9169.

Om föreningen

HSB brf Mariehöjd 1 ligger fint beläget nära Mariehemsängarna och Nydalasjön, 4 km från centrala Umeå. Här bor du i ett fint och lugnt område med närhet till det mesta.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Kallgarage kostar 700 kr/mån att hyra. Kö kan förekomma.

Övrigt

I brf Mariehöjd 1 installeras ett så kallat IMDsystem vilket betyder individuell mätning. Till systemet kopplas el och varmvattenförbrukning för lägenhet. Ett mediaskåp för IT och telefoni är placerat i respektive lägenheten och där finns huvudavstängning, säkringar samt jordfelsbrytare. All el köps in gemensamt av föreningen men mäts individuellt och debiteras per lägenhet. Elförbrukningen ingår inte i månadsavgiften. Till varje lägenhet ingår ett kallförråd med gallerväggar som är placerat på vindsvåningen. Det lägenhetsförråd som tillhör din lägenhet är märkt med ditt lägenhetsnummer och för att låsa förrådet behövs ett hänglås som införskaffas av den boende. I förrådet finns en gallerhylla.

Tv och bredband

Föreningen har tecknat TV, bredband och telefoni genom Telia. I avtalet ingår ett basutbud för TV (ca 20 kanaler), hastighet på internetuppkopplingen (10 Mbit ut och 100 Mbit in) och IP-telefoni. Fn debiteras 212 kr/lgh och månad.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av Säljare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder