Tankvägen 20B

Teg, UMEÅ

Välkommen att längta hem!

Ljuvlig takvåning med allt du kan önska! Slående takhöjd mot nock, värmande kamin och en underbar terrass som binder ihop ute och inne. De öppna och sociala ytorna ger plats för fina stunder med goda vänner och härliga fester men även för skön vila och avkoppling. Här går kök och vardagsrum i ett och bildar ett storslaget rum där kaminen har sin centrala plats. Interiört har inget lämnats åt slumpen, allt är noga planerat och utvalt för absolut bästa utformning, smakfullt och hemtrevligt med genomgående ekparkettgolv, sobra färgval där de vackra mörkmarkerade fönster sätter extra karaktär på bostaden. Lägenheten har ljuvligt kök med härliga arbetsytor och bra förvaring, två fina sovrum, helkaklade badrum med tvättavdelning, wc samt bra förvaring i form av skjutgarderober, klädkammare samt två separata förråd (ett på terrassen och det andra i källarplan). Säljaren har köpt en större lägenhet i samma förening - parkering kan lösas i närliggande carport. Från kvarteret är det bara 10 minuters promenad till Centrum, och lika snabbt tar man sig till Avion, en stor ICAbutik finns också i grannkvarteret. Föreningen erbjuder de boende högklassiga faciliteter som saknar motstycke i Umeå: Det gemensamma gårdshuset Orangeriet, bastu med relax, odlingsmöjligheter, stora gemensamma uteplatser, övernattningsrum, boulebana, underjordiskt varmgarage med hiss upp till våningsplanen med mera. Detta är verkligen ett drömboende som på alla sätt möter den moderna familjens behov och önskemål! Huskropparna går i varma inbjudande toner med fina trädetaljer och mörkmarkerade fönster och balkonger vilket ger huset en vacker och stilfull karaktär. Ta chansen att förvärva denna drömlägenhet! Varmt välkommen på visning.

Fakta

Utgångspris
5 595 000 kr
Månadsavgift

5 373 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

1 382 265 kr

Rum

3 st

Boarea

99.5 m²

Våningsplan

4 / 4

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2023

Fastighetsmäklare

Profil

Anna Sundkvist

070-330 14 80

anna@maklarcity.se

Interiör

Hela lägenheten välkomnar med dagsljus och ett lugn utöver det vanliga. Hall I hallen sätter du fötterna på en vacker ekparkettgolv. Likadana golv återfinns i samtliga rum vilket ger ett bra helhetsintryck. Generöst med förvaringsmöjligheter i inredd skjutdörrsgarderob direkt till vänster i den inre möblerbara hallen. Gråbeige färg på vägg som löper vidare genom de öppna ytorna mot kök och vardagsrum. Vardagsrum och Terrass Den öppna planlösningen maximerar både ljusinsläpp och utsikt. Här har ni högt i tak och vackra fönster i två väderstreck som ger ett fint ljusinsläpp och fina utblickar. Den generösa soff- och matgruppen får ta plats vid den fina kaminen som blir rummets naturliga mittpunkt. Från matplatsen når vi den fantastiska terrassen med plats för loungegrupp, matgrupp och all annan önskvärd möblering. Här kan ni njuta i den varma solen med familj släkt och vänner. Ett förråd nås härifrån vilket är otroligt uppskattat i vardagen. Kök I köket trivs den som gillar att laga mat. Stilsäker inredning med gott om förvaring i skåp och lådor samt härliga arbetsytor öppet mot vardagsrum som även blir skönt häng för gäster när ni arbetar i köket. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, micro, fläkt och induktionshäll. Här omges ni av stora fönsterpartier med vackra utblickar mot terrassen och den strategiskt placerade kaminen. Sovrum 1 Master bedroom ligger lugnt och stilla utan insyn och med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord och övrig möblering. Väggarna har en dov blågrå färg på vägg. Härifrån nås klädkammaren är ett rum vi alla drömmer, önskar och längtar efter. En walk-in-closet där finns allt för att hålla ordning och reda. Badrum Helkaklat badrum med stilrena val av kakel och klinker, behaglig golvvärme och dusch med vikväggar, wc, kommod med handfat och spotlights i tak. Tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta och förvaring ovanför gör tvättandet till ett rent nöje. Sovrum 2 Det andra rofyllda sovrummet ligger innanför vardagsrummet. Här kan ni möblera fritt efter familjens behov. Idag nyttjas det som kontor. Dov grön färg på vägg. Toalett Direkt vid hall finns praktisk toalett med wc, handfat och spegel. Ljusa väggar till grått klinker på golv. Känns detta intressant anmäl dig då till visningen.

Månadsavgift

5 373 kr/mån

Ink. värme, kallvatten, (TV, bredband obligatorisk avgift, separat på månadsavin).

Indirekt nettoskuldsättning

1 382 265 kr

Enligt ekonomisk plan

Balkong och uteplats

Rymlig balkong med plats för flera sittgrupper och praktiskt förråd.

Ventilation

FTX.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 12/1 2022

Klass

C

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Drift per år

Vatten/avlopp

3 000 kr

Elförbrukning

6 200 kr

Summa

9 200 kr

Hushållsel och Varmvatten har individuell mätning, avräkning mot faktisk förbrukning. Ovan uppgifter är schablon. Skanska Räntegaranti - En tryggare affär Brf Verkstan har en räntegaranti av Skanska. Räntegarantin innebär att Skanska kompenserar för den eventuella höjda kostnaden för bostadsrättsföreningens lån under de första åren. På så vis slipper du riskera höjda månadsavgifter i ert nya hem.

Närområde

Teg ligger på södra sidan om Umeälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk. I närheten finns populära Lundabron som invigdes hösten 2019. Lundabron är en bro för gående och cyklister över Umeälven som förbinder Bölesholmarna och västra Umeå i höjd med Lundåkern. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.

Parkering

Parkering kan lösas i närliggande carport.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Närservice

Mataffärer, bank, frisörer, bensinmackar, pizzerior, restauranger, konditori, folktandvård, gym, vårdcentral och apotek. Skolor och barnomsorg Böleängsskolan (F-6) Östtegsskolan (F-6), Engelska skolan (3-9) och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

2023

Förening

Namn

Brf Verkstan 1.

Organisationsnr

769639-0678.

Gårdsplats

På innergården finns gemensamhetsytor samt en gemensamhetslokal med takterrass med växthus. På gården återfinns grönytor bestående av gräsmattor och planteringar, där finns det också ett utegym, boulebana, sittplatser och lekytor.

Tillåter delat ägande

Ja.

Ekonomi

Information angående Skanskas räntegaranti: Föreningen har enligt sin finansieringsplan fyra lika stora lån som med löptid 1, 2, 3 respektive 5 år. Skanska har lämnat föreningen en räntegaranti som innebär att Skanska ersätter föreningen för de räntekostnader på dessa fyra lån som överstiger 2,5% under respektive låns löptid.

Om föreningen

Ny bostadsrättförening som produceras av Skanska AB på Teg och består av 160 lägenheter fördelat på 5 huskroppar och en lokal. Första etappen blev inflyttningsbar under hösten 2022 och den sista beräknas stå färdigt under våren 2024. Husen har 5-6 våningar och ett källarplan. Entréplan består av förutom bostäder, även miljörum, gästlägenhet, barnvagnsrum samt 1 lokal. Lägenhetsförråd, cykelförråd och garage är placerade i källaren. Tre miljörum (soprum) finns i kvarteret.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

118 garageplatser i det underjordiska garaget var av 5 av dessa är HCP och 31 platser är utrustade för att ladda elbilar. Du åker smidigt upp med hissen till din lägenhet direkt från garaget. 1 100 kr/månaden för en vanlig p-plats och 1 300 kr/månaden exklusive el för en p-plats med laddmöjlighet. Kö kan förekomma.

Gemensamma utrymmen

Inom föreningen finns ett flertal gemensamma utrymmen. Medlemmarna har bland annat tillgång till en övernattningslägenhet för vänner och släkt som är på besök. Det finns två gemensamma takterrasser, en på Orangeriets tak på innergården med sol på dagen. Den andra ligger längst upp i huset mot Verkstadsgatan med relax och bastu, här finns också en stor terass med fin kvällssol. På föreningens innergård finns ett mycket fint gårdshus , Orangeriet, vilket med sina hela 120 kvm är perfekt för större sällskap och sammankomster. Orangeriet har ett modernt fullutrustat kök och fina sällskapsytor med bord och stolar, vid huset finns också en härlig pergola. Orangeriet är perfekt för att fira födelsedagar & andra högtider, hålla möten eller event eller för att bjuda in vänner och familj på fester, skolavslutningar med mera. Under dagarna kan Orangeriet även fungera som co-workingytor i en inbjudande miljö. På byggnadens tak finns möjlighet till odlingar i lådor och i ett växthus.

Tv och bredband

Lägenheterna utrustas med datanät för TV, telefon och datakommunikation.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

160 st.

Lokaler

1 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder