Sagovägen 9

Tomtebo, Umeå

Nu säljs en av Tomtebos allra finaste tvåor! God standard, högt läge och stor inglasad söderbalkong.

Nu kommer möjligheten att förvärva en riktigt fin tvåa på Tomtebo. När bostadsrättsföreningen Tavleviken byggdes 2016 var detta den första lägenhet som bokades! Lägenheten ligger på fjärde våningen och har ett utmärkt läge med fri sikt och stora fönsterpartier i söder och väster. Från vardagsrummet nås en mycket stor inglasad söderbalkong, denna balkong har sol från tidig morgon till sena kvällen.

Fakta

Utgångspris
1 695 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

3 583 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

485 915 kr

Rum

2 st

Boarea

55.2 m²

Våningsplan

4 / 5

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2016

Fastighetsmäklare

Profil

Bo-Gunnar Samuelsson

070-330 78 01

bg@maklarcity.se

Interiör

Hall - Rymlig entré med ljusa väggar och en grå fondvägg. Vid entrén ligger det ett grått klinkergolv, längre in i hallen tar ett ekparkettgolv vid, detta ligger sedan i resten av lägenheten. I taket vid den grå fondväggen sitter det infälld spotlightbelysning. I hallen finns hatthylla och avhängningsmöjligheter för ytterkläder, och längre in i hallen nås lägenhetens rymliga förråd. Badrum - Till vänster om hallen finns ett helkaklat badrum med grått klinkergolv med golvvärme samt vita kaklade väggar. Badrummet är försett med vikdusch, wc, handfat med kommod med två lådor samt belyst spegelskåp. Här finns också en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare, ovan dessa sitter det två praktiska förvaringsskåp. Vardagsrum/kök - Det kombinerade vardagsrummet/köket är med sina stora fönsterpartier mot söder och väster ljust och inbjudande, fönstersmygarna är försedda med belysning. I taket vid köket sitter det infälld spotlightbelysning. Från vardagsrum/kök har man utgång till den härligt stora inglasade balkongen med söderläge, balkongen har grå balkongmatta och infälld spotlightbelysning i balkongtaket. Med sitt höga fria läge så blir balkongen halvårsvis denna lägenhets allra finaste rum! Köket med köksinredning i vitt är välutrustat - här finns inbyggnadsugn, induktionshäll, rostfri kåpfläkt, diskmaskin, inbyggd micro och kyl/frys, även dessa maskiner i rostfritt. Ovan köksbänkarna sitter det ljust kakel. I detta härliga rum finns det gott om plats för såväl en större matmöbel och en rejäl soffa! Sovrum - Sovrummet är smakfullt inrett med ljusgrå väggar och en vitmålad fondvägg i trä. Även i detta innertak sitter det infälld spotlightbelysning. I sovrummet finns det fyra garderober/linneskåp. Föreningen har ett optimalt läge med närhet till Nydalasjön med strövområden och natur, härifrån har man även nära till NUS och Universitet. Detta är verkligen en lägenhet som bör ses! Varmt välkomna att boka visning av Sagovägen 9!

Kökstyp

Kök.

Månadsavgift

3 583 kr/mån

I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband, kabeltv, bostadsrättstillägg hemförsäkring samt IP-telefoni. Schablonavgift för el ingår med 184 kronor i den angivna månadsavgiften. Avräkning på elen sker årsvis efter faktisk förbrukning.

Indirekt nettoskuldsättning

485 915 kr

Balkong och uteplats

Mycket stor inglasad balkong med högt och fritt läge mot söder. Här strålar solen fritt från morgon till kväll!

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft (FTX).

Energideklaration

Utförd

Utförd: 10/10 2018

Klass

B

Närområde

Tomtebo är ett av Umeås nyaste bostadsområden som ligger naturskönt vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 km från centrala Umeå. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Här blandas flerfamiljshus och villor med bostads- och hyresrätter. Även tomter för eget byggande finns i området. Området ligger nära universitetsområdet, sjukhuset och träningsanläggningen Iksu. Hösten 2022 öppnade gymkedjan Nordic Wellness en anläggning på Tomtebo. Natur och fritid Som boende på Tomtebo har du Nydalasjön runt knuten: ett omtyckt rekreationsområde med promenadvägar, grillplatser, motionsslingor, och äventyrslekpark. Längs sjön finns flera platser där du kan fiska, bada, grilla, spela beachvolley, leka eller klättra i äventyrsparken eller bara promenera och njuta av naturen. I närheten finns Grössjöns naturreservat: Ett stadsnära vildmarksområde med en grund fågelsjö, fågeltorn, gammelskog och hjortronmyrar. Flera markerade stigar med rastplatser, eldstäder och informationstavlor. Grössjön runt är en 4,5 km markerad stig. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön. Vid Nydalasjöns norra sida finns även ett längdskidspår med konstsnö.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. I närheten finns även Nordic Wellnes. Även goda bussförbindelser.

Närservice

En mindre närbutik, frisör och två restauranger finns i området. Stora Coop som färdigställdes i slutet av 2018 finns i området. Vid Ålidhems centrum, cirka 1 km bort, finns mataffärer och apotek, Coop, Ica samt Lidl. Där hittar du även en restaurang med nattklubb. Strömpilens handelsområde ligger några kilometer bort. Här du finner bland annat stormarknad, klädbutik, blomsteraffär, systembolag, frisör och snabbmatsrestaurang Skolor och barnomsorg I området finns ett flertal förskolor samt skolor och fler planeras att byggas framöver. Exempelvis så finns förskolan Skatteelden, Tomtebogårds skola (F-3) och Sjöfruskolan (F-9) med flera. I närheten av Sjöfruskolan finns en stor sporthall.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

2016

Förening

Namn

Brf Tavleviken.

Organisationsnr

769629-6198.

Om föreningen

Förening från 2016 med två huvudbyggnader mer totalt 44 lägenheter. I föreningen finns lägenheter i storlek 1-3 ROK, lägenheterna är mellan 39,6 - 84,2 kvm. På föreningens innergård finns en fin lekplats.

Organisationsform

Bostadsförening.

Parkering

Carport, 35 platser med förråd, kostnad 500 kr/månad. Av dessa 35 är det fyra stycken carportsplatser för elbilar med laddningsstation. P-plats, 8 platser för 300 kr/mån.

Övrigt

Cykelförråd - Cykelskärmtak finns vid intilliggande byggnad. Hushållsel - Kostnad för hushållsel schablonmässigt inlagt i månadsavgiften, avräkning sker. Gemensamt avtal med statistikmätare för varje lägenhet.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Bredband 100/100, kabel-TV och IP-telefoni via Telia, detta ingår i månadsavgiften.

Tillåter juridisk person som köpare

Ja.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

44 st.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder