Violvägen 24

Sävar, Sävar

Härligt stor familjevilla med fint läge i Sävar

Välkomna på visning av denna härligt rymliga familjevilla i Sävar! Här erbjuds en inbjudande planlösning perfekt för den moderna familjens behov: Här finns härliga sociala ytor, redan när man kommer in i huset så möts man av öppenheten mellan det stora vardagsrummet och det nyrenoverade köket, denna öppenhet ger bostaden en varm och inbjudande känsla. Huset erbjuder dessutom fyra fina sovrum, i soutterängplan finns ytterligare ett stort allrum med eldstad samt ett väl tilltaget hobbyrum som idag används som gym. Från denna våning nås även husets varmgarage via en invändig trapp. Huset har moderna ytskikt, fönstren i övervåningen är nyinstallerade. Bostaden har attraktivt läge med närhet till skola F-9, badhus, kyrkor och ett centrum med restaurang, pizzeria och all tänkbar service. Kommunikationen från Sävar är god då många pendlar till sina jobb med cykel, bil eller buss. I Sävar trivs man, många återvänder när det är dags att bilda familj!

Fakta

Utgångspris
3 395 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Sävar 61:179

Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

165 m²

Biarea

43 m²

Tomtarea

1 072 m²

Byggnadstyp

1 plan, sluttningsvåning

Byggnadsår

1976

Fastighetsmäklare

Profil

Bo-Gunnar Samuelsson

070-330 78 01

bg@maklarcity.se

Interiör

Entrén till huset sker via en uppbyggd trapp. Vid sidan om denna trapp finns en nybyggd altan med västerläge. Hall med vackert marmorgolv med golvvärme, hallen renoverades 2018 och även ytterdörren är bytt. Ett dubbelt skjutgarderobssystem med bra förvaringslösningar och gott om plats för ytterkläder har installerats. Från hallen nås ett wc, Till höger om hallen öppnar huset upp sig med det stora vardagsrummet som har öppet mot det nya vita Epoqköket. Köksinredningen är väl genomtänkt med fina förvaringslösningar i lådsystem och överskåp, här finns även en köksö där en induktionshäll är infälld, vid denna köksö kan man också sitta och äta. Ovan induktionshällen sitter det en bred rostfri kåpfläkt. Bänkskivorna i köket är i marmor. Köket i övrigt är välutrustat med fullstor kyl och frys, ugn och micro i högskåp samt diskmaskin. Härifrån får man utgång till den överbyggda balkongen som vetter mot skogen, denna balkong löper efter hela husets långsida. Mellan vardagsrummet och köket finns en självklar plats för ett stort matbord, här finns det gott om utrymme för såväl familj som gäster. Vardagsrumsdelen rymmer enkelt en stor soffgrupp. Rummen är målade i ljust grått och vitt. Till vänster om entrén finns en passage med trapp till soutterängvåningen, i passagen finns det två fasta garderober. Från passagen nås en klädkammare med fönster, denna kan även användas som ett arbetsrum eller barnrum. Härifrån nås även ett badrum med badkar och wc. Här finns också två fina sovrum: Sovrum 1 har grått laminatgolv och målade väggar. Det är försett med två garderober. Sovrum 2 är större, från detta sovrum har man utgång till den överbyggda balkongen. Sovrummet som renoverades 2018 har grått laminatgolv och ljust målade väggar med en mörkare fondvägg. Inre hall, passage, vardagsrum och kök har ljus färgsättning och nytt grått laminatgolv (2018-2019) Soutterängvåning: Via trappen från övervåningen (denna renoverades 2018, steg och räcke) så kommer först ner till husets andra stora sällskapsrum, ett fint allrum med öppen spis. Från allrummet har man utgång till altan och trädgård. I detta våningsplan finns ytterligare två sovrum, dessa är båda försedda med nya laminatgolv. I soutterängvåningen finns också ett mycket fint hobbyrum med gott om plats för familjens hobbyintressen, idag används hobbyrummet som ett fullutrustat gym. Tvättstugan är väl tilltagen, här finns tvättmaskin (2019), varmvattenberedare och rostfri bänk, här finns även en duschplats och ett basturum som idag används som förråd. Innanför sällskapsrummet finns ett nedre wc, och här finns också en trapp som leder upp till varmgaraget. Huset är anslutet till SävarNet bredbandsfiber, 250/250Mb. SävarNet köper tjänsten från Telia. I denna tjänst ingår: * TV (Stora TV-paketet, kanalerna kan förändras) se här (OBS! priser, bidningstid och erbjudande avviker från SävarNet) * IP-Telefoni (bas) * Internet (250/250 from jan 2021) * Service avtal Se mer om SävarNet på savar.se

Tomt

Hörntomt.

Lättskött tomt med gräsmatta, röda vinbär och rabarber. Tomten ansluter mot ett skogsparti.

En stor altan med västerläge byggdes 2020, i samband med detta satte man även ett nytt staket mot gatan.

Planbestämmelser

Stadsplan (1973-06-04)

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 14/7 2017

Klass

E

Förbrukning

129 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

23 534 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

9 314 kr

Elförbrukning

25 484 kr

Renhållning

1 890 kr

Summa

36 688 kr

Den beräknade årskostnaden för hushållsavfall är 1890 kr + viktavgift (3,25 kr/kg i gröna tunnan och 1,15 kr/kg i bruna tunnan).

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 575 000 kr

Byggnad

1 863 000 kr

Mark

712 000 kr

Skatt/avgift

9 525 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1976

Pantbrev

Summa

2 600 000 kr

Antal

8 st

Närområde

Välkommen till Sävar – en rofylld och naturnära ort cirka 15 km nordost om Umeå. Sävar är en av Umeås äldsta orter och det var här Sverige år 1809 förlorade Finland i det sista större slaget i finska kriget. Långt tillbaka var Sävar en gammal bondby, men i slutet av 1700-talet startade sågverket Sävar bruk och Sävar växte och blev ett brukssamhälle. Sävar är idag ett barnvänligt område som passar dig som vill ha nära till naturen – samtidigt som du snabbt och enkelt kan ta dig till Umeå, med ett fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Bebyggelsen präglas av småhus och villor, men här finns också trivsamma lägenhetshus. I Sävar trivs både gammal som ung.

Kommunikation

Från Sävar är det bekvämt pendlingsavstånd till Umeå. Den som vill cykla kan enkelt följa cykelvägen hela vägen in till Umeå. Om du hellre åker buss är det goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Norrbotniabanan kommer att få en station i Sävar.

Närservice

I Sävar centrum finns bland annat mataffär, bibliotek, restaurang, bensinstation, blomsteraffär, frisör, apotek och hälsocentral. I Umeå, 15 km från Sävar, finns ett fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Skolor och barnomsorg Sävar skola (F-9), även bibliotek. Flera förskolor i området.

Övrigt om närområdet

Närheten till naturen är något som Sävarborna uppskattar. Här hittar du både upplysta motionsspår och fina skogsstigar för promenader eller bär- och svampplockning. Genom bygden flyter Sävarån, som bjuder in till exempelvis kanotpaddling och högklassigt fiske. Sävarån har ställts i ordning för flugfiske, här finns ett starkt bestånd av öring, lax, sik och harr. I utkanten av Sävar finns också Segasjön där du hittar en mysig badplats med grillmöjligheter, vilket gör sjön till en perfekt utflyktsplats för såväl barn som vuxna. Bara 15 minuter bort kan du dessutom njuta av havet. I Sävar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter som simhall, hockeyplan och idrottshall. I simhallen finns också ett gym och gruppträningsmöjligheter för dig som gillar att träna. Hembygdsföreningen, kyrkan och idrottsklubbarna erbjuder också många möjligheter att engagera sig. Det finns gott om fina skoterleder i området.

Byggnad

Typ

1 plan, sluttningsvåning

Byggår

1976

Bjälklag

Trä

Fasad

Mexitegel och trä

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump från 2020 samt direktel

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Renoveringar

Fönstren i övervåningen byttes ut till nya treglasfönster 2020, i samband med detta så byttes även de övre balkongdörrarna och ytterdörren. Innerdörrarna är nya 2023. Jordfelsbrytare är installerad. Från ett av sovrummen finns en taklucka med stege till vinden där man har ett rymligt förrådsutrymme.

Övriga byggnader

Vidbyggt varmgarage som kan nås via källaren. Yttertaket på garaget byttes 2020.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder