Verkstadsgatan 7F

Teg, UMEÅ

Nybyggd trea med trevlig planlösning och 13kvm balkong i kvarteret verkstan på Teg.

Välkomna till ett modernt stadsnära boende för en skönare vardag! Denna öppet planerade trea har ett högt och mycket bra läge på fjärde våningen i nybyggda brf Verkstan på centrala Teg. Lägenheten har härliga sällskapsytor med öppenhet mellan kök och vardagsrum, från dessa rum nås rymlig balkong på dryga 13kvm med eftermiddags- och kvällssol. Lägenheten har i övrigt genomgående hög standard med 250 cm takhöjd, genomgående ekparkettgolv och målade väggar, ett helkaklat duschrum med golvvärme och en tvättavdelning. Här får man även ett modernt välutrustat kök från Marbodal med köksö. Från kvarteret är det bara 10 minuters promenad till Centrum, och lika snabbt tar man sig till Avion, en stor ICAbutik finns också i grannkvarteret. Föreningen erbjuder de boende högklassiga faciliteter som saknar motstycke i Umeå: Det gemensamma gårdshuset Orangeriet, bastu med relax, odlingsmöjligheter, stora gemensamma uteplatser, övernattningsrum, boulebana, underjordiskt varmgarage med hiss upp till våningsplanen med mera. Detta är verkligen ett drömboende som på alla sätt möter den moderna familjens behov och önskemål! Ta chansen att förvärva denna drömlägenhet!

Fakta

Utgångspris
3 695 000 kr
Månadsavgift

4 753 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

1 258 409 kr

Rum

3 st

Boarea

86.5 m²

Våningsplan

4 / 5

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2023

Fastighetsmäklare

Profil

William Boström

070-330 10 82

william@maklarcity.se

Interiör

Hall - Parkettgolv, målade väggar. Skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Städskåp. Duschrum - Kakel, klinker med golvvärme. Handfat med kommod, spegel med belysning, dusch med vikbara glasdörrar, wc, handdukstork (vattenburen), tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare med arbetsbänk och överskåp. Sovrum 1 - Parkettgolv, målade väggar. Egen klädkammare med fönster. Sovrum 2 - Parkettgolv, målade väggar. Två garderober. Vardagsrum - Parkettgolv, målade väggar. Öppen planlösning mot köket. Kök - Stilrent Marbodalkök med praktisk köksö. Rostfri fullstor kyl och frys, micro och varmluftsugn på praktisk arbetshöjd. Induktionshäll, integrerad diskmaskin och gott om arbetsyta. Utgång till rymlig balkong. Balkong - 13 kvm rymlig balkong i västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Balkongen går att inglasa.

Kökstyp

Marbodal.

Månadsavgift

4 753 kr/mån

Ink. värme, kallvatten, TV, bredband

Indirekt nettoskuldsättning

1 258 409 kr

Enligt ek. plan

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft (FTX).

Energideklaration

Utförd

Behövs ej: 12/1 2023

Klass

C

Drift per år

Vatten/avlopp

2 400 kr

Elförbrukning

6 000 kr

Summa

8 400 kr

Hushållsel och Varmvatten har individuell mätning, avräkning mot faktisk förbrukning.

Närområde

Teg ligger på södra sidan om Umeälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk. I närheten finns populära Lundabron som invigdes hösten 2019. Lundabron är en bro för gående och cyklister över Umeälven som förbinder Bölesholmarna och västra Umeå i höjd med Lundåkern. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Närservice

Mataffärer, bank, frisörer, bensinmackar, pizzerior, restauranger, konditori, folktandvård, gym, vårdcentral och apotek. Skolor och barnomsorg Böleängsskolan (F-6) Östtegsskolan (F-6), Engelska skolan (3-9) och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

2023

Övriga byggnader

Med lägenheten följer ett varmförråd i källaren. I huset finns en fin relaxavdelning.

Förening

Namn

Brf Verkstan 1.

Organisationsnr

769639-0678.

Gårdsplats

På innergården finns gemensamhetsytor samt en gemensamhetslokal med takterrass med växthus. På gården återfinns grönytor bestående av gräsmattor och planteringar, där finns det också ett utegym, boulebana, sittplatser och lekytor.

Tillåter delat ägande

Ja.

Ekonomi

Information angående Skanskas räntegaranti: Föreningen har enligt sin finansieringsplan fyra lika stora lån som med löptid 1, 2, 3 respektive 5 år. Skanska har lämnat föreningen en räntegaranti som innebär att Skanska ersätter föreningen för de räntekostnader på dessa fyra lån som överstiger 2,5% under respektive låns löptid.

Om föreningen

Ny bostadsrättförening som produceras av Skanska AB på Teg och består av 160 lägenheter fördelat på 5 huskroppar och en lokal. Första etappen blev inflyttningsbar under hösten 2022 och den sista beräknas stå färdigt under våren 2024. Husen har 5-6 våningar och ett källarplan. Entréplan består av förutom bostäder, även miljörum, gästlägenhet, barnvagnsrum samt 1 lokal. Lägenhetsförråd, cykelförråd och garage är placerade i källaren. Tre miljörum (soprum) finns i kvarteret.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

118 garageplatser i det underjordiska garaget var av 5 av dessa är HCP och 31 platser är utrustade för att ladda elbilar. Du åker smidigt upp med hissen till din lägenhet direkt från garaget. 1 100 kr/månaden för en vanlig p-plats och 1 300 kr/månaden exklusive el för en p-plats med laddmöjlighet. Kö kan förekomma.

Gemensamma utrymmen

Inom föreningen finns ett flertal gemensamma utrymmen. Medlemmarna har bland annat tillgång till en övernattningslägenhet för vänner och släkt som är på besök. Det finns två gemensamma takterrasser, en på Orangeriets tak på innergården med sol på dagen. Den andra ligger längst upp i huset mot Verkstadsgatan med relax och bastu, här finns också en stor terass med fin kvällssol. På föreningens innergård finns ett mycket fint gårdshus , Orangeriet, vilket med sina hela 120 kvm är perfekt för större sällskap och sammankomster. Orangeriet har ett modernt fullutrustat kök och fina sällskapsytor med bord och stolar, vid huset finns också en härlig pergola. Orangeriet är perfekt för att fira födelsedagar & andra högtider, hålla möten eller event eller för att bjuda in vänner och familj på fester, skolavslutningar med mera. Under dagarna kan Orangeriet även fungera som co-workingytor i en inbjudande miljö. På byggnadens tak finns möjlighet till odlingar i lådor och i ett växthus.

Tv och bredband

Lägenheterna utrustas med datanät för TV, telefon och datakommunikation.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

160 st.

Lokaler

1 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder