Järnvägsgatan 9C

Öst på stan, UMEÅ

Toppskick - Öst på stan

Detta är ett riktigt drömboende där inget lämnats åt slumpen - nu kan den drömmen bli din! Lägenheten är totalrenoverad i nyproduktionsskick, nuvarande ägare har gjort det enkelt för nästkommande att bara flytta in och börja trivas. Det är genomgående vackert parkettgolv, neutrala färgval, toppmodernt kök med bra förvaring samt ljuvlig kyl och frys och en mysig balkong mot innergården. Generöst vardagsrum, två fina sovrum med bra förvaring i garderober samt helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin. Hallen har skjutdörrsgarderob och praktiskt klinkergolv. Förvaring har man valt att satsa på i samtliga rum vilket ger en smidig vardag och uppskattas av den som gillar ordning och reda. Separat förråd finns även till lägenheten. Parkeringsplats finns idag och nås direkt via källarplan i trapphuset vilket är mycket smidigt, speciellt under den snörika årstiden då man slipper skotta fram bilen. Tvättstuga finns att boka via föreningen vilket är skönt när man vill tvätta undan, sängkläder, dunjackan eller bara tycker det är skönt att samla ihop en stortvätt. Här bor du med närhet till Universitetsområdet, NUS, citykärnan och strandpromenaden vid älven - Här bor du med allt du kan önska. Öst på stan finns några mindre butiker och vid Östra station byggs just nu en större Coop-butik. Det tar bara några minuter att gå eller cykla in till Umeå centrum med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Denna lägenhet bör upplevas, varmt välkommen på visning!

Budgivning pågår

2 750 000 kr Budgivare 2 16/5 17:17
2 695 000 kr Budgivare 1 16/5 17:13

Visningar

 • 20
  maj
  måndag
  kl 12:30 - 13:00
  Visning mot tidsbokning - boka din tid via länken på våran hemsida.
  Klicka här för att boka

Fakta

Utgångspris
2 695 000 kr
Månadsavgift

4 240 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

1 052 020 kr

Andelstal

3 %

Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

82 m²

Våningsplan

3 / 3

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1971

Fastighetsmäklare

Profil

Anna Sundkvist

070-330 14 80

anna@maklarcity.se

Interiör

Välkommen in till en skön känsla där väggfärg och det vackra parkettgolvet håller ihop rummen på ett smakfullt sätt. HALL Rymlig och ljus hall med bra plats för ytterkläderna både öppet och dolt i skjutdörrsgarderob. Fin ton på väggar till snyggt och praktiskt klinkergolv. VARDAGSRUM Lägenheten har luftigt vardagsrum där man gärna umgås med familj och vänner. Här får den generösa soffgruppen samt övrig möblering plats. Flertalet fönster ger ljus och rymd till hela lägenheten. KÖK Ljuvligt kök med allt man kan önska, den sandfärgade köksinredningen erbjuder bra förvaring i flertalet skåp och lådor. Bänkskiva och stänkskydd harmonierar fint till köksinredningen. Maskinerna består av inbyggd mikro i överskåp, fläkt, spis med induktionshäll och ugn samt en maffig kyl och frys med skåp och lådor. Belysning under överskåp ger ett härligt arbetsljus. Den mysiga balkongen nås från matplatsen - möblera fritt och njut under era lediga stunder medans ni blickar ut över den nyplanerade innergården. SOVRUM 1 Nås från vardagsrum och är väl tilltaget i storlek, här finns plats för dubbelsäng och övriga möbler. Efter den ena väggen löper en skjutdörrsgarderob där kläderna hängs upp i det smarta garderobssystemet. Sovrum 2 Detta rum nås från hall och har också plats för den större sängen och det ni själv önskar, här finns två garderober. Båda sovrummen är stora vilket gör att du kan inreda något av rummen som tv-rum, bibliotek eller ett stort arbetsrum/kontor om så önskas. BADRUM I anslutning till hallen hittar vi det helkaklade badrummet. Här finns härlig dusch med glasvägg, wc, tvättställs kommod med förvaring, spegel med infälld belysning. Praktisk klädvårdsdel med tvättmaskin, överskåp och bra arbetsytor. Spotlights i tak ger härligt ljus och en lyxig känsla. Vitt kakel på vägg till gråmelerat klinker med skön golvvärme. Rymligt förråd finns till lägenheten.

Månadsavgift

4 240 kr/mån

Inkl värme, VA, internet, TV

Indirekt nettoskuldsättning

1 052 020 kr

Enligt årsredovisningen

Balkong, uteplats och bilplats

Mysig balkong med utsikt mot innergård.

Bilplats i underjordiskt garage, plats finns idag 2024-05-10.

Bredband

Ingår i månadsavgiften.

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

2 550 kWh/år

Drift per år

Elförbrukning

4 091 kr

Summa

4 091 kr

Närområde

Öst på stan är ett mycket eftertraktat och populärt område med centralt läge mellan centrum och universitetet och sjukhuset. Här är bebyggelsen blandad med många vackra äldre hus och nyare lägenhetshus. Öst på stan finns många mindre butiker, restauranger, gallerier, och caféer. I söder angränsar Umeälven med vackra promenadstråk. Här bor du nära Konstnärligt campus där Bildmuseet, Arkitekthögskolan, Designhögskolan och gymmet Iksu Plus huserar.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet och Umeå Östra resecentrum. Även goda bussförbindelser till andra stadsdelar.

Närservice

Öst på stan finns några mindre butiker och vid Östra station byggs just nu en större Coop-butik. Det tar bara några minuter att gå eller cykla in till Umeå centrum med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Östermalmsskolan (1-6). Minervaskolan (F-9). I området finns det gott om förskolor.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1971

Förening

Namn

Brf Älgoxen.

Organisationsnr

769639-8713.

Tillåter delat ägande

Ja.

Ekonomi

Nyckeltal 2021: Lån/kvm - 12.286 kr.

Om föreningen

Välkomna till Brf Älgoxen som är en fastighet med 43 lägenheter samt två lokaler, huset är byggt 1971/1980 men har under 2021 genomgått en totalrenovering. Föreningen bildades hösten 2021 i och med ombildning från hyreshus till bostadsrättsförening. Föreningen har ett underjordiskt garage med totalt 27 platser som ägs genom en gemensamhetsanläggning tillsammans med grannfastigheten, garaget stod färdigt hösten 2023. Entré till garaget finns via föreningens källare. En gemensam innergård kommer att anläggas framför entréerna på fastigheten. - Lägenhetsförråd till lägenheterna finns i källaren. - Gemensam tvättstuga samt torkrum finns i källaren.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Underjordiskt garage med 27 platser 5 p-platser ovan jord. Kostnad för garageplatserna är ca 800 kr/mån, tillkommer gör avgift för elstolpe. P-plats plus elstolpe ca 800 kr. Kö för garageplats upprättas av styrelsen.

Renoveringar

Genomfört underhåll 2021: - Renovering badrum med kakel/klinker - Relining av stammar - Nya fönster - Nya lägenhetsdörrar - Nya brevlådor - Renovering av balkonger med nya glasräcken - Dränering - Nya entrédörrar.

Tv och bredband

Internet och TV via Arkaden. Grundutbud på 17 kanaler och 100/100 Mbit/sek internet vilket ingår i månadsavgiften.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

43 st.

Lokaler

2 st.

Hyresrätter

1 st.


Karta


Planlösning


Bilder