Sjöråvägen 89B

Tomtebo, Umeå

Ljust och tilltalande radhus för barnfamiljen med stor takterass samt garage och bilplats!

Nu erbjuds möjligheten att förvärva ett modernt och bekvämt radhus beläget på Tomtebo. Radhuset är byggt 2013 och har två stora uteplatser i bästa söderläge, varav en fantastisk takterrass. På entréplan finns rymligt kök med köksö, vardagsrum med braskamin och utgång till uteplats, samt badrum och tvättstuga. Plan två inrymmer tre sovrum, ett tilltalande kontor samt badrum. På tredje plan finns ett fjärde sovrum samt allrum med utgång till en magnifik takterrass som förgyller vår- och sommardagar med sol från morgon till kväll. Ett genomgående ljust och tilltalande radhus perfekt för barnfamiljen. Garage med elbilsladdare och en parkeringsplats följer med huset. Huset har låg driftkostnad och energideklaration med klass A vilket ger lägre ränta på lånen. Bör ses, välkommen att boka visning!

Visningar

 • 23
  april
  tisdag
  kl 18:30 - 18:50
  Visning mot tidsbokning - boka din tid via länken på våran hemsida.
  Klicka här för att boka

Fakta

Utgångspris
4 595 000 kr
/ Bud
Fast.beteckning:

Älvaleken 17

Rum

7 st

Sovrum

4 st

Boarea

155 m²

Tomtarea

126 m²

Tillträde

1/7 2024

Byggnadstyp

3-planshus

Byggnadsår

2013

Fastighetsmäklare

Profil

Hans Lundgren

070-330 27 78

hans@maklarcity.se

Interiör

Välkomnande hall med klinkergolv och skjutdörrsgarderob för förvaring. Fint kök med ljus köksinredning och rostfria hushållsmaskiner - induktionshäll 2019, inbyggd ugn och inbyggd mikro 2021, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin 2021. Köksö och rymlig matplats. Parkettgolv av ek och tapeter från Svenskt Tenn av Josef Frank. Vardagsrum med parkettgolv av ek och braskamin. Utgång till uteplats mot söder och stort varmförråd på ca 10 kvm. Badrum med kakel och klinker, duschhörna, wc samt handfat med kommod. Tvättavdelning med tvättmaskin 2023 och tumlare 2023 samt tvättbänk med ho och hyllsystem för förvaring, klinkergolv. Hela bottenvåningen har genomgående vattenburen golvvärme. Plan två: Sovrum med parkettgolv av ek och skjutdörrsgarderob. Sovrum med parkettgolv av ek. Helkaklat badrum med golvvärme, badkar och tvättställ med kommod. Sovrum med parkettgolv av ek och skjutdörrsgarderob. Sovrum/kontor med parkettgolv av ek. Trappa upp till tredje våningen. Översta planet: Allrum med parkettgolv av ek och utgång till en härlig och generös takterrass på ca 23 kvm i bästa söderläge. Sovrum med parkettgolv av ek. Några meter från radhuset finns garage samt en parkeringsplats med motorvärmare. Till garaget hör en elbilsladdare och eldriven garageport. De två generösa uteplatserna mot söder har båda utrustats med med stora eldrivna markiser. På markplan finns även ett generöst varmförråd.

Tomt

Uteplats och stor takterrass mot söder.

Planbestämmelser

Detaljplan (2006-06-19)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Umeå Älvaleken GA:2, Samfällighet: Umeå Älvaleken S:1 Last: Avtalsservitut Område, D201600203508:1.1 Last: Ledningsrätt Fjärrvärmeledningar, 2480K-14/51.1 Last: Ledningsrätt Optokabel, 2480K-14/51.2

Bilplats

Garage och parkeringsplats med motorvärmare.

Bredband

Bredband 250 mbit/sek, Telia Tv-paket lagom ingår i samfällighetsavgiften.

Ventilation

Mekanisk, från och tilluft vvx.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Ingår i samfällighetsavgiften.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 14/11 2018

Klass

A

Förbrukning

59 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

9 448 kWh/år

Drift per år

Uppvärmning

11 780 kr

Försäkring

4 000 kr

Elförbrukning

12 686 kr

Väg/Samfällighetsavgift

16 400 kr

Summa

44 866 kr

I samfällighetsavgiften ingår sopor, vatten, avlopp, skottning och sandning av gemensamma ytor samt bredband 250 mbit/sek och tv via Telia.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 128 000 kr

Byggnad

2 511 000 kr

Mark

617 000 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

2013

Pantbrev

Summa

2 100 000 kr

Antal

2 st

Närområde

Tomtebo är ett av Umeås nyaste bostadsområden som ligger naturskönt vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 km från centrala Umeå. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Här blandas flerfamiljshus och villor med bostads- och hyresrätter. Även tomter för eget byggande finns i området. Området ligger nära universitetsområdet, sjukhuset och träningsanläggningen Iksu. Hösten 2022 öppnade gymkedjan Nordic Wellness en anläggning på Tomtebo. Natur och fritid Som boende på Tomtebo har du Nydalasjön runt knuten: ett omtyckt rekreationsområde med promenadvägar, grillplatser, motionsslingor, och äventyrslekpark. Längs sjön finns flera platser där du kan fiska, bada, grilla, spela beachvolley, leka eller klättra i äventyrsparken eller bara promenera och njuta av naturen. I närheten finns Grössjöns naturreservat: Ett stadsnära vildmarksområde med en grund fågelsjö, fågeltorn, gammelskog och hjortronmyrar. Flera markerade stigar med rastplatser, eldstäder och informationstavlor. Grössjön runt är en 4,5 km markerad stig. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön. Vid Nydalasjöns norra sida finns även ett längdskidspår med konstsnö.

Parkering

Garage med elbilsladdare och parkeringsplats finns till huset.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. I närheten finns även Nordic Wellnes. Även goda bussförbindelser.

Närservice

En mindre närbutik, frisör och två restauranger finns i området. Stora Coop som färdigställdes i slutet av 2018 finns i området. Vid Ålidhems centrum, cirka 1 km bort, finns mataffärer och apotek, Coop, Ica samt Lidl. Där hittar du även en restaurang med nattklubb. Strömpilens handelsområde ligger några kilometer bort. Här du finner bland annat stormarknad, klädbutik, blomsteraffär, systembolag, frisör och snabbmatsrestaurang Skolor och barnomsorg I området finns ett flertal förskolor samt skolor och fler planeras att byggas framöver. Exempelvis så finns förskolan Skatteelden, Tomtebogårds skola (F-3) och Sjöfruskolan (F-9) med flera. I närheten av Sjöfruskolan finns en stor sporthall.

Byggnad

Typ

3-planshus

Byggår

2013

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Fjärrvärme

Tak

Plåt

Fönster

3-glas

Övriga byggnader

Förråd på baksidan av huset samt garage i länga och parkeringsplats med motorvärmare.


Karta


Planlösning


Bilder