Kvarnvägen 3D

Väst på stan, UMEÅ

Takvåning med älven som granne!

Välkommen till denna fantastiska trea högst upp i huset med enastående utsikt över älven! Lägenheten har genomtänkt planlösning med stora sociala ytor och dubbla balkonger i olika väderstreck vilket ger möjlighet till sol från morgon till kväll. Balkongen mot väster är dessutom inglasad vilket gör den till ett uppskattat extrarum stora delar av året. Genomgående hög standard, smakfulla och påkostade materialval, tilltalande takhöjd om 2.6 m, stora fönsterpartier i tre väderstreck samt bastu är fler anledningar att tycka om denna lägenhet. I månadsavgiften ingår en garageplats (med laddare för elbil) som du bekvämt når med hissen direkt från ditt våningsplan. En av få lägenheter med två stängda varmförråd (dvs inget av dem är gallerförråd utan de har fyra väggar och regelrätt dörr). Det ena förrådet ligger i direkt anslutning till garageplatsen. Lägenheten används idag som en trea men går att göra om till en fyra om så önskas, se planritning. Här bor du nära naturen och strandpromenaden men samtidigt endast en kort promenad från centrum. Denna lägenhet bör upplevas, välkommen att boka visning!

Visningar

 • 20
  maj
  måndag
  kl 15:00 - 17:40
  Visning mot tidsbokning - boka din tid via länken på våran hemsida.
  Klicka här för att boka

Fakta

Utgångspris
6 495 000 kr
/ Bud
Månadsavgift

7 995 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

1 168 373 kr

Andelstal

2 %

Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

92 m²

Våningsplan

11 / 11

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Fastighetsmäklare

Profil

Hans Lundgren

070-330 27 78

hans@maklarcity.se

Interiör

Ljus och välkomnande hall med klinkergolv. Platsbyggd förvaring för ytterkläder och skor. Från hallen nås lägenhetens största sovrum som har ljust tapetserade väggar från kollektionen Linen av Boråstapeter samt parkettgolv. Skjutgarderober med Elfa-system och vita släta dörrar. Smakfullt inrett badrum med kakel och klinker i samma nyans vilket ger en exklusiv känsla, golvvärme. Kommod utan beslag i vitt, överskåp med spegel samt belysning ovanför handfat, WC, duschväggar i glas samt handdukstork. Badrummet har även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare under praktisk bänkskiva. Ovanför bänkskivan sitter vägghängda skåp i trä. Belysning mot bänkskivan. Från badrummet nås bastun - en lyx som bara några enstaka lägenheter i föreningen har. WC med klinkergolv och halvkaklade väggar. Wc och handfat samt belyst spegel. Lägenhetens andra sovrum är målat i ljus kulör och enstavigt parkettgolv. Skjutgarderober med Elfa-system och vita släta dörrar. Modernt kök med luckor och lådor i trä samt bänkskiva och stänkskydd i sten. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, micro, beröringsfri blandare, integrerad diskmaskin samt fullstor kyl och frys, även dessa integrerade. Öppet mot den rymliga matplatsen. Vardagsrum och matrumsdel med ljusa väggar, enstavigt parkettgolv och stora fönsterpartier i tre väderstreck. Härifrån nås de båda balkongerna varav den ena är inglasad. Den andra vetter med fri utsikt mot älven och stan. Lägenheten är väldigt påkostad och genomgående smakfullt inredd i ljusa och jordnära toner och det enstaviga parkettgolvet ligger enhetligt i samtliga rum. Spotlights i alla fönster och fönsterbänkar i sten. Ett Plejd-system är installerat vilket innebär att all belysning i lägenheten kan styras genom en app.

Kökstyp

Kök.

Månadsavgift

7 995 kr/mån

Inkl värme, vatten, tv, internet och garageplats. Hushållsel och el för laddstolpe debiteras efter förbrukning.

Indirekt nettoskuldsättning

1 168 373 kr

Enligt årsredovisningen

Balkong, uteplats och bilplats

Två rymliga balkonger varav en är inglasad.

Plats i varmgarage ingår till lägenheten.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 16/3 2023

Klass

C

Närområde

Populära och expansiva Väst på stan ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst och Umeälven i söder. Här finns flera byggnader som klarade sig undan den stora stadsbranden år 1888, däribland det gamla bankhuset "Smörasken", Umeås äldsta stenhus. Bland anrika byggnader med sirliga utsmyckningar finner du flera småbutiker, fler ju närmare stadskärnan du kommer. Här finns även Nolia mäss- och konferensanläggning, Umeå stadshus, Hovrätten för Övre Norrland och löjtnant Grahns gård. Natur och fritid Väst på stan bor du nära Umeälven och strandpromenaden, som du kan följa ända upp till Baggböle Herrgård. I Hedlundaparken hittar du en skogslekpark, en kryddträdgård och en minigolfbana. Lundabron tar dig över till mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här kan du även hitta plats för fiske och fina promenad- och cykelstråk.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Mycket goda bussförbindelser till och från Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Närservice

I området finns en mataffär, och närmare centrum finns kiosk och närbutik. I centrala Umeå finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Hedlundaskolan (F-6). Närmaste gymnasium är Dragonskolan. I området finns gott om förskolor med både traditionella och alternativa inriktningar, till exempel Montessori och Tellus.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Förening

Namn

Brf Västra Stranden 2.

Organisationsnr

769635-9046.

Om föreningen

Föreningen byggdes 2021 och består av 86 lägenheter, ett till fyra rum och kök, som ligger i två huskroppar med elva bostadsvåningar vardera. Cykelförråd samt förråd till respektive lägenhet i källaren.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Tv och bredband

Tv och bredband via Telia - ingår i månadsavgiften.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Lägenheter

86 st.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Köpare.


Karta


Planlösning


Bilder