Fastighetskarta

Haddingen 489

Tavelsjö, Tavelsjö

Stor villatomt intill Haddingsavan ochTavelsjön

Förverkliga villadrömmen! Här bor ni med ett lantligt, sjönära läge intill Haddingsavan och Tavelsjön. I närområdet och på väg från centrala Umeå så finns skola, förskola och matbutik. På sommaren finns det mysiga badplatser, sommarcafé, bangolf och mycket annat i området. På vintern finns det en 13 km lång skridskobana, skidåkning, isbad samt mycket fina skoterleder! I området så är föreningslivet aktivt, med allt från idrott, fiske, jakt, skoter, politik m.m, läs gärna vidare på https://www.bygdeportalen.se/ , https://visitumea.se/en/tavelsjo-winter . Vatten kan anslutas via vattenförening, eget avlopp anläggs. Fiber ansluts via byaförening. Se förslag på byggritning under "dokument". Detaljplanen tillåter tvåplansvilla upp till 150kvm bruttoarea.

Fakta

Utgångspris
545 000 kr
eller högstbjudande
Tomtarea

1 843 m²

Fast.beteckning:

Haddingen 2:49

Fastighetsmäklare

Profil

Bo-Gunnar Samuelsson

070-330 78 01

bg@maklarcity.se

Fastighetsmäklare

Profil

William Boström

070-330 10 82

william@maklarcity.se

Övrigt

Bruttoarea är den mätvärda arean av en våning, våningsplan eller ett entresolplan. Man räknar alltså in alla våningar och våningsplan i en byggnad, även källare. Bruttoarean begränsas av byggnadens ytterväggar.

Vatten och avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

282 000 kr

Mark

282 000 kr

Skatt/avgift

2 820 kr

Taxeringsår

2021

Närområde

Tavelsjö är en tätort som ligger ca 2,5 mil från Umeå. Populärt område både på sommar och vinter på grund av den vackra Tavelsjön och den uppskattade Tavelsjöleden. I Tavelsjö finns ett rikt föreningsliv med många föreningar. Tavelsjö byanät, Tavelsjö AIK, Tavelsjö skoterklubb, Tavelsjö bygdegårdsförening är exempel på några av dessa aktiva föreningar. På vintern finns möjlighet att uppleva den populära Tavelsjö AIK isbana som plogas upp på sjön. Runt Tavelsjö finns en trevlig vandrings/cykel/ridled som är ca 20 km lång. Tavelsjö är kommunens klart största sjö och är känd för att erbjuda ett rikt och varierat fiske samt ett rikt djurliv, den sägs till och med husera ett alldeles eget odjur.

Närservice

I Tavelsjö finns det dagligvaruaffär, bensinstation, värdshus, kyrka och badstränder. Vid Sundlinska gården säljs fika och mat. I byn finns Blåeld trädgårdsbutik, idrottsplats och fotbollsplaner, det finns distriktssköterskemottagning och pensionärsboende. I byn finns förskola och skola för årskurserna 1-6 samt familjedaghem. Planer finns på alpin skidanläggning på Vallberget. Under vintertid plogar de upp en skridskobana runt sjön för de som vill åka skridskor, spark eller bara njuta av naturen. En mil från Tavelsjö ligger Kassjö där det finns anläggning för utförsåkning, skiduthyrning samt elljusspår.


KartaBilder