Rådhusesplanaden 17A

Centrum, UMEÅ

Generös citylägenhet med härliga ytor!

Välkommen till denna ljusa och representativa lägenhet med ett mycket bra läge i hjärtat av Umeå - i ett av Bågenhusen vid centralstationen och allt vad centrala Umeå har att erbjuda! Här bor ni med slående utsikt mot den livfulla Rådhusesplanaden. Stilfullt vitt kök, stort vardagsrum, badrum med tvättmaskin och bra förvaring, två sovrum varav ett är mycket rymligt. Ett mycket fint boende i en stabil förening i Umeås centrum! Centrala stan bjuder på många vackra äldre hus bredvid moderna och nybyggda höghus. Här har ni nära till ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer - bara gå ut och njut! Stabil förening med låg belåning och erbjuder medlemmarna nyrenoverad relax med bastu, cykelförråd, källarförråd, tvättstuga och uthyrningslägenhet. Missa inte denna inbjudande och representativa lägenhet!

Fakta

Utgångspris
3 495 000 kr
Månadsavgift

6 316 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

245 437 kr

Andelstal

0.7875 %

Fast.beteckning:

Kraften 11

Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

110 m²

Våningsplan

2 / 6

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Fastighetsmäklare

Profil

Anna Sundkvist

070-330 14 80

anna@maklarcity.se

Fastighetsmäklare

Profil

William Boström

070-330 10 82

william@maklarcity.se

Interiör

Här bor ni med ett härligt ljusflöde där enhetligt parkettgolv i valnöt som löper genom bostaden, ljusa väggar och infällda spotlights lyser upp bostaden på ett mycket smakfullt sätt. Hall Öppen och möblerbar hall med bra plats för ytterkläder. Sportligt lyser vackert upp de ljusa väggarna och det mörka granitgolvet. Vardagsrum Direkt till vänster möts vi av lägenhetens generösa vardagsrum, med plats för både soff- och matgrupp. Här umgås man gärna med familj och vänner vid fönster med härlig utsikt över Rådhusesplanaden och dess livfulla björkar. Kök Modernt vitt kök med allt man kan önska, bra förvaring i flertalet skåp, lådor och härliga vitrinskåp. De generösa bänkskivorna och den stilfulla glasmosaiken harmonierar fint till köksinredningen. Maskinerna består av högskåp med mikro och ugn, vacker öppen fläkt, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt maffigt bred rostfri kyl/frys. Här hänger man gärna på barstolarna vid de sociala arbetsytorna. Sovrum 1 Nås från kök, här finns plats för dubbelsäng och övriga möbler. Efter den ena väggen löper stor skjutdörrsgarderob, perfekt för dig som gillar ordning och reda. Sovrum 2 Detta rum nås från inre hall och har också plats för den större sängen om ni det önskar. Båda sovrummen är stora vilket gör att du kan inreda något av rummen som tv-rum, bibliotek eller ett stort arbetsrum/kontor om så önskas. Badrum I anslutning till hallen hittar vi lägenhetens helkaklade badrum. Här finns härlig dusch med glasvägg, wc, bidé, tvättställ, generöst med skåp för god förvaring samt tvättmaskin. Spotlights i tak ger härligt ljus och en lyxig känsla. Vitt kakel på vägg till grått klinker på golv. Förråd/klädkammare Rakt fram från hall finner vi denna praktiska del, här finns plats för kläder, skor och det som behövs stoppas undan. Centraldamsugare finns även här. Till lägenheten finns ett lägenhetsförråd, matkällare - föreningen har modernt cykelförråd, uthyrningsrum, tvättstuga och bastu med relax som man kan boka. Varmt välkommen på visning!

Månadsavgift

6 316 kr/mån

I månadsavgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv.

Indirekt nettoskuldsättning

245 437 kr

Enligt årsredovisningen

Balkong och uteplats

Fransk balkong mot Rådhusesplanaden.

Bredband

Ja.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 19/12 2023

Klass

D

Elektricitet

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

3 401 kWh/år

Drift per år

Elförbrukning

4 981 kr

Summa

4 981 kr

Elen är beräknad på ett genomsnitt av Umeå Energis rörliga avtal á 43.3 öre/kWh.

Närområde

Umeå växer, och i centrala stan ligger många vackra äldre hus bredvid moderna, nybyggda höghus. Njut av ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer. Eller ta med dig en filt och en picknickkorg och sätt dig i någon av parkerna som ligger längs Umeälven. Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014, vilket märks genom det rika och tillgängliga kulturlivet med bland annat Gitarrmuseet, Bildmuseet, Norrlandsoperan, stadsbiblioteket och den populära skateparken Sparken, mötesplatsen för Umeås unga. Trots det centrala läget har man bekvämt gångavstånd till I20-området med motionsspår för skidåkning och löpning samt skogspromenader med bär och svampplockning.

Kommunikation

Gång- och cykelavstånd till Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Lokalbussar går från Vasaplan och region- och länsbussar går från busstationen i närheten av Umeå Centralstation. Du tar dig enkelt med tåg från Umeå Centralstation och Umeå Östra till bland annat Vännäs, Örnsköldsvik, Lycksele, Luleå, Kiruna och Sundsvall. Flygbussen tar dig till flygplatsen på 20 minuter. Parkeringsmöjligheter finns i parkeringshus och på parkeringar utomhus.

Närservice

Affärer och restauranger I centrala Umeå finns ett brett utbud av stora butikskedjor och mindre lokala butiker. Stort utbud av pubar, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg De flesta skolor finns i angränsande stadsdelar. Östermalmsskolan (F-6), Hedlundaskolan (F-9), Minervaskolan (F-9), Hagaskolan (F-9). Gymnasieskolorna som finns i närheten är Dragonskolan, nya Maja Beskow, Midgårdsskolan, Thorén Business School och Internationella gymnasiet. Det finns även förskolor i angränsande stadsdelar. Umeå universitetet ligger endast 2 km bort.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1954

Renoveringar

2020 - Ny induktionshäll 2022 - Ny dörr med foder till sovrum 1.

Övriga byggnader

I källaren finns lägenhetsförråd, matkällare och cykelförråd. Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information, www.hede.nu

Förening

Namn

HSB Brf Hede.

Organisationsnr

794000-0891.

Hemsida

www.hede.nu/.

Kontaktperson

HSB. Tel. 090-153800.

Om föreningen

HSB.s brf Hede är en äldre och stabil förening med bostadsrätter i centrala Umeå. Föreningen består av 105 bostadsrätter och 55 lokaler, varav 40 med bostadsrätt och 15 med hyresrätt. Det finns nyrenoverad relax med bastu, cykelförråd, källarförråd, tvättstuga och uthyrningslägenhet. För mer info besök föreningens hemsida: www.hede.nu/.

Organisationsform

Bostadsförening.

Parkering

Inom föreningen finns tillgång till p-plats, carport och garage. För närvarande kostar p-plats 437 kr/månad, carport 558 kr/månad och garage 661 - 817 kr/månad. Observera att kö kan förekomma till respektive plats. På föreningens fastighet finns 5 garage och 11 p-platser med tak, 10 p-platser utan tak samt 7 p-platser i kulverten. Brf Hede har tre separata listor för parkeringsplatser till boende och en lista för lokalinnehavare. Listorna hanteras av vicevärden.

Renoveringar

Utförda renoveringar: Stamrenovering 2000 samt 2008 Nytt ventilationssystem 2010/2011 Fönsterbyte 2011 Elektroniska taggar 2012 Tvättstuga, bastu 2012 Byte av radiotorventiler och termostater 2014 Injustering av värmesystemet 2015 Ombyggnad av lokal till två bostadsrättslägenheter 2015 Renoverat balkonger 2015/16/17 Klätt in hissdörrar 2016 Ombyggnad lokal till cykelförråd 2020 Nytt ventilationsaggregat till restaurang Gandhi -2022 Asfaltering garageplan - 2023 Planerat underhåll: Fasadåtgärder, nytt låssystem och nytt styrsystem.

Tv och bredband

1Gbit/s (1000Mbit/s) internet och trådlös router ingår i avgiften. Uttag finns i alla lägenheter och lokaler. Vi använder dynamisk (automatiskt tilldelad) IP-adress så det är bara att plugga in nätverkskabeln och konfigurera din dator för DHCP, instruktioner för att ansluta till medföljande router ingår. Internetleverantören är Bahnhof. Det finns ingen anslutningsavgift eller depositionsavgift för att ansluta sig. Inga kostnader från föreningen, utan det ingår i din månadsavgift precis som KabelTV, värme och vatten. Detta oavsett om du använder nätet mycket eller lite.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

105 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Säljare.


Karta


Planlösning


Bilder