Bostadsrätter i Umeå

Allt fler väljer att köpa lägenhet i Umeå. Det är ett smidigt sätt att bo där du får sätta din egen stil på boendet och kan utföra mindre renoveringar på egen hand. I Umeå finns en stor variation när det gäller stil, storlek och område i staden. Om du går i köptankar kan vi på Mäklarcity hjälpa dig att hitta rätt.

Vad är en bostadsrätt?

Bostadsrätter kan också kallas insatslägenheter. Du ansvarar själv för mindre renoveringar invändigt och kan anpassa boendet efter dina egna önskemål. Alla som bor i en bostadsrätt ingår i bostadsrättsföreningen, där fastighetens utsida och övriga ytor, som trapphus eller tvättstuga, är ett gemensamt ansvar.

Hitta den perfekta lägenheten för dig

Mäklarcity förmedlar bostadsrätter i och runt Umeå. Vi har stor kunskap om lokalområdet med omnejd och kan rekommendera ett boende som passar din livssituation och dina önskemål. 

Krav och önskemål

Ett tips när du söker lägenhet är att skriva en lista med både krav och önskemål. Kraven är saker som måste vara uppfyllda. Det kan vara närhet till busshållplatsen eller att lägenheten ska ligga på bottenvåningen – sådant du inte vill kompromissa om. Önskemål däremot är sådant du gärna vill ha, men som inte är ett måste. Öppen spis eller inglasad balkong kan vara önskemål, men de är inte avgörande för ett köp.

Bostadsrättsföreningens ekonomi

Något att tänka på vid köp av en bostadsrätt är att gå igenom bostadsrättsföreningens årsredovisning. Hur ser ekonomin ut? En god ekonomi visar på en stabil förening som har en buffert för oförutsedda händelser. Skulle ett omfattande arbete behövas – som stambyte eller fasadrenovering – finns det gemensamma pengar att använda istället för att alla som vid tillfället bor i huset behöver lägga ut större summor för att genomföra arbetet.

Välkommen att kontakt oss om bostadsrättsköp!