Hus och villor i Umeå

Har du bestämt dig för att köpa hus i Umeå eller kanske råkat snubbla över ditt drömhem? Oavsett anledning hjälper Mäklarcity till från början till slut. Vi har stor kunskap om staden, kommunen och de kringliggande orterna, och kan hjälpa dig med tips och råd på villor till salu som motsvarar dina önskemål.

Hitta ditt nästa boende

Alla människor drömmer om olika saker, därför finns det inget rätt eller fel i jakten på det perfekta boendet. Vill du köpa ett hus i Umeå med en stor eller liten trädgård, ska det vara centralt beläget eller helt för sig själv? Drömmer du om en liten enplansvilla, nyproduktion, en stor hästgård eller ett renoveringsprojekt?

Varje dröm är unik och genom att hitta ett hus som motsvarar dina krav och önskemål hjälper vi dig att uppfylla just din.

Tips till dig som letar villa i Umeå

Det finns mycket som kan vara bra att ha koll på inför ett husköp. Letar du hus i Umeå vill vi särskilt tipsa om två saker som vi tycker är extra viktiga i jakten på drömhuset. Först och främst att du kontaktar din bank för att få lånelöfte och sedan att du läser på innan visning.

Lånelöfte

Oavsett om du har du hittat huset du vill köpa eller bara går i husköpartankar, är det en bra början att prata med banken. Hur mycket pengar får du låna? På så vis får du hjälp att sålla bland hus till salu samt att du kan bevaka boenden som passar din budget. Med ett lånelöfte vet du hur mycket huset maximalt får kosta och du blir redo för eventuell budgivning.

Läs på innan visning

Ett hem är mer än själva huset, placering och område spelar roll det med. Vad är viktigt för dig och din familj? Finns den service du vill ha, hur ser kommunikationerna ut och är det nära till skola, föreningsliv och matbutiker? I en husannons finns mycket information som också är bra att kolla upp. Vad är det för uppvärmning i huset? Är det nyligen gjort några större renoveringar? 

Läs på om huset och området inför visning och ta gärna med dig en samling frågor till mäklaren.

Välkommen att kontakta oss om husköp!