Mäklare i Umeå

Att sälja och köpa bostad är stora beslut i livet – vi på Mäklarcity är med dig genom hela processen. Vi är den lokala mäklaren med de stora kunskaperna om Umeå. Oavsett om du är säljare eller köpare kan du känna dig trygg med oss. Vi hjälper dig med allt från studentlägenhet och villa till det lilla smultronstället utanför stan.

Att leva och bo i Umeå

Umeå är en växande stad där mycket händer. Studentlivet är livligt, det är tryggt för barnfamiljen och som pensionär finns att välja på både aktivitet och lugn. Som lokalt förankrad fastighetsmäklare vet vi att Umeå är en stad att växa och trivas i hela livet – med korta avstånd överallt. Här finns ett av Sveriges främsta universitet, ett innovativt näringsliv och ett stort nöjes- och kulturutbud. Tack vare det rika föreningslivet kan människor i alla åldrar hitta aktiviteter att ägna sig åt – allt från innebandy och padel till frisbeegolf och friluftsliv.

Populära bostadsområden

Vi kan Umeå, och vill gärna dela med oss av vår kunskap kring Umeås många uppskattade bostadsområden. Här kan du läsa om några av de mest populära. Perfekt för dig som är obekant med staden sedan tidigare eller bara vill lära dig mer. Har du frågor är du alltid varmt välkommen att kontakta någon av våra mäklare så berättar vi mer. 

Grubbe

Bara två kilometer från centrum ligger bostadsområdet Grubbe. Här ligger villaområden och hyreshus bredvid vidsträckta åkrar och gamla gårdar – och närheten till älven och skogsområden gör att den norrländska naturen aldrig är mer än ett stenkast bort. På Grubbe finns flera skolor och förskolor, bra mataffärer och många möjligheter till motion.

Teg

Teg ligger på södra sidan av Umeälven, med gång- och cykelavstånd till centrum. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey samt ett stort handelsområde med galleria och Ikea. På Teg finns bra service med bland annat mataffärer, banker, frisörer, konditorier och restauranger, men också fina skogsområden med motionsspår och det omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. 

Haga

Stadsdelen Haga är ett omtyckt och populärt bostadsområde strax norr om Umeå centrum. Området har goda bussförbindelser och är ett av Umeås äldre. Här finns bland annat fotbolls- och friidrottsanläggning, trevliga parker, restauranger, gym och affärer. Haga ligger även nära motionsspår och natur samt Gammlia, ett friluftsmuseum där du kan uppleva svensk kulturhistoria. Flera skolor och förskolor finns i området och du har gång- och cykelavstånd till centrala Umeå, Umeå universitet, Norrlands universitetssjukhus och Umeå Centralstation.