Holmsund

Holmsund är ett samhälle i Umeälvens mynning som tillsammans med Obbola utgör kommundelen Holmsund-Obbola. Här kan du njuta av havet och naturen på nära håll. I Holmsund finns det till exempel fina småbåtshamnar med båtuppläggningsplatser. Strövstigar, vandringsleder och badplatser gör havet tillgängligt för alla. Natur och fritid I Holmsund finns Storsjöhallen - en friskvårdsanläggning som erbjuder träningsformer för alla. Hit kan du ta med hela familjen och bada i Aquarena, som är Umeås upplevelsebad, och besöka gymmet eller något av de olika gruppträningspassen. I Storsjöhallen hittar du även friskvårdsbehandlingar, restaurang och ungdomsgård. I närheten finns även badplatser utomhus, så som Ljumvikens havsbad med minigolf och beachvolley-planer. I Holmsund finns totalt 2 mil vandringsleder. Dessutom finns det attraktiva kanot-, skoter-, och cykelleder, naturstigar, motionsspår och en skidbacke. Här hittar du även Umeås golfbana med 27 hål och Omberget med skidbacke och utsiktstorn.

I Holmsund finns mataffärer, spelbutik, bank, pizzeria och blomsteraffär. Skolor och barnomsorg Sandviksskolan (F-5). I populära byggnaden Trion finns Storsjöskolan (F-9) tillsammans med bibliotek och friskvårdsanläggning. I Holmsund finns det gott om förskolor.

Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå och Norrlands universitetssjukhus. I Holmsund ligger Umeå hamn. Härifrån går det färjor till och från Vasa i Finland varje dag.

Bilder

Karta

Till salu i området

Stadsdel, Holmsund
895 000 kr
Tomt