Obbola

Obbola är en trivsam ö i Umeälvens delta, cirka 15 km söder om Umeå, som tillsammans med Holmsund utgör kommundelen Holmsund-Obbola. Här kan du njuta av naturen på nära håll. Strövstigar, vandringsleder och badplatser gör havet tillgängligt för alla. I Obbola finns det även fina småbåtshamnar med båtuppläggningsplatser för båtentusiasten. Natur och fritid I Holmsund, några kilometer från Obbola, finns Storsjöhallen - en friskvårdsanläggning som erbjuder träningsformer för alla. Hit kan du ta med hela familjen och bada i Aquarena, som är Umeås upplevelsebad, och besöka gymmet eller något av de olika gruppträningspassen. I Storsjöhallen hittar du även friskvårdsbehandlingar, restaurang och ungdomsgård. I närheten finns även badplatser utomhus, så som Ljumvikens havsbad med minigolf och beachvolley-planer och SCA multisportarena. I Holmsund-Obbola finns totalt 2 mil vandringsleder. Dessutom finns det attraktiva kanot-, skoter-, och cykelleder, naturstigar och motionsspår. Här hittar du även Umeås golfbana med 27 hål och Omberget med skidbacke och utsiktstorn.

I Obbola finns mataffär, pizzeria, trädgårdsmästeri, fiskbutik "Salteriet" samt spelbutik. Nära till Holmsund där det finns mataffär, bank, pizzeria och blomsteraffär. Skolor och barnomsorg Obbolaskolan (F-9). Förskolorna Hallbacken och Karusellen.

Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå och Norrlands universitetssjukhus. Bussen går även förbi Strömpilens handelsområde. I Holmsund ligger Umeå hamn. Härifrån går det färjor till och från Vasa i Finland varje dag.

Bilder

Karta

Till salu i området

Just nu finns det inga objekt till salu i området. Tillbaka till områdessidan