Sävar

Välkommen till Sävar – en rofylld och naturnära ort cirka 15 km nordost om Umeå. Sävar är en av Umeås äldsta orter och det var här Sverige år 1809 förlorade Finland i det sista större slaget i finska kriget. Långt tillbaka var Sävar en gammal bondby, men i slutet av 1700-talet startade sågverket Sävar bruk och Sävar växte och blev ett brukssamhälle. Sävar är idag ett barnvänligt område som passar dig som vill ha nära till naturen – samtidigt som du snabbt och enkelt kan ta dig till Umeå, med ett fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Bebyggelsen präglas av småhus och villor, men här finns också trivsamma lägenhetshus. I Sävar trivs både gammal som ung.

I Sävar centrum finns bland annat mataffär, bibliotek, restaurang, bensinstation, blomsteraffär, frisör, apotek och hälsocentral. I Umeå, 15 km från Sävar, finns ett fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Skolor och barnomsorg Sävar skola (F-9), även bibliotek. Flera förskolor i området.

Från Sävar är det bekvämt pendlingsavstånd till Umeå. Den som vill cykla kan enkelt följa cykelvägen hela vägen in till Umeå. Om du hellre åker buss är det goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Bilder

Karta

Till salu i området

Just nu finns det inga objekt till salu i området. Tillbaka till områdessidan