Sälja bostad

Att sälja sin bostad är ett stort steg i livet. Valet av mäklare är avgörande för hur din bostadsaffär ska bli. Med vårt stora engagemang och breda erfarenhet kan vi hjälpa dig till en trygg och bra affär. Kostnadsfri värdering, professionell fotografering, stylingrådgivning och marknadens bästa marknadsföring är andra saker som vi erbjuder. Med planering och framförhållning skapar du de bästa förutsättningarna för en bra affär. Även om du inte helt bestämt dig för att sälja kan det löna sig att förbereda sig, ”utifall att…”

1

Första mötet

Vi går igenom och värderar ditt hem. I samråd med dig gör vi en handlingsplan utifrån dina önskemål och förutsättningar.

2

Stylingrådgivning

För att vi ska kunna presentera ditt hem från sin bästa sida erbjuder vi fri rådgivning från våra professionella stylister.

3

Fotografering och beskrivning

Tillsammans med fotografen skapar vi en säljande presentation som annon- seras på webben och i den tryckta bostadsbeskrivningen.

4

Marknadsföring

Totalt når vi 95 procent av Umeborna. En komplett exponering till rätt målgrupp!

 • Dygnet runt på VK och Folkbladets webb
 • Hemnet
 • Blocket
 • Instagram och Facebook
 • Booli
 • HittaHem
 • Bovision
 • Mäklartipset på Hemnet
5

Visning

Vi är alltid pålästa och ser till att kunden får rätt information inför köpet. Våra tre olika visningskoncept ger fler besökare och leder till högre slutpris.

 • Personlig visning
 • Allmän visning
 • Internetbokning
6

Avslut

När försäljningen är genomförd och du och köparen är överens ordnar vi med alla nödvändiga handlingar. Vi går igenom kontraktet tillsammans, så alla inblandade är införstådda med vad som gäller. Vi finns med under hela processen för din trygghet.

Förbered försäljning

Boka in en träff med oss för att förbereda inför er försäljning och/eller fotografering.

Läs mer

Vanliga frågor

Att sälja sin bostad är ett stort steg i livet. Valet av mäklare är avgörande för hur din bostadsaffär ska bli. Med vårt stora engagemang och breda erfarenhet kan vi hjälpa dig till en trygg och bra affär. Kostnadsfri värdering, professionell fotografering, stylingrådgivning och marknadens bästa marknadsföring är andra saker som vi erbjuder. Funderar du på att sälja? Tveka inte att kontakta oss på 090-13 12 20 eller info@maklarcity.se. Välkomna!

Mäklarcity har både öppna och bokade visningar, allt för att hitta den visningsform som lämpar sig bäst för bostaden och för rådande marknadssituation.
Först när ett skriftligt köpeavtal är undertecknat av både säljare och köpare är försäljningen avslutad. Innan dess kan bägge parter ändra sig och några muntliga löften gäller inte. I samband med kontraktsskrivningen betalas handpenningen som i regel är 10 procent av köpeskillingen.
Försäljningen avslutas på tillträdesdagen. Säljare, köpare och din mäklare träffas vanligen på Mäklarcitys kontor alternativt köparens bank där resterande del av köpeskillingen erläggs. Här får du nycklar och tillträde till din nya bostad.

Smarta tips när du säljer din bostad

Funderar du på att sälja? Med planering och framförhållning skapar du de bästa förutsättningarna för en bra affär. Även om du inte helt bestämt dig för att sälja kan det löna sig att förbereda sig, ”utifall att…”

Några tips när du säljer din bostad

Funderar du på att sälja din bostad?

Kontakta oss gärna redan idag. Vi erbjuder kostnadsfri värdering av din bostad.