Älvans väg 166

2 rum, 56 kvm , våning 3 av 4

Toppentvåa för studenten!

Välkomna till denna ytsmarta tvåan på Tomtebo. Badrummet är i toppenskick då den renoverades 2019 med lyxigt helt kaklade väggar och klinker på golvet med golvvärme, duschvägg, kommod samt förberett för tvättmaskin och gott om utrymme för extra förvaring. Ljust och separat kök med gott om plats för middagsbord och stolar. Rejält vardagsrum med stora fina fönster och ett sovrum med plats för dubbelsängen samt garderober. Närheten till Universitetet, Nydalasjön och dess fina motionsspår, IKSU samt NUS gör detta till det optimala boendet på Tomtebo! Varmt välkomna.

Område
Tomtebo
Adress
Älvans väg 166
Pris
1.245.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
4.199 kr inkl värme, VA, kabel-TV via ComHem, internet 100 mbit/s och hushållsel. Hushållsel ingår upp till en viss nivå beroende på lägenhetsstorlek. Elmätare avläses i februari varje år och eventuell överkonsumtion för respektive lägenhet debiteras bostadsrättshavaren.
Andelstal
0.54009, 0.54396
Byggnadsår
92-93
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1785249938
Ventilation
Mekanisk
Hiss
Yes
Våning
3
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Nätbolag
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Ingår i månadsavgiften. Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Bredband2. Ingår i månadsavgiften. För utbud, se: www.comhem.se & www.bredband2.se
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Tomtebo är ett av Umeås nyaste bostadsområden som ligger naturskönt vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 km från centrala Umeå. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Här blandas flerfamiljshus och villor med bostads- och hyresrätter. Även tomter för eget byggande finns i området. Området ligger nära universitetsområdet, sjukhuset och träningsanläggningen Iksu. Natur och fritid Som boende på Tomtebo har du Nydalasjön runt knuten: ett omtyckt rekreationsområde med promenadvägar, grillplatser, motionsslingor, och äventyrslekpark. Längs sjön finns flera platser där du kan fiska, bada, grilla, spela beachvolley, leka eller klättra i äventyrsparken eller bara promenera och njuta av naturen. I närheten finns Grössjöns naturreservat: Ett stadsnära vildmarksområde med en grund fågelsjö, fågeltorn, gammelskog och hjortronmyrar. Flera markerade stigar med rastplatser, eldstäder och informationstavlor. Grössjön runt är en 4,5 km markerad stig. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön. Vid Nydalasjöns norra sida finns även ett längdskidspår med konstsnö.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. Även goda bussförbindelser.
Närservice
En mindre närbutik, frisör och två restauranger finns i området. Stora Coop som färdigställdes i slutet av 2018 finns i området. Vid Ålidhems centrum, cirka 1 km bort, finns mataffärer och apotek, Coop, Ica samt Lidl. Där hittar du även en restaurang med nattklubb. Strömpilens handelsområde ligger några kilometer bort. Här du finner bland annat stormarknad, klädbutik, blomsteraffär, systembolag, frisör och snabbmatsrestaurang Skolor och barnomsorg I området finns ett flertal förskolor samt skolor och fler planeras att byggas framöver. Exempelvis så finns förskolan Skatteelden, Tomtebogårds skola (F-3) och Sjöfruskolan (F-9) med flera. I närheten av Sjöfruskolan finns en stor sporthall.
Antal rum
2
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Entrén till lägenheten sker via en loftgång där man har en egen balkongdel, vid vilket man kan sitta och njuta av eftermiddagssolen. Hall med klinkergolv som övergår till ett modernt och fint ekparkettgolv, avhängningsytor. Badrummet är i toppenskick då den renoverades 2019 med lyxigt helt kaklade väggar och klinker på golvet med golvvärme, duschvägg, kommod med spegelskåp ovanför samt förberett för tvättmaskin och gott om utrymme för extra förvaring. Rymligt kök med vita släta luckor, vitt kakel. Kyl, frys, diskmaskin, spis, fläkt, ugn är placerat i ett högskåp. Matplatsen har utrymme för ett större matbord, här är det en ljus plastmatta på golvet och väggarna är vitt tapetserade. Vardagsrum med parkettgolv och stora fönster. Gott om plats för soffgruppen och övrigt möblemang. Lägenheten som ursprungligen varit en etta, har av nuvarande ägare förvandlats till en tvåa genom uppsättning av vägg bestående av vit liggande panel på ena sidan mot vardagsrummet och tapet i sovrumsdelen. Sovrummet är inrett med samma fina parkettgolv som i vardagsrummet samt plats för garderob, säng och byrå eller mindre skrivbord. Lägenheten har en mycket bra planlösning och är modernt färgsatt.
Namn
Riksbyggen Brf Nornan
Om föreningen
Nornan är en bostadsrättsförening i Riksbyggen med 132 lägenheter och radhus fördelat mellan 9 huskroppar om 4 plan, 3 stycken radhus i 2 våningar, adresserna är Älvans väg 40-226 (Jämna nr). Husen ligger naturskönt vid sydvästra sidan av Nydalasjön på Älvans väg i bostadsområdet Tomtebo i Umeå. Lägenhetsförråd finns antingen i källarplan eller i vindsvåningen i respektive hus. I källaren på Älvans väg 82 och 86 finns cykelförråd för lång- och korttidsförvaring. Barnvagnsförråd finns. Till de boendes förfogande finns en stor samlingslokal, bastu med relaxrum, nytt fint gym, gästlägenhet och hobbyrum. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och innehåller bostadsrättstillägget. För mer info besök föreningens hemsida: www.nornan.se/
Antal lägenheter
132
Parkering
Inom föreningen finns det möjlighet att hyra motorvärmarplats, carport och MC-platser. Motorvärmarplats kostar för närvarande 150 kr/mån, carport 200 kr/mån och MC-plats 200 kr/mån. Kallgarage Kö kan förekomma till respektive plats.
TV och bredband
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Ingår i månadsavgiften. Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Bredband2. Ingår i månadsavgiften. För utbud, se: www.comhem.se & www.bredband2.se
Övrigt
Tvättstugor Tvättstugor finns i kvarterets fyra hörn: Älvans väg 78, 90, 134 och 188. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och strykbräda. Det finns även en grovtvättstuga i källaren på Älvans väg 86, med en större maskin och ett stort torkskåp. Tvättstugorna bokas med nyckelcylindrar i respektive tvättstuga. Barnvagnsförråd Vid varje tvättstuga finns ett låst barnvagnsförråd.
Kontaktperson
Riksbyggen

Planritning

Bilder

Karta

Område

Tomtebo är ett av Umeås nyaste bostadsområden som ligger naturskönt vid Nydalasjöns sydspets, cirka 5 km från centrala Umeå. Tomtebo är ett område som utvecklas och bebyggs hela tiden, naturnära men ändå med stadsmässig karaktär. Här blandas flerfamiljshus och villor med bostads- och hyresrätter. Även tomter för eget byggande finns…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.