Furugränd 4B

2 rum, 53 kvm , våning 1 av 3

Totalrenoverad tvåa en halvtrappa upp med centralt läge på Teg!

Spana in denna totalrenoverade tvåan på Teg. Lägenheten fick under 2019 en helt ny planlösning då köket flyttades till mitten av lägenheten och vägg mellan matplats och vardagsrum togs bort för att skapa en modern och öppen känsla. Taket sänktes och spotlights fälldes in. Nya enstaviga ekparkettgolv installerades in i alla torra rum i lägenheten, nytt kök samt nya vitvaror fick ta plats. Badrummet som stamrenoverades 2016 via föreningen är i god standard med kakel och klinker samt golvvärme. Med allt detta och en ny och fin inglasad balkong i söderläge samt gångavstånd till centrum, matbutiker samt trevliga motionsspår längs med älven blir detta en av Tegs finaste tvåor! Välkomna att se för er själv.

Område
Teg
Adress
Furugränd 4B
Pris
1 995 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
3 132 kr inkl värme, VA, kabel-TV.
Andelstal
0, 1.9322
Byggnadsår
1955/1959
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
1226
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1891404073
Ventilation
Mekanisk
Hiss
No
Våning
1
Uppvärmning
0 kr
El
2 898 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
2 000 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
4 898 kr
Nätbolag
Alla boende ha möjlighet att teckna bredbandsavtal via UmeNet (https://ume.net/) och deras Fiber.
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
1226
Allmänt om området
Teg ligger på södra sidan om Umeälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk. I närheten finns populära Lundabron som invigdes hösten 2019. Lundabron är en bro för gående och cyklister över Ume älv som förbinder Bölesholmarna och västra Umeå i höjd med Lundåkern. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
Mataffärer, bank, frisörer, bensinmackar, pizzerior, restauranger, konditori, folktandvård, gym, vårdcentral och apotek. Skolor och barnomsorg Böleängsskolan (F-6) Östtegsskolan (F-6), Engelska skolan (3-9) och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.
Antal rum
2
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Välkomna in i föreningens hus, en halv trappa upp finner vi lägenheten - stig in och möts man av en öppet planerad lägenhet med ljusa ytskikt samt enstavigt ekparkettgolv, plats för ytterkläderna direkt till vänster. Rakt fram från entrén finner vi ett stilrent kök i vitt med högblanka luckor, vitvaror i rostfritt och svart. Bänkskivan är i en svart stenskiva som bryter av fint mot de stora kakelplattorna mot väggen. Köket är utrustat med induktionshäll med en inbyggnadsugn under samt inbyggnads Micro i skåp ovanförbänkskivan. Integrerad kyl och frys samt integrerad diskmaskin. I köket finns det plats för matgruppen. Vardagsrummet är stort och ljust! Här finns gott om plats för det större middagsbordet om så önskas - perfekt för trevliga middagsbjudningar hemma. Även soffgruppen och mediamöblerna ryms bra och från vardagsrummet har man fönster i söderläge. Här finns även utgång till lägenhetens balkong som är belägen i söderläge med sol större delen av dagen samt vy över föreningens innergård. Sovrum med plats för sängbord och en dubbelsäng. Väggar är tapetserade i ljusgrått och på golvet finner vi samma fina enstaviga parkettgolv som ligger genomgående i hela lägenheten. I sovrummet finns en garderob med skjutdörrar. Badrummet stamrenoverades av föreningen 2016 och är inrett med vita kakelplattor på väggarna samt grått klinkergolv. Handfat, överskåp med spegel samt belysning, WC, duschvägg i klarglas, golvvärme. Huset är byggt under 1955/1959 men sedan föreningen bildades under 2014 har föreningen gjort en hel del renoveringar. Bland annat har man gjort ett relining av stammar, stambyte, renovering av badrum med kakel och klinker, byte av både fönster och lägenhetsdörrar, nya större inglasade balkonger, dränering, nya entrédörrar, byte av elledningar. För närvarande har föreningen inget större underhåll planerat.
Namn
Brf Spetsen 15-16
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Spetsen 15 och 16 består av tre fastigheter på Teg i Umeå (Furugränd 2 A-B, Furugränd 4 A-B och Kronovägen 7 A-B). Lägenhetsförråd till lägenheten finns i husets källare. Gemensam tvättstuga finns i källaren Furugränd 4B. På innergården finns det grillplatser. Brf Spetsen 15-16 har två soprum, ett på Furugränd 2 och ett på Kronovägen 7. Varje soprum har kärl för: - hushållssopor - förpackningar och tidningar - lyskällor - små batterier För mer info besök föreningens hemsida: http://brfspetsen1516.se/
Antal lägenheter
54
Renoveringar utförda och planeringar
2015 - Stambyte, dränering, badrumsrenovering, byte elledningar. 2017 - Renovering balkonger. 2017 - Nya fönster och dörrar samt lägenhetsdörrar. Installation av fiber. 2017 - Nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. 2017 - Dränering, Furugränd 2. 2018/2019 - Relining av stammar. 2019/2020 - Nya större & inglasade balkonger. Föreningen har inget planerat underhåll.
Parkering
Finns totalt 42 st parkeringsplatser. Bilplats med elstolpe kostar 360:-/mån - separat kö.
TV och bredband
Alla boende ha möjlighet att teckna bredbandsavtal via UmeNet (https://ume.net/) och deras Fiber.
Ekonomi
Årsavgifterna höjdes med 7% den 1/1-2020. I samband med budget arbetet inför år 2021 beslutade föreningen om en avgiftshöjning på 4 % from 1/1-2021. Avgiftshöjningarna har främst berott på renoveringen av balkongerna.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Teg ligger på södra sidan om Umeåälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.