Glädjens gränd 21

2 rum, 70 kvm , våning 4 av 6

Stor tvåa med balkong i västerläge!

Varmt välkomna till denna stora, välskötta och trivsamma tvårummaren högt upp belägen på våning 4/6 i huset på Glädjens Gränd 21. Via vardagsrummet så nås balkongen som är belägen i bästa västerläge. Lägenheten har ett rymligt sovrum med tillhörande klädkammare. Hallen är rejäl och rymmer flera garderober och linneskåp. Badrummet renoverades 2012 och inreddes då med våtrumsmatta och väggar, i badrummet är det förberett för tvättmaskin och torktumlare. Golven i hall, kök och vardagsrum sattes in 2013 och köket renoverades 2004, 2007 installerades nya vitvaror. Föreningen är stor och stabil. I entrén till huset finns tvättstuga samt cykel förråd. Inom föreningen finns tillgång till kvartersgård, övernattningsrum och mycket mer. En förening att trivas i. Varmt välkomna på visning!

Område
Umedalen
Adress
Glädjens gränd 21
Pris
1.045.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
5.239 kr inkl värme, VA, kabel-TV & internet
Andelstal
1.32842, 1.32884
Byggnadsår
1991
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1805527544
Hiss
Yes
Våning
4
Uppvärmning
0 kr
El
2.400 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
1.500 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
1
Summa driftkostnader
3.900 kr
Nätbolag
Com Hem är leverantör av kabel-TV till lägenheterna. Alla lägenheter är anslutna till Umedalens IT-nät, via T3 (100Mbit). För utbud, se: www.comhem.se & www.t3.se
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Umedalen ligger cirka 5 km väster om Umeå, med bär- och svampmarker in på knutarna. De byggnader som en gång var Umedalens sjukhus är idag omsorgsfullt renoverade och inhyser numera kontor, restauranger, bibliotek, vårdcentral, sporthall, livsmedelsbutiker, daghem och en skola. Det moderna Umedalen har vuxit fram med ena foten på landet och den andra i stan. Natur och fritid På Umedalen bor du nära naturen, med vidsträckta skogar i norr och Umeälven i söder. Det är nära till strandpromenaden, till motionsspår och till fågeltillhållet Prästsjön. Det har byggts en ny äventyrslekpark bredvid sporthallen Musköten. Skulpturparken på Umedalen lockar årligen tiotusentals besökare. Den invigdes år 2004 och utökas med nya verk vartannat år. På Iksu spa kan du ladda upp eller varva ner. Här finns möjlighet till gruppträning, individuell träning och personlig träning. Här kan du även fika, prova på ljusterapi, njuta av värmen i solsimulatorn eller prova massage och olika spa-behandlingar.
Kommunikation
Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
Affärer och restauranger På Umedalen finns en närbutik och på området Klockarbäcken alldeles intill finns byggvaruhus och elektronikkedja. Äter gott gör du på den välrenommerade franska bistron Le Garage. Skolor och barnomsorg Backenskolan (F-6), Västangårdsskolan (F-9), Waldorfskolan (F-9), Montessoriskolan (F-6), Hannaskolan (F-9). Gymnasieskolor i området är Waldorfskolan och NTI-gymnasiet. I området finns det flera förskolor.
Antal rum
2
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Hall - Stig in i en rejäl hall där väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett fint parkettgolv i ek. I hallen finns garderober och linneskåp. Sovrum - Vidare in i lägenheten finner vi sovrummet. Detta har plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Sovrummet är stort och rymmer gott och väl dubbelsängen. I anslutning till sovrummet finns en rejäl klädkammare. Vardagsrum - Vardagsrummet har samma fina parkettgolv som i hallen, väggarna här är ljust tapetserade och rummet har fönster i två väderstreck och utgång till balkongen. Balkong - Balkongen är belägen i bästa sydvästligt läge, varifrån man har en mycket behaglig vy över området från denna våning. Balkongen rymmer en hel del möblemang, så som cafégruppen eller loungemöblerna. Markis finns för att skapa lite skugga under de varmaste dagarna på sommaren. Samma typ av tyg finns om man vill skärma av kring räcket på balkongen. Badrum - Badrummet renoverades 2012 och fick då en mörkgrå våtrumsmatta på golvet och en ljus på väggarna. Här finns dusch, WC, kommod med spegelskåp ovanför samt förberett för tvättmaskin och torktumlare. Kök - Rymligt Härjedalskök med skåp från 2004 med luckor i trä från 2007, bänkskiva i laminat. Fullstor kyl och frys, spis med häll och förberett för diskmaskin (vitvarorna är från 2007). Även här ljust tapetserade väggar och ekparkettgolv. Plats för matgruppen.
Namn
HSB Brf Pastorn
Om föreningen
Brf Pastorn byggd 1991 ligger ca 5 km från stadens centrum i en gammal kulturbygd. Föreningen består av 9 st flerfamiljshus med sammanlagt 66 lägenheter. Tre hus utgörs av 5-våningshus. Sex hus är 2-våningshus. I kvartersgården finns samvarorum med öppen spis och pentry samt bastu med tillhörande utrymmen. Tvättstugor finns i de tre 5-våningshusen i entréplan. Se mer på föreningens hemsida: www.brfpastorn.se/
Antal lägenheter
66
Renoveringar utförda och planeringar
Närmaste åren planerar styrelsen för följande större åtgärder: - Byte av stamventiler & termostatventiler till handdukstorkar i höghusen. - Byte av låssystem till lägenheterna. - Takåtgärder i carportsbyggnaderna - Byte av switchar för säkert internet. 2019 Installation av motorstyrning av rökluckor i höghusens entréplan. Uppgradering & reparation i det elektroniska låssystemet. Lagning av skadat takrote i carport m.m. 2018 Obl vent kontroll. Rensning av ventilationssystemets frånluftskanaler i tre höghus. Byte till ledbelysning i carport. 2017 Nyplantering av häckar. Uppfräschning av trapphus i höghusen. Våtrumsbesiktning i samtliga lägenheter. 2016 Nya torkskåp i tvättstugorna. Besiktning & underhåll av tak och snörasskydd i hög- och låghus. 2015 Plattsättning av grusgångar. Besiktning av balkongerna. Besiktning av fasad i på höghusen.
Parkering
59 parkeringar med motorvärmare samt 35 bilplats under tak. Kö kan förekomma.
TV och bredband
Com Hem är leverantör av kabel-TV till lägenheterna. Alla lägenheter är anslutna till Umedalens IT-nät, via T3 (100Mbit). För utbud, se: www.comhem.se & www.t3.se
Kontaktperson
HSB
Ekonomi
Den för år 2020 upprätta budgeten visar att föreningen kan fortsätta med oförändrade avgifter. Framtida underhåll finansieras genom egna medel och underhållsfonden.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Umedalen ligger cirka 5 km väster om Umeå, med bär- och svampmarker in på knutarna. De byggnader som en gång var Umedalens sjukhus är idag omsorgsfullt renoverade och inhyser numera kontor, restauranger, bibliotek, vårdcentral, sporthall, livsmedelsbutiker, daghem och en skola. Det moderna Umedalen har vuxit fram med ena foten på…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.