Gökropsvägen 5D

4 rum, 101 kvm , våning 1 av 2

Fint radhus med bra västerläge i en kanonförening på Mariehem

Fint radhus med bra läge i ett lugnt och mycket omtyckt område ovanför Mariehemsängarna och Stadsliden. Nära till skolor, NUS och universitet. Välplanerat hus med helrenoverat kaklat badrum och fin överbyggd uteplats mot väster. Detta är ett av de radhus som har en utbyggd entré med klinker och golvvärme. Garage och 100Mb fiberbredband ingår i månadsavgiften. Föreningen är välskött och har mycket god ekonomi, bokostnad med 15% kontant blir bara ca 7200:-/månad + amortering. Välkomna att boka visning!

Område
Mariehem
Adress
Gökropsvägen 5D
Pris
2.595.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
4.068 kr Inkl VA, 100Mb bredband, kabel-TV och garage med förråd.
Andelstal
1.66667, 1.66667
Byggnadsår
1967
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Direktel
Energi dekl.förb
11205
Byggnadstyp
2-plans radhus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1807886014
Ventilation
Självdrag
Hiss
No
Våning
1
Uppvärmning
0 kr
El
14.991 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
2
Summa driftkostnader
14.991 kr
Nätbolag
Bredband via Riksnet, 100/100Mbit/s. För utbud, se: www.riksnet.se I månadsavgiften ingår tv via Sappas basutbud.
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
11205
Allmänt om området
Mariehem ligger cirka 4 km från Umeå centrum och cirka 2 km från universitetsområdet. Här är det nära till både stadens aktiviteter och naturupplevelser. Bebyggelsen består mestadels av bostads- och hyresrätter, men här finns även radhus, kedjehus och villor. Natur och fritid Mariehem ligger mellan Mariehemsängarna och Nydalaområdet. Mariehemsängarna erbjuder bland annat en fotbollsplan, fint skidspår och en bana för frisbee-golf. På Bräntberget finns skidbacke med lift och pulkbacke. Ovanför Mariehemsängarna ligger Gammliaskogen med dess ströv och rekreationsområden med högklassiga elljusspår där man nyligen hållit skid-sm. Vid Nydalaområdet finns elljusspår, fiskebryggor, äventyrslekpark, 4H-gård och grillplatser. Intill Nydalasjön ligger det tempererade utebadet Umelagun som erbjuder både vattenrutschkanor och uthyrning av bastuflottar. Vintertid kan du åka långfärdsskridskor och längdskidor på Nydalasjön.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet, Umeå Östra resecentrum och Iksu, norra Europas största träningsanläggning. Även goda bussförbindelser.
Närservice
På Mariehems centrum finns nya Coop, apotek, kiosk, pizzerior, skrädderi med kemtvätt och frisör. På andra sidan av gatan finns Ica Kvantum, Burger King, kafé, apotek, gymnastikens hus samt ett mattsportscentrum som öppnar i vår. Längre norrut på området hittar du hälsocentral och gym. Fritidsgård finns på Bräntbergsskolan. Skolor och barnomsorg; Språkskolan (F-9), Bräntbergsskolan (7-9), Mariehemsskolan (F-6), Mariebergsskolan (F-6). I området finns det gott om förskolor.
Antal rum
4
Beskrivning av interiör
BV: Entrén till huset sker via en fin tillbyggd hall. Denna är försedd med en garderob för ytterkläder. Hallen har klinkergolv med elgolvvärme. Vid entrén finns ett separat wc. Innanför hallen ligger det köket, det är utrustat med kyl/frys, spis med häll, fläkt och diskmaskin (2020). Köksinredningen är vitmålad, inredningen och flertalet vitvaror håller lite äldre standard. Innanför köket finns en tvättstuga med tvättmaskin, rostfri bänk och städskåp. Omtapetserat vardagsrum med ekparkett och utgång till den överbyggda altanen med västerläge och den uppvuxna trädgården med bärbuskar och smultron. Taket över uteplatsen, uteförrådet och den dubbla balkongdörren har nyligen bytts ut av föreningen. Uteplatsen är belagd med trädgårdsplattor. Förvaring under trappen. ÖV: Övre hall med ekparkettgolv och ljusa väggar. Helkaklat badrum som helrenoverades 2014 med grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är försett med vikdusch, elgolvvärme och infälld spotlightbelysning, här finns även ett fönster. Föreningen har genomfört ett stambyte. Tre sovrum som alla har ekparkett. Två av rummen har moderna tapeter och det tredje målade, vita väggar. Klädkammare. Radhuset är trevligt disponerat och detta är en av de radhus som har en tillbyggd entré, detta gör huset 101 kvm stort istället för ursprungliga 97 kvm. Huset har äldre standard i kök och tvättstuga, vardagsrummet är liksom hela övervåningen (bortsett från klädkammaren) renoverat i modern stil.
Namn
Riksbyggen Brf Umeåhus nr 7
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Umeåhus 7 är belägen på Mariehem och består av 60 radhus som är fördelat på 6 längor. Byggår 66 - 67. Föreningen omfattar boende på följande adresser: Gökropsvägen 1, 3, 5, 7 samt Morkullevägen 12 och 14. På området finns det stora gräsytor och lekplats. Här finns även gemensamt cykelförråd, hobbyrum och sophantering via ett modernt miljörum. För mer info besök föreningens hemsida: www.umehus7.se/
Antal lägenheter
60
Renoveringar utförda och planeringar
Från 1998 och framåt har föreningen bland annat genomfört stamrenovering och elrenovering. Fönster och balkongdörrar är utbytta till moderna treglasfönster. Ytterdörrarna är även de utbytta till moderna, välisolerade dörrar. Yttertaken är renoverade. Garageportarna är moderna takskjutsportar.
Parkering
Till bostadsrätten följer garageplats för en bil. I anslutning till garaget finns ett rymligt förråd med praktiska förvaringsmöjligheter. Dessutom finns besöksparkeringar som även kan nyttjas av de boende. Föreningen har extra bilplatser med elstolpe som kan hyras, kö för dessa platser kan förekomma.
TV och bredband
Bredband via Riksnet, 100/100Mbit/s. För utbud, se: www.riksnet.se I månadsavgiften ingår tv via Sappas basutbud.
Kontaktperson
Riksbyggen

Planritning

Bilder

Karta

Område

Mariehem ligger cirka 4 km från Umeå centrum och cirka 2 km från universitetsområdet. Här är det nära till både stadens aktiviteter och naturupplevelser. Bebyggelsen består mestadels av bostads- och hyresrätter, men här finns även radhus, kedjehus och villor. Natur och fritid Mariehem ligger mellan Mariehemsängarna och Nydalaområdet. Mariehemsängarna erbjuder…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.