Häradshövdingegatan 2

2 rum, 66 kvm , våning 3 av 3

Fin vindsvåning med braskamin "Öst på stan"

Fin vindsvåning inrymd i en förening med helrenoverade sekelskifteshus Öst på stan! Bostadsrätten kombinerar hög standard med gammaldags charm på ett sätt som är mycket ovanligt i Umeå. Lägenheten är ljus och har ett helkaklat badrum, fint kök samt vacker braskamin i vardagsrummet. Lägenheten bör ses!

Område
Öst på stan
Adress
Häradshövdingegatan 2
Pris
2.095.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
3.724 kr Inkl värme, VA, kabel-TV, bredband och IP-telefoni
Andelstal
0, 10.698
Byggnadsår
1901 + 2002
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1804306084
Hiss
No
Våning
3
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Öst på stan är ett mycket eftertraktat och populärt område med centralt läge mellan centrum och universitetet och sjukhuset. Här är bebyggelsen blandad med många vackra äldre hus och nyare lägenhetshus. Öst på stan finns många mindre butiker, gallerier, och caféer. I söder angränsar Umeälven med vackra promenadstråk. Här bor du nära Konstnärligt campus där Bildmuseet, Arkitekthögskolan, Designhögskolan och gymmet Iksu Plus huserar.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet och Umeå Östra resecentrum. Även goda bussförbindelser till andra stadsdelar.
Närservice
Öst på stan finns några mindre butiker. Det tar bara några minuter att gå eller cykla in till Umeå centrum med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Östermalmsskolan (1-6). Minervaskolan (F-9). I området finns det gott om förskolor.
Antal rum
2
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Hall med skiffergolv och golvvärme vid entrén, sedan vidtar det askparkettgolv som ligger enhetligt i resten av bostadsrätten. I gränsen mellan hallen och vardagsrummet syns den vackert putsade murstocken som tillsammans med taket som målats i en grov strukturfärg ger en gedigen känsla i bostadsrätten. Helkaklat badrum, kakelväggarna är vita med ett svart parti bakom duschhörnan. Mycket trivsamt vardagsrum med fin braskamin och utgång till balkong mot innergården. Fina förvaringslösningar finns infällda i sidoväggarna. Mysigt sovrum med fönster mot köket och fina infällda hyllor i väggen. Ljust kök med ljusgrå köksinredning, diskbänk i rostfritt, arbetsbänk i sten, ovan dessa sitter ett fint svart kakel. Hällspisen, fläkten, den inbyggda micron och diskmaskinen är samtliga i rostfritt. Kyl/frys. Mot matplatsens innervägg står en platsbyggd sideboard med bänkskiva i granit. Vid hallen finns en liten sovalkov med lägre takhöjd, denna har använts som barnsovrum och kan även fungera som ett litet gästrum. Då lägenheten går rakt genom huset har man ett fint ljusflöde med stora, vackra fönsterpartier i två väderstreck. Färgsättningen är genomgående ljus och harmonisk, lägenheten är i mycket gott skick och har ett perfekt läge vid designhögskolan och älven, mitt emellan centrum och NUS/Universitet. Föreningen har nyligen bytt yttertaket och målat utvändigt.
Namn
Brf Järven 8
Om föreningen
Fastigheten är ursprungligen uppförd 1901 efter ritning av den kände Umeåarkitekten E O Mångberg som bland annat ritat Ordenshuset och Tullkammaren i Umeå. 1998 påbörjades en grundlig renovering av byggnaderna där man på ett förtjänstfullt sätt lyckats bevara den genuina känslan utan att ge eftergift på dagens krav på komfort och bekvämlighet. Idag ser vi det sällsynt lyckade renoveringsresultatet där den gamla gårdsmiljön finns kvar. Gården är av kulturellt intresse, museet är mycket nöjd med renoveringsresultatet och ombyggnaden. Föreningen bildades och registrerades 2002. Gemensam tvättstuga i gårdshuset med tvättmaskin, tumlare, mangel och torkskåp. I källaren på gårdshuset finns även gemensamhetsutrymmen med dusch/bastu och hobbylokal.
Antal lägenheter
8

Planritning

Bilder

Karta

Område

Öst på stan är ett mycket eftertraktat och populärt område med centralt läge mellan centrum och universitetet och sjukhuset. Här är bebyggelsen blandad med många vackra äldre hus och nyare lägenhetshus. Öst på stan finns många mindre butiker, gallerier, och caféer. I söder angränsar Umeälven med vackra promenadstråk. Här bor…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.