Järnvägsallén 16 D

1 rum, 29 kvm , våning 2 av 3

Ljus och fräsch etta i centrala Umeå!

En mycket trevlig och ljus etta med perfekt läge på Järnvägsallén i centrala Umeå. Lägenheten är genomgående ljus med ett helkaklat badrum med tvättmaskin. Allrum med parkettgolv, kokvrå med ljusa luckor och nya hushållsmaskiner. Värme, vatten, hushållsel, bredband och kabel-Tv ingår i månadsavgiften!

Område
Centrum
Adress
Järnvägsallén 16 D
Pris
1.295.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
2.049 kr inkl värme, VA, kabel-TV, internet och hushållsel (med årsavräkning)
Andelstal
1.12398, 1.12398
Byggnadsår
1958
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1645932147
Hiss
No
Våning
2
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Nätbolag
Kabel-TV ingår i månadsavgiften. Leverantör är ComHem, grundutbudet ingår. Internet via Telenor.
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Umeå växer, och i centrala stan ligger många vackra äldre hus bredvid moderna, nybyggda höghus. Njut av ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer. Eller ta med dig en filt och en picknickkorg och sätt dig i någon av parkerna som ligger längs Umeälven. Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014, vilket märks genom det rika och tillgängliga kulturlivet med bland annat Gitarrmuseet, Bildmuseet, Norrlandsoperan, stadsbiblioteket och den populära skateparken Sparken, mötesplatsen för Umeås unga. Trots det centrala läget har man bekvämt gångavstånd till I20-området med motionsspår för skidåkning och löpning samt skogspromenader med bär och svampplockning.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Lokalbussar går från Vasaplan och region- och länsbussar går från busstationen i närheten av Umeå Centralstation. Du tar dig enkelt med tåg från Umeå Centralstation och Umeå Östra till bland annat Vännäs, Örnsköldsvik, Lycksele, Luleå, Kiruna och Sundsvall. Flygbussen tar dig till flygplatsen på 20 minuter. Parkeringsmöjligheter finns i parkeringshus och på parkeringar utomhus.
Närservice
Affärer och restauranger I centrala Umeå finns ett brett utbud av stora butikskedjor och mindre lokala butiker. Stort utbud av pubar, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg De flesta skolor finns i angränsande stadsdelar. Östermalmsskolan (F-6), Hedlundaskolan (F-9), Minervaskolan (F-9), Hagaskolan (F-9). Gymnasieskolorna som finns i närheten är Dragonskolan, nya Maja Beskow (som färdigställs 2019), Midgårdsskolan, Thorén Business School och Internationella gymnasiet. Det finns även förskolor i angränsande stadsdelar. Umeå universitetet ligger endast 2 km bort.
Antal rum
1
Kökstyp
kök
Beskrivning av interiör
Hall med klinkergolv och garderober och plats för hatthylla. Helrenoverat badrum med kakel och klinker, golvvärme, tvättmaskin, wc/dusch. Allrum med ljusa väggar och parkettgolv av ek. Kokvrå med spishäll från 2014, fläkt, kyl/frys 2014.
Namn
HSB Brf Minnet
Om föreningen
Brf Minnet ligger i Umeå på Järnvägsallén 14 A-B, 16 A-B, D. Fastigheten byggdes 1958 och har 52 bostadsrätter. Föreningen har totalt 52 st lägenheter och 15 st lokaler. Lägenhetsförråd och tvättstuga finns i källarplan. För den som så önskar finns det möjlighet att odla i pallkragar på innergården. Samlingsrum i källaren som medlemmar kan hyra. Cykelförvaring i källaren samt utan utanför entré. Sophus finns på innergården med källsortering.
Antal lägenheter
52
Renoveringar utförda och planeringar
Badrummen stamrenoverades 2001. Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) gjordes 2018. Byte styrcentral 2014. Nya termostater är installerade i lägenheterna. Fönster och balkongdörrar är utbytta till moderna treglas. Tvättstugan är renoverad och fullt utrustad, här finns fyra moderna tvättmaskiner (en av dessa för grovtvätt), tre torktumlare, tre dubbla torkskåp samt kall och varmmangel. Föreningen har också nyss renoverat trapphusen samt installerat nya säkerhetsdörrar till lägenheterna, denna renovering gav ett mycket smakfullt resultat.
Parkering
Föreningen har 23 garageplatser och 7 bilplatser. (Garagen kostar 500 - 678 kr/mån beroende på storlek, fn är det kö). Det finns även 7 mv-platser avgift 314 kr/månad, kö kan förekomma. Möjlighet att hyra via Upab parkeringshus Nanna, Järnvägsallén samt utanför Tågstationen.
TV och bredband
Kabel-TV ingår i månadsavgiften. Leverantör är ComHem, grundutbudet ingår. Internet via Telenor.
Kontaktperson
Vicevärd Camilla Alfredsson

Planritning

Bilder

Karta

Område

Umeå växer, och i centrala stan ligger många vackra äldre hus bredvid moderna, nybyggda höghus. Njut av ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer. Eller ta med dig en filt och en picknickkorg och sätt dig i någon av parkerna som ligger…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.