Järnvägsgatan 9D

3 rum, 82 kvm , våning 3 av 3

Ljus trea med bra läge Öst på stan!

Ljus och välplanerad trea på 82 kvm med helrenoverat och mycket fint badrum från 2021, kakel och klinker, golvvärme samt handukstork. Ljust kök med vit köksinredning utgång till nybyggd balkong, stort vardagsrum med fransk balkong och två bra sovrum med plats för dubbelsäng. Välkommen på visning!

Område
Öst på stan
Adress
Järnvägsgatan 9D
Pris
2 595 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
3 828 kr Inkl värme, VA
Andelstal
0, 2.6411
Byggnadsår
1971/1980
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1889905400
Ventilation
Mekanisk frånluft
Hiss
No
Våning
3
Uppvärmning
0 kr
El
2 872 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
2 872 kr
Nätbolag
Leverantör är Telenor och hastighet på bredband bestämmer & bekostar bostadsrättsinnehavaren själv.
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Öst på stan är ett mycket eftertraktat och populärt område med centralt läge mellan centrum och universitetet och sjukhuset. Här är bebyggelsen blandad med många vackra äldre hus och nyare lägenhetshus. Öst på stan finns många mindre butiker, gallerier, och caféer. I söder angränsar Umeälven med vackra promenadstråk. Här bor du nära Konstnärligt campus där Bildmuseet, Arkitekthögskolan, Designhögskolan och gymmet Iksu Plus huserar.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet och Umeå Östra resecentrum. Även goda bussförbindelser till andra stadsdelar.
Närservice
Öst på stan finns några mindre butiker. Det tar bara några minuter att gå eller cykla in till Umeå centrum med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg Östermalmsskolan (1-6). Minervaskolan (F-9). I området finns det gott om förskolor.
Antal rum
3
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Välkommen till denna trevliga lägenhet öst på stan med närhet till både universitet och sjukhus. Hallen med plats för ytterkläder och garderob . I anslutning till hallen finner ni ett stambytt och mycket fräscht, helkaklat badrum, utrustat med duschvägg, kommod och wc. Spegelskåp samt handukstork, förberett för tvättmaskin med bänkskiva ovanför samt vägghängda skåp. Badrummet är utrustat med golvvärme. Kök med vita luckor och vita hushållsmaskiner med kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Ljusa väggar och ljus plastmatta. I köket finns plats för ett matbord invid fönstret, utgång till en ny balkong från matplatsen. Lägenhetens två sovrum är väldisponerade och har plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Vardagsrummet är stort och ljust! Här finns gott om plats för det större middagsbordet - perfekt för trevliga middagsbjudningar hemma. Även soffgruppen och mediamöblerna ryms bra och från vardagsrummet har man en fransk balkong i söderläge. Huset är byggt under 1971/1980 men sedan föreningen bildades under 2021 har föreningen gjort en hel del renoveringar, några av dom är pågående. Bland annat har man gjort ett relining av stammar, renovering av badrum med kakel och klinker, byte av både fönster och lägenhetsdörrar, renovering av balkonger och nya glasräcken, dränering, nya entrédörrar samt nya brevlådor. Ny förening som har mycket på gång! När grannfastigheten är färdigproducerad kommer föreningen ha del i det underjordiska garaget med 30 garageplatser.
Namn
Brf Älgoxen
Om föreningen
Välkomna till Brf Älgoxen som är en fastighet med 43 lägenheter samt två lokaler, huset är byggt 1971/1980 men har under 2021 genomgått en totalrenovering. Föreningen bildades hösten 2021 i och med ombildning från hyreshus till bostadsrättsförening. Föreningen har ingått ett entreprenadavtal med Rekab gällande uppförande av ett underjordiskt garage med totalt 30 platser kommer att ägas genom en gemensamhetsanläggning tillsammans med grannfastigheten, garaget beräknas vara färdigbyggt hösten 2022, då kommer entré till garaget finnas via föreningens källare. Efter att byggnationen av det underjordiska garaget är färdigställt kommer en gemensam innergård att anläggas framför entréerna på fastigheten. - Lägenhetsförråd till lägenheterna finns i källaren. - Gemensam tvättstuga samt torkrum finns i källaren.
Antal lägenheter
43
Renoveringar utförda och planeringar
Genomfört underhåll 2021: - Renovering badrum med kakel/klinker - Relining av stammar - Nya fönster - Nya lägenhetsdörrar - Nya brevlådor - Renovering av balkonger med nya glasräcken - Dränering - Nya entrédörrar
Parkering
Underjordiskt garage med 30 platser byggs och beräknas vara färdig till hösten 2022, tills dess finns inga andra alternativ för parkering hos föreningen. Kostnad för garageplatserna kommer att vara 1200kr/mån. Kö för garageplats upprättas av styrelsen.
TV och bredband
Leverantör är Telenor och hastighet på bredband bestämmer & bekostar bostadsrättsinnehavaren själv.
Ekonomi
Nyckeltal 2021: Lån/kvm - 12.286 kr

Planritning

Bilder

Karta

Område

Öst på stan är ett mycket eftertraktat och populärt område med centralt läge mellan centrum och universitetet och sjukhuset. Här är bebyggelsen blandad med många vackra äldre hus och nyare lägenhetshus. Öst på stan finns många mindre butiker, gallerier, och caféer. I söder angränsar Umeälven med vackra promenadstråk. Här bor…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.