Kronovägen 11B

3 rum, 84 kvm , våning 2 av 3

Toppfräsch trea med mycket bra läge på Teg

Mycket fin och smakfullt välrenoverad trea på lugna Kronovägen 11B. Lägenheten har ett mycket bra läge i detta omtyckta kvarter, balkongen vetter mot innergården. Lägenheten är i absolut toppskick med helkaklat badrum med golvvärme från 2016 och ett mycket fint kök med köksö från 2015. Alla ytskikt är renoverade och färgsättningen i lägenheten är ljus och modern, golven är genomgående vitlaserade ekgolv. Föreningen är mycket välskött och erbjuder fin bastu, möteslokal, två fräscha tvättstugor och generösa förrådsutrymmen. Bredband 100Mb är installerat. Det är promenadavstånd till centrala Umeå. Välkommen på visning av detta synnerligen fina bostadsrätt!

Område
Teg
Adress
Kronovägen 11B
Pris
2.195.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
5.028 kr Inkl värme, VA, kabel-TV.
Andelstal
7.40387, 6.32787
Byggnadsår
1959
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Övrigt
Fasaden är ommålad 2020. Källare och trapphus är nyrenoverade.
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1824742868
Ventilation
Mekanisk
Hiss
No
Våning
2
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Nätbolag
Kabel-TV och bredband via ComHem. För utbud, se: www.comhem.se
Elleverantör
Umeå Energi
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Teg ligger på södra sidan om Umeåälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill. I närheten av Teg ligger de av umeborna mycket omtyckta Bölesholmarna, med badstrand och grillplatser mitt i Umeälven. Här hittar du även platser för fiske och fina promenad- och cykelstråk. I närheten finns populära Lundabron som invigdes hösten 2019. Lundabron är en bro för gående och cyklister över Ume älv som förbinder Bölesholmarna och västra Umeå i höjd med Lundåkern. Bron är med sin längd på 179 meter Sveriges längsta hängbro för gående och cyklister.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå centrum. Även goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.
Närservice
Mataffärer, bank, frisörer, bensinmackar, pizzerior, restauranger, konditori, folktandvård, gym, vårdcentral och apotek. Skolor och barnomsorg Böleängsskolan (F-6) Östtegsskolan (F-6), Engelska skolan (3-9) och Tegs centralskola (7-9). Tegs centralskola är Umeås största högstadium och erbjuder Norrlands största anläggning för spontanidrott, Qulan, byggd år 2006. Flera förskolor finns i området.
Antal rum
3
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Möblerbar hall med vitmålade väggar. Vid entrén finns en hatthylla och en byrå som om man så önskar kan ingå i köpet. I hallens inre del finns ett städskåp och en garderob. Till vänster om hallen finns det rymliga och mycket fina köket som helrenoverades med ny köksinredning 2015. Köket är i vitt och det är försett med integrerad diskmaskin, induktionshäll med Franke fläkt och inbyggnadsugn (varmluft) samt fullstor kyl och frys. Köket har även en köksö med lådförvaring och inbyggd microvågsugn, här finns det även möjlighet att sitta och äta. Väggarna i köket är vitmålade. Stort vardagsrum med gott om plats för såväl soffgrupp som ett stort matbord. Helkaklat badrum med dusch, detta helrenoverades 2016 i samband med att föreningen bytt avloppsstammarna i huset. Badrummet har mörkbrunt klinkergolv samt vitt kakel på väggarna, det är försett med vikdusch i glas och elgolvvärme. Tvättstället vilar på en kommod med två lådor, ovan detta sitter det en spegelskåp. Vid sidan om spegel och kommod finns det ett vitt högskåp. Lägenheten har två stora sovrum som båda med lätthet kan rymma en dubbelsäng: Sovrum 1 har en dubbel skjutdörrsgarderob, dörrarna är breda och i fullhöjd, den ena skjutdörren är försedd med en spegel. Från detta sovrum har man utgång till balkongen som vetter mot innergården. Sovrum 2 har även det en dubbel skjutdörrsgarderob, dörrarna är breda och i fullhöjd och även här är den ena skjutdörren försedd med en spegel. Bakom sängen är det en beige fondvägg. Lägenheten har genomgående tvåstavigt, vitlaserat ekgolv och vitmålade/tapetserade väggar, alla ytskikten är i bra skick.
Namn
Brf Tegsbjörken
Om föreningen
Brf Tegsbjörken bildades 2011 och är belägen på Kronovägen 11 A-C i Umeå. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om 3½ våningar med 20 lägenheter. Fastighetens byggnad är uppförd 1959. I källaren finns en nyrenoverad bastu med relax, mötesrum och två tvättstugor. Föreningen har god ekonomi med en rejäl egen kassa + att föreningen äger ett par lägenheter som i framtiden vid försäljning kommer att ge ett fint kassatillskott.
Antal lägenheter
18
Renoveringar utförda och planeringar
Stambyte med nya stammar i alla kök och badrum skedde 2015, alla kall och varmvattenledningar byttes också ut då. Badrummen i fastigheten helrenoverade i samband med detta. (NCC har ansvarat för detta arbete). All el i fastigheten bytt 2015. Det är nytt elkablage och nya kontakter med jordning och automatsäkring i elcentral i alla lägenheterna. Mekanisk ventilation har installerats i fastigheten. Yttertak relativt nybytt, kompletterat för taksäkerhet 2015. Två fina tvättstugor, den ena är nybyggd, den andra är renoverad 2016. Nya fönster och nya ytterdörrar installerades 2017. Fasaden målad 2020. Källare och trapphus är renoverade under 2020.
Parkering
Garage kostar 600kr/mån (4st) Parkering finns att hyra med stolpe för 360kr/mån. (12st) Cykelförråd finns.
TV och bredband
Kabel-TV och bredband via ComHem. För utbud, se: www.comhem.se
Kontaktperson
Riksbyggen

Planritning

Bilder

Karta

Område

Teg ligger på södra sidan om Umeåälven och är uppdelad i två delar: öst- och västteg. Här finns idrottsplats för fotboll och hall för ishockey. Med bekvämt avstånd från Teg finns det nya handelsområdet vid entré syd där bland annat IKEA ligger. Natur och fritid På Teg finns fina skogsområden…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.