Kungsgatan 63D

2 rum, 115 kvm , våning 5 av 7

Lyxvåning med egen terass!

Unik lyxvåning mitt i Umeås hjärta. Ute efter lägenheten som får både dig och ditt sällskap att säga WOW direkt ni kliver innanför dörren? Stig in i lägenheten och slås direkt av en tilltalande takhöjd, välvda fönsterter från golv till tak samt smakfulla detaljerna som genomsyrar hela bostaden. Exklusiva materialval så som terrazzomarmor, integrerade MILE vitvaror, tvåstavig askparkett kombinerat med stora ytor, låg avgift och en alldeles egen terass - kan det bli bättre? Våningen är belägen på Kungsgatan 63D i centrala Umeå och byggdes 2019, med ett högt läge ovanpå Utopia-gallerian. Hiss från gallerian samt garaget finns till lägenhetens våningsplan. Bostaden, som är fördelat på två plan har genomgående golvvärme samt tvåstavigt askparkettgolv, vit terazzo i hall och det stora badrummet på entréplanet, svart terazzo i det andra badrummet på övervåningen. Föreningen har även en stort SPA och relaxutrymme med bubbelpool och bastu samt en terrass som förgyller sommarkvällarna med extra utrymme utomhus. Endast privata visningar - välkommen att boka tid!

Område
Centrum
Adress
Kungsgatan 63D
Pris
5 960 000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
4 582 kr inkl värme, VA & den fasta bredbandsanslutningen
Andelstal
0, 2.9699
Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1849784989
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Hiss
Yes
Våning
5
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Umeå växer, och i centrala stan ligger många vackra äldre hus bredvid moderna, nybyggda höghus. Njut av ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer. Eller ta med dig en filt och en picknickkorg och sätt dig i någon av parkerna som ligger längs Umeälven. Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014, vilket märks genom det rika och tillgängliga kulturlivet med bland annat Gitarrmuseet, Bildmuseet, Norrlandsoperan, stadsbiblioteket och den nybyggda skateparken Sparken, mötesplatsen för Umeås unga.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Lokalbussar går från Vasaplan och region- och länsbussar går från busstationen i närheten av Umeå Centralstation. Du tar dig enkelt med tåg från Umeå Centralstation och Umeå Östra till bland annat Vännäs, Örnsköldsvik, Lycksele, Luleå, Kiruna och Sundsvall. Flygbussen tar dig till flygplatsen på 20 minuter. Parkeringsmöjligheter finns i parkeringshus och på parkeringar utomhus.
Närservice
Affärer och restauranger I centrala Umeå finns ett brett utbud av stora butikskedjor och mindre lokala butiker. Stort utbud av pubar, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg De flesta skolor finns i angränsande stadsdelar. Östermalmsskolan (F-6), Hedlundaskolan (F-9), Minervaskolan (F-9), Hagaskolan (F-9). Gymnasieskolorna som finns i närheten är Dragonskolan, Fridhemsgymnasiet (tidigare Östra gymnasiet), Midgårdsskolan, Thorén Business School och Internationella gymnasiet. Det finns även många förskolor i angränsande stadsdelar. Umeå universitetet ligger endast 2 km bort.
Antal rum
2.5
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Välkomna in i lägenheten - här möts man av ett ljust och fint klinkergolv av terazzomarmor. Ytterkläderna ryms i garderoberna till vänster. Garderoberna - som är utan handtag - öppnas genom en lätt touch och bredvid dessa finns städskåpet. I taket sitter infällda spotlights. I resten av lägenheten ligger ett högklassigt, vitlaserat askgolv. I hallen möts man av en stor vägghängd spegel som går från golv till tak. Spegeln - som har en smart finess - gömmer bostadens driftskåp på ett stilrent sätt vilket är ett tänk som genomgående finns i bostaden. Planlösningen är öppen med rejäl takhöjd och fönster från golv till tak. Vidare in i lägenheten finner vi ett vitt stilrent kök med integrerade vitvaror från Miele. Bänkskiva och stänkskydd upp till överskåp i rostfritt stål. Samtliga luckor och lådor är utan beslag och öppnas genom ett lätt tryck. Inbyggd spishäll, ugn, mikrovågsugn samt integrerad spiskåpa, kyl/frys och diskmaskin. Plats för ett större middagsbord. Allrum med en hel fönstervägg som ger utsikt mot terassen. Rummet rymmer en stor soffgrupp, konstväggen samt mediaavdelning. Terassen som sträcker sig längst med lägenhetens ena sida rymmer lougegruppen, middagsbordet eller varför inte jacuzzin? Belägen i sydostligt läge. På entréplan finns bostadens största badrum. Stig in i badrummet via en skjutdörr i askfaner och möts av ett smakfullt inrett badrum med vita terazzomarmor på både golv och vägg. Kommod utan beslag i vitt, överskåp med spegel samt belysning ovanför handfat, WC, duschvägg i klarglas. Badrummet har även en tvättmaskin och torktumlare av Miele med en vit bänkskiva över. Ovanför bänkskivan sitter två vägghängda skåp i vitt varav det ena innehåller ett medicinskåp och det andra gömmer en ventilationstrumma. Infällda spotlights mot bänkskivan. En trappa upp finns sovrummet - med en hel fönstervägg får man en riktigt högklassig känsla - rummet har gott om plats för dubbelsängen samt sängbord, det finns även två garderober. Möjlighet att sätta upp industriglasvägg finns för de som vill skärma av ytterligare mot resterande delar av lägenheten. På övervåningen finns plats för ett andra allrum eller kontor direkt ovanför trappen. I anslutning till denna del finns ett utrymme perfekt för en walk in closet! Bara fantasin sätter stopp på hur den kan inredas. På övervåningen finns ett andra badrum med svart terassomarmor på golv och vägg. Kommod utan beslag i vitt, överskåp med spegel samt belysning ovanför handfat, WC, duschvägg i klarglas. Ny, högklassig och modern bostad med närhet till stadens trevliga utbud av restauranger, butiker och goda kommunikationer. Förråd finns i närheten av lägenheten, garageplats finns att hyra i källarplan. Varmt välkomna att boka visning!
Namn
Brf Glitne i Umeå
Om föreningen
Välkommen till Glitne, ett hem inne i staden. I kvarteret Forsete med vacker utsikt över rådhuset, älven och staden uppförs moderna och kompromisslösa bostäder. Byggnaden svävar över det existerande kvarteret med en skarp skulptural form. Du bor centralt på taket till Utopiagallerian med tillgång till ett gemensamt och unikt utformat gårdsrum. Byggnadens utformning skapar en naturlig mötesplats för takets boende nära stadens livlighet i en avslappnande och rofylld dimension. Gemensamt spa finns för föreningens medlemmar som har dusch, bastu och bubbelpool. Byggnaden består av 49 bostadsrätter som angränsar mot de sedan tidigare uppförda moderna stadsradhusen. Bostäderna är nyskapande i sin sammansättning och erbjuder nya spännande sammanhang mellan uteplatser, uppehållsrum, kök, utsikter och ljusförhållanden. Forsete var Balders och Nanna Nepsdotters son. Han var gudarnas högste domare och löste både gudars och människors tvistemål till allas fördel. Han bodde i den glänsande boningen Glitne och det är därifrån som bostadsrättsföreningen fått sitt namn. Projektet presenteras av Balticgruppen tillsammans med BIG, den världsberömda danska arkitektfirman. BIG står bakom flera prisbelönta projekt världen över.
Antal lägenheter
49
Parkering
Garageplats för föreningens medlemmar hyrs via Baltic, belägna i källarvåningen. Hissen tar en från källarvåningen upp till lägenhetsvåningarna. För plats, kontakta Balticgruppen 090-717200. Kostnaden är för närvarande 1875 kr/mån.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Umeå växer, och i centrala stan ligger många vackra äldre hus bredvid moderna, nybyggda höghus. Njut av ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer. Eller ta med dig en filt och en picknickkorg och sätt dig i någon av parkerna som ligger…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.