Kungsgatan 63D

3 rum, 127 kvm , våning 7 av 8

Unik, nyproducerad lägenhet i tre plan med härlig utsikt över stan!

Denna bostad är något utöver det vanliga! 127 kvm fördelat på tre våningar och med en insynsskyddad uteplats mot söder. Ljust och modernt inredd, hela tre helkaklade badrum varav ett med badkar och bastu, genomgående golvvärme och stora fönsterpartier. Välkommen att boka visning av denna häftiga lägenhet!

Område
Centrum
Adress
Kungsgatan 63D
Pris
6.995.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
4.894 kr Inkl värme, VA och bredbandsanslutning
Andelstal
0, 3.2244
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1742615237
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Hiss
Yes
Våning
7
Uppvärmning
0 kr
El
0 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
0 kr
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Umeå växer, och i centrala stan ligger många vackra äldre hus bredvid moderna, nybyggda höghus. Njut av ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer. Eller ta med dig en filt och en picknickkorg och sätt dig i någon av parkerna som ligger längs Umeälven. Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014, vilket märks genom det rika och tillgängliga kulturlivet med bland annat Gitarrmuseet, Bildmuseet, Norrlandsoperan, stadsbiblioteket och den populära skateparken Sparken, mötesplatsen för Umeås unga. Trots det centrala läget har man bekvämt gångavstånd till I20-området med motionsspår för skidåkning och löpning samt skogspromenader med bär och svampplockning.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Lokalbussar går från Vasaplan och region- och länsbussar går från busstationen i närheten av Umeå Centralstation. Du tar dig enkelt med tåg från Umeå Centralstation och Umeå Östra till bland annat Vännäs, Örnsköldsvik, Lycksele, Luleå, Kiruna och Sundsvall. Flygbussen tar dig till flygplatsen på 20 minuter. Parkeringsmöjligheter finns i parkeringshus och på parkeringar utomhus.
Närservice
Affärer och restauranger I centrala Umeå finns ett brett utbud av stora butikskedjor och mindre lokala butiker. Stort utbud av pubar, restauranger och caféer. Skolor och barnomsorg De flesta skolor finns i angränsande stadsdelar. Östermalmsskolan (F-6), Hedlundaskolan (F-9), Minervaskolan (F-9), Hagaskolan (F-9). Gymnasieskolorna som finns i närheten är Dragonskolan, nya Maja Beskow, Midgårdsskolan, Thorén Business School och Internationella gymnasiet. Det finns även förskolor i angränsande stadsdelar. Umeå universitetet ligger endast 2 km bort.
Antal rum
3
Kökstyp
Kök
Beskrivning av interiör
Entré till lägenheten på plan 7. I hallen ligger ett ljust Terrazzogolv och här finns plats för avhängning av ytterkläder samt ett städskåp. Från hallen når du entréplanets badrum som har både golv och väggar av samma ljusa Terrazzoplattor som hallen. Badrummet inrymmer WC, dusch med glasvägg, kommod med handfat och spegelskåp, tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk samt överskåp. Socialt kök med arbetsbänk ut mot matplatsen. Vit köksinredning, bänkskiva och stänkskydd i rostfritt. Utrustat med induktionshäll, fläkt, diskmaskin, ugn och micro i arbetshöjd samt fullstor kyl och frys. Alla maskiner är av märket Miele. Matplats med plats för stort matbord. Härifrån når du den skyddade uteplatsen som ligger i söderläge. Trappa i ask med infälld belysning till nedre plan. På nedre plan finns ett rymligt sovrum med fyra garderober samt ett badrum. Badrummet på nedre plan har även det Terrazzoplattor, men i mörkt utförande. WC, kommod med handfat och spegelskåp, dusch, badkar samt bastu med glasvägg. Övre plan Allrum/Sovrum, öppet ner till entréplanet. Badrum med WC, dusch med glasvägg, kommod med handfat och spegelskåp. Samma mörka Terrazzoplattor som på nedre plan. Klädkammare med skjutdörr. Lägenheten har stora fönsterpartier längs hela långsidan vilket gör den väldigt ljus. Genomgående parkettgolv av ask med golvvärme samt vitmålade väggar. Lägenheten kan nås från gallerian Utopia, från Kungsgatan eller från Vasagatan.
Namn
Brf Glitne i Umeå
Om föreningen
Välkommen till Glitne, ett hem inne i staden. I kvarteret Forsete med vacker utsikt över rådhuset, älven och staden uppförs moderna och kompromisslösa bostäder. Byggnaden svävar över det existerande kvarteret med en skarp skulptural form. Du bor centralt på taket till Utopiagallerian med tillgång till ett gemensamt och unikt utformat gårdsrum. Byggnadens utformning skapar en naturlig mötesplats för takets boende nära stadens livlighet i en avslappnande och rofylld dimension. Gemensamt spa finns för föreningens medlemmar som har dusch, bastu och bubbelpool. Byggnaden består av 49 bostadsrätter som angränsar mot de sedan tidigare uppförda moderna stadsradhusen. Bostäderna är nyskapande i sin sammansättning och erbjuder nya spännande sammanhang mellan uteplatser, uppehållsrum, kök, utsikter och ljusförhållanden. Forsete var Balders och Nanna Nepsdotters son. Han var gudarnas högste domare och löste både gudars och människors tvistemål till allas fördel. Han bodde i den glänsande boningen Glitne och det är därifrån som bostadsrättsföreningen fått sitt namn. Projektet presenteras av Balticgruppen tillsammans med BIG, den världsberömda danska arkitektfirman. BIG står bakom flera prisbelönta projekt världen över.
Antal lägenheter
49
Parkering
Garageplats för föreningens medlemmar hyrs via Baltic, belägna i källarvåningen. Hissen tar en från källarvåningen upp till lägenhetsvåningarna. För plats, kontakta Balticgruppen 090-717200. Kostnaden är för närvarande 1875 kr/mån.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Umeå växer, och i centrala stan ligger många vackra äldre hus bredvid moderna, nybyggda höghus. Njut av ett stort och brett utbud av butiker och gallerior, restauranger och pubar, caféer och museer. Eller ta med dig en filt och en picknickkorg och sätt dig i någon av parkerna som ligger…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.