Kyrkhamnsvägen 28A

4 rum, 77 kvm , våning 1 av 2

Marklägenhet med egen uteplats med utsikt över ängarna ner mot älven!

Tillfälle att köpa en ljus och fin markfyra i det populära området på Grubbe med närhet till Umeälven och dess fina strövområden. Helkaklat badrum med golvvärme, tvättmaskin och tumlare, fint kök med ljus köksinredning. Vardagsrum i vinkel (tidigare sovrum) med utgång till uteplats mot syd - sydväst. Hela lägenheten är ljus och har genomgående ekparkettgolv. Ett tillfälle för dig som söker bostad i området. Välkommen att boka visning!

Område
Grubbe
Adress
Kyrkhamnsvägen 28A
Pris
2.495.000 kr
Upplåtelseform
BR
Avgift
5.316 kr inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband. El debiteras separat enligt förbrukning.
Andelstal
1.758, 1.758
Byggnadsår
2005
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energi dekl.förb
0
Fastighetsbeteckning
OBJ19865_1828469376
Ventilation
Mekanisk, från och tilluft vvx
Hiss
No
Våning
1
Uppvärmning
0 kr
El
2.640 kr
Vatten/Avlopp
0 kr
Sotning
0 kr
Vägsamfällighet
0 kr
Renhållning
0 kr
Försäkring
0 kr
Övrigt
0 kr
Antal personer
0
Summa driftkostnader
2.640 kr
Nätbolag
Kabel-TV via ComHem, grundpaket ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem, 250/50 Mbps, obligatorisk kostnad 180 kr/månad.
Elförbrukning
0
Allmänt om området
Välkommen till Grubbe - en samling anrika kvarter där människor har bott länge. Förr var Grubbe en by i Umeå landsförsamling, men numera är de gamla kvarteren en naturlig del av Umeå stad. Här blandas gamla stall med moderna radhus under storväxta trädkronor. Extra gott mår du nere vid älven eller längs de fina promenadstråken utmed älven och Tvärån. På Grubbe bor du stadsnära, men ändå lantligt. Området angränsar till Grisbacka i öster, Västerhiske och Umedalen i väster och kantas av Umeälven i söder. Dessa områden, som förr var byar, ligger så tätt att det under historien och fortfarande är svårt att dra någon skarp gräns dem emellan. Här ligger villaområden och hyreshus bredvid vidsträckta åkrar och gamla gårdar, och närheten till älven och skogsområden gör att den norrländska naturen aldrig är mer än ett stenkast bort. På Grubbe hittar du dessutom ett bra urval av skolor och förskolor. I området finns gott om plats för motionsaktiviteter och naturliv. Närheten till Umeälven gör att du har nära till bad eller fiske, och på grusvägarna och stigarna som leder kors och tvärs bland gamla gårdar och åkermarker kan du njuta av promenader och löprundor. På Grubbe finns möjligheter till aktiviteter för hela familjen. Förutom allt vad naturen har att erbjuda finns här också bland annat en tennisbana, en pulkabacke, skateboardpark och en fotbollsplan med konstgräs. Någon kilometer bort ligger Iksu spa där du kan gymma, gå på gruppträning, boka spa-behandlingar och njuta av solterapirummet under årets mörka månader. Här finns även restaurangen Bistro Le Garage.
Kommunikation
Gång- och cykelavstånd till centrala Umeå. Goda bussförbindelser till och från centrala Umeå, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Direktbuss till universitet och Norrlands universitetssjukhus under tidig på morgonen fram till midnatt.
Närservice
Backenvägen, som sträcker sig genom hela Grubbe, är kantad av små livsmedelsbutiker, bagerier och blomsteraffärer. Här hittar du även en och annan pizzeria och hamburgerrestaurang. I de angränsande områdena finns dessutom populära Ica Kvantum Kronoparken, stormarknader och byggvaruhus. Tre kilometer österut hittar du Umeå centrum med fullskaligt utbud av butiker, restauranger, pubar och kulturliv. Skolor och barnomsorg På Grubbe finns Grubbeskolan (7-9) och Grisbacka skola (F-6). Folkbiblioteket finns i Grubbeskolan och erbjuder aktiviteter för både barn och vuxna. I området finns det även gott om förskolor. På Backen finns Backenskolan (F-6)
Antal rum
4
Kökstyp
kök
Beskrivning av interiör
Hall med plats för ytterkläder och garderober. Klädkammare. Rymligt sovrum med parkettgolv av ek Helkaklat badrum med golvvärme, duschvägg, tvättpelare med tvättmaskin och tumlare. Vardagsrum och matrum i vinkel med parkettgolv (tidigare sovrum). Utgång till den egna uteplatsen med söderläge och härlig utsikt ner över ängarna och älven. Ljust kök med parkettgolv av ek och vita köksluckor. Utrustat med spishäll, fläkt, diskmaskin, inbyggd (ugn -18), inbyggd micro, kyl och frys. Sovrum med parkettgolv av ek. Kallförråd i separat byggnad på gården, ca 5 kvm stort.
Namn
Brf Kungsänget
Om föreningen
Bostadsrättföreningen Kungsänget färdigställdes under 2005. Föreningen består av 10 stycken tvåvåningsbyggnader med totalt 60 lägenheter. Dessa är fördelade på 3:or och 4:or. Området är byggt med röda trähus i klassisk stil. På innergården finns lekplats för de små. Här finns även grillplatser, grönytor och lekplatser. Tennisbana, fotbollsplan och större lekpark ligger ca 100 m från föreningen. Området ligger med ett idylliskt läge alldeles ovanför det vackra älvlandskapet kring Umeälven med härliga grön- och strövområden. Helt nära finns också Kungsängets kolonilotter där möjlighet finns att hyra kolonilott. För mer info besök föreningens hemsida: www.kungsanget.se/
Antal lägenheter
60
Parkering
Föreningen har 37 parkeringsplatser (260 kr/mån) och 30 carportar (390 kr/mån). Samtliga platser har motorvärmare.
TV och bredband
Kabel-TV via ComHem, grundpaket ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem, 250/50 Mbps, obligatorisk kostnad 180 kr/månad.

Planritning

Bilder

Karta

Område

Välkommen till Grubbe - en samling anrika kvarter där människor har bott länge. Förr var Grubbe en by i Umeå landsförsamling, men numera är de gamla kvarteren en naturlig del av Umeå stad. Här blandas gamla stall med moderna radhus under storväxta trädkronor. Extra gott mår du nere vid älven…

Läs mer och se lediga bostäder i området

Intresseanmälan

Boka en personlig visning. Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi er om en tid som passar.